miercuri, 24 februarie 2016

Tenismenul ieşean Matei Fotea se impune în proba de dublu de la Mediaş


Sursa foto: FR Tenis

După întreceri palpitante, turneul de tenis ”Trofeul Pro As” de la Mediaș, turneu de Categoria A, din Circuitul Național FRT, și-a desemnat campionii ediției 2016.
Organizat de clubul AS TC PROAS SIBIU, pe terenurile de zgură ale cochetei baze ”Dafora”, din Mediaș, competiția a programat meciuri la categoria de vârstă 16 ani, la fete (doar la simplu) și băieți (la simplu şi dublu).
Directorul acestui turneu a fost antrenorul Toni Gașpar, iar arbitru principal Sergiu Vladu.
Printre câştigători, în proba de dublu masculin s-a aflat şi perechea Andrei Gaiță (Dinamo Bucureşti) / Matei Fotea (TC Micul AS Iaşi), cea care s-a impus cu scorul de 6-1, 6-4 în finala cu Radu Macovei (Dinamo Bucureşti) - Călin Simu (TC Pamira Sibiu, cap de serie nr. 1).
De remarcat că ieşeanul Matei Fotea este elev în clasa a IX-a E la Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir Iaşi, la clasa dirigintei prof. Carmen Jeroia şi face tenis de performanţă la TC Micul AS Iaşi, cu antrenorul Teodor Damian.
Chiar dacă a începutul tenisul doar de 4 ani, Matei Fotea (15 ani), susţinut pe linie sportivă şi de tatăl Dănuţ-Florin Fotea, a cucerit până acum 33 de cupe, 33 de medalii şi peste 50 de diplome, cu dorinţa de a ajunge în topul tenisului românesc şi internaţional nu peste mult timp.
În proba de simplu, Matei Fotea a promovat până în sferturile de finală, unde a fost învins chiar de partenerul său de la dublu, Andrei Gaiţă. Titlul în proba de simplu a revenit jucătorului Laurenţiu Mandocescu, de la TC Victoria Drobeta Turnu Severin.
În competiţia feminină, la simplu, câştigătoarea a fost Raluca Floca Oprea (CSŞ Mediaş), cu 3 victorii în turneul final, din tot atâtea posibile.
Să mai menţionăm că, pentru talentatul tenismen ieşean Matei Fotea urmează alte două competiţii importante, Cupa TC Micul AS Iaşi (din aprilie 2016, se va juca la baza Coreco) şi Campionatele Naţionale de Vară de la categoria 16 ani (din luna mai, de la Bucureşti).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu