vineri, 26 februarie 2016

Ştefan Lincu, medalie de argint la Naţionalele de popice pentru juniori


Timp de 3 zile, în intervalul de timp 26-28 februarie, arena din Hunedoara găzduieşte Campionatele Naţionale de popice la juniori (U 18) la masculin şi feminin.

Vineri, în ziua de debut a competiţiei s-au desfăşurat probele individual clasic şi sprint, printre participanţi fiind şi popicarii Ştefan Lincu şi Sebastian Biţă, de la CFR Olimpia ACB Iaşi, însoţiţi de antrenorul Remus Antimirescu, care este şi antrenor federal, dar şi antrenorul loturilor naţionale ale României la juniori (U 18) şi tineret (U 23).
În proba individual clasic, ieşeanul Ştefan Lincu (elev în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv din Dealul Copoului) a cucerit o preţioasă medalie de argint, dar a pierdut-o pe cea de aur la doar un "băţ"!
Într-un concurs cu 18 participanţi de la cluburile de popice din Iaşi, Câmpia Turzii / Cluj, Hunedoara, Tălmaciu, Târgu Mureş şi Fieni, podiumul de premiere a fost următorul:
1. Bogdan Sima (Siderurgica Hunedoara) - 530 p.d.;
2. Ştefan Lincu (CFR Olimpia ACB Iaşi) - 529 p.d.;
3. Rareş Balogh (CSM Câmpia Turzii / CFR Cluj) - 522 p.d.
Pe locul 6 s-a clasat Sebastian Biţă (CFR Olimpia ACB Iaşi), cu 518 popice doborâte.
Tot vineri seara s-a desfăşurat şi proba de sprint, cu un obositor turneu de calificare pentru a ajunge în primii 16, acolo unde au fost şi ieşenii Lincu şi Biţă, numai că ei au fost eliminaţi în primele două tururi şi nu au prins podiumul de premiere.
Bine ar fi fost ca în urma probei individual clasic, primii 14 să fie calificaţi direct în proba de sprint şi numai ultimii patru lansatori să dispute meciuri de baraj, astel: locul 15-locul 18 şi locul 16-locul 17, iar câştigătorii barajului să ajungă şi ei în optimile de finală ale probei de sprint.
În acest fel, nu ar mai fi existat anomalia ca în calificări un sportiv să-şi învingă adversarul, iar în optimi să piardă în faţa aceluiaşi adversar şi să fie eliminat din competiţie, aşa cum a păţit astăzi Sebastian Biţă.
Sâmbătă, pe 27 februarie, de la ora 8.00, va debuta proba de tandem, cu 8 perechi pe pistele de concurs, printre ele fiind şi cea ieşeană, Sebastian Biţă-Ştefan Lincu.

* Şase lansatori ieşeni vor lupta contra Serbiei, la Apatin

Să mai menţionăm că, în zilele de 12 şi 13 martie, în frumoasa staţiune balneoclimaterică Apatin, din Serbia, într-o arenă de popice cu 8 piste, va avea loc dubla confruntare amicală tur-retur dintre Serbia şi România, la masculin şi feminin, la seniori, tineret (U 23) şi juniori (U 18).
Din loturile naţionale ale României fac parte şi şase popicari de la CFR Olimpia ACB Iaşi, ei fiind Florin Opincă, Ion Cercel şi Gyula Veres (la seniori), Ionuţ Condrea (la tineret - U 23), Sebastian Biţă şi Ştefan Lincu (la juniori - U 18).
Ambele naţionale se pregătesc pentru participarea la "Mondialele" de popice de la Novigrad (Croaţia), din 15-28 mai 2016.  
Dar până atunci, arena CFR Iaşi va găzdui două partide de popice, din campionatele interne, astfel:
- Vineri, 4 martie, de la ora 14.00: CFR Olimpia ACB Iaşi - Electromureş Tg. Mureş (în devans din etapa a V-a la seniori, cu meciul DUO juniori în deschidere);
- Sâmbătă, 5 martie, de la ora 9.00: etapa-turneu  cu nr. 5, cu participarea echipelor CFR Olimpia ACB Iaşi, CSM Satu Mare şi Electromureş Tg. Mureş (din Seria I a Campionatului Naţional de tineret - U23).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu