vineri, 26 februarie 2016

Primarul ieşean Mihai Chirica, alături de rugbyşti înaintea partidei România-Rusia



Vineri, 26 februarie, la Iasi a avut loc conferinta de presa ce prefateaza meciul dintre Romania si Rusia din Cupa Europeana a Natiunilor, de sambata, 27 februarie, ora 14:00 (in direct pe Dolce Sport 1 şi www.rugbytv.ro).
La conferinta, au participat antrenorii si capitanii celor doua formatii, precum si presedintele Federatiei Romane de Rugby, Haralambie Dumitras si Mihai Chirica, viceprimarul cu atributii de primar al municipiului Iasi.
 “Le urez bun venit oaspetilor nostri si speram sa avem parte de un meci cat mai spectaculos, sambata. Ma bucur ca echipa nationala se intoarce la Iasi si speram sa avem cat mai multi spectatori in tribuna. Meciul cu Rusia este un meci important pentru noi pentru ca pana acum in Cupa Europeana a Natiunilor, atat noi, cat si adversarii nostri am castigat ambele meciuri disputate si practic va fi o intalnire care va scoate una dintre echipe din lupta pentru primul loc in acest retur al competitiei”, a declarat Haralambie Dumitras, presedintele FRR.
“Este onorant sa gazduim doua meciuri ale echipei Romaniei de rugby, dar si un act de mandrie. Suntem bucurosi ca echipa nationala va disputa doua meciuri puternice in competitia europeana, aici, si incercam sa facem tot ce putem pentru ca atat Stejarii, cat si oaspetii lor sa se simta cat mai bine.  Le uram bun venit si oaspetilor din Rusia si speram sa vedem un meci frumos maine”, a declarat Mihai Chirica, viceprimar cu atributii de primar al municipiului Iasi.
Romania si Rusia se vor intalni pentru a  20-a oara, bilantul fiind favorabil Stejarilor, cu 12 victorii, dintre care una chiar la Iasi, in 2001.
 “Jucatorii s-au simtit bine aici, au avut toate conditiile de antrenament, iar acum asteptam meciul cu Rusia. Va fi un meci important pentru noi pentru ca este cel mai puternic meci pe care il avem in acest inceput de an. Am spus de la debutul competitiei ca vom incerca sa crestem jucatori ca sa fie pregatiti pentru urmatoarea calificare la Cupa Mondiala, si vom face acest lucru si pentru meciul cu Rusia, pentru care am facut sase schimbari. Acest lucru nu inseamna ca nu vom juca maine la victorie, obiectivul este sa castigam”, a declarat Lynn Howells, antrenorul principal al Romaniei.
“Am ramas surprins placut de ce am intalnit aici, de promovarea si felul in care sunt organizate lucrurile la Iasi. Mi-as dori ca in viitor echipa Romaniei sa aiba cat mai multe meciuri aici, pentru ca toata lumea iubeste rugby-ul, este pasionata de acest sport, iar asta ne face pe noi, jucatorii, sa dam totul pe teren. Va fi un meci greu, asa cum a fost intotdeauna  contra Rusiei, e o echipa buna, cu jucatori masivi, dar maine intram cu gandul la victorie. In plus, vrem sa ne luam revansa dupa meciul de anul trecut. Sper sa jucam cu stadionul plin si ii asteptam pe toti iubitorii rugby-ului la meci”, a declarat Mihai Macovei, capitanul Romaniei.
 “Multumim pentru ospitalitate. Sper ca va fi un meci frumos si toata lumea va fi multumita. Noi incercam sa construim o echipa cu care sa incercam calificarea la urmatoarea Cupa Mondiala, suntem la inceput, mai avem de lucrat”, a declarat Aleksandr Pervukhin, antrenorul Rusiei.
“Este prima prima data cand sunt in Iasi si am ramas surprins de conditiile bune care ni s-au oferit. Rusia si Romania au o istorie lunga in ce priveste meciurile disputate impreuna, anul trecut am reusit prima noastra victorie din ultimii sase ani in fata Romaniei si asta a fost o mare realizare pentru noi.  Suntem constienti ca Romania  vrea sa isi ia revansa, de aceea consideram ca acesta este cel mai greu meci al nostru din ultima vreme. Jucam in deplasare, Romania e favorita, iar noi trebuie sa facem cel mai bun joc al nostru. Am castigat cele doua meciuri jucate, insa mai avem de imbunatatit unele lucruri”, a declarat  Vasili Artmyev, capitanul Rusiei.

* Primul "15" pentru România şi Rusia în meciul din Dealul Copoului

După cum am mai menţionat, nationala de rugby a Romaniei intalneste sambata, 27 februarie, in cel de-al treilea meci al Cupei Europene a Natiunilor, Rusia. Meciul care are loc la Iasi, pe Stadionul „Emil Alexandrescu”, de la ora 14:00, va fi transmis in direct de Dolce Sport 1 si rugbytv.ro. Staff-ul tehnic al echipei noastre, format din Lynn Howells, Marius Tincu si Rob Moffat au stabilit echipa care va intra pe teren.
Astfel, fata de echipa care a intalnit Spania, la Madrid, s-au produs cinci modificari in primul "15". In prima linie a revenit Horatiu Pungea, aflat la primul meci pentru Romania, dupa Cupa Mondiala din Anglia din 2015, iar in linia a treia s-a intors Viorel Lucaci. O modificare importanta a avut loc la mijlocul echipei, Valentin Calafeteanu urmand sa faca pereche cu Jody  Rose, aflat la cel de-al doilea meci pentru Romania. In plus, pentru acest meci s-a refacut si Madalin Lemnaru, accidentat dupa partida cu Portugalia, de la Cluj.
Echipa României va fi condusa in teren de capitanul Mihai Macovei şi va fi următoarea:
1. Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 2. Otar Turashvili (Colomiers), 3. Horatiu Pungea (Oyonnax) - 4. Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare), 5. Valentin Poparlan (Timisoara Saracens) - 6. Viorel Lucaci (CSA Steaua Bucuresti), 7. Mihai Macovei (Colomiers - căpitan), 8. Stelian Burcea (Timisoara Saracens) - 9. Valentin Calafeteanu (Timisoara Saracens), 10. Jody Rose (Timisoara Saracens) - 11. Stephen Shennan (Timisoara Saracens), 12. Florin Vlaicu (Calvisano), 13. Paula Kinikinilau (Timisoara Saracens), 14. Madalin Lemnaru (Timisoara Saracens) - 15. Catalin Fercu (Saracens).
- Rezerve : 16. Eugen Capatana (Timisoara Saracens, 17. Mihai Dico (Stiinta Baia Mare), 18. Paul Rusu (CSM Stiinta Baia Mare), 19. Marius Antonescu (Tarbes), 20. Andrei Gorcioaia (Valence d’Agen), 21. Tudorel Bratu (Dinamo), 22. Florin Ionita (CSA Steaua Bucuresti), 23. Sabin Stratila (Steaua).
Pentru Rusia vor evolua:
1  Aleksei Volkov, 2  Stanislav Selski, 3 Innokenti Zikov - 4 Andrei Garbuzov, 5  Evgheni Elghin - 6 Viktor Gresev, 7  Pavel Butenko, 8 Anton Rudoi - 9  Aleksei Scerban, 10  Ramil Gaisin - 11 Denis Simplikevici, 12 Vladimir Rudenko, 13 Igor Galinovski, 14  Vasili Artemiov (căpitan) - 15  Iuri Kusnariov.
- Rezerve: 16  Nazir Gasanov, 17  Azamat Bitiev, 18  Evgheni Pronenko, 19  Andrei Temnov, 20 Dmitri Krotov, 21 Rusan Iagudin, 22  Serghei Ianiuskin, 23  Mihail Babaev.
Intrarea spectatorilor pe stadionul din Dealul Copoului este liberă.
Tot pe 27 februarie se mai dispută partidele Georgia - Spania şi Germania - Portugalia.
Pe 12 martie, în etapa a IV-a din CEN, tot la Iaşi, Romania va întâlni Germania. În ultima rundă, pe 19 martie, la Tbilisi, România va întâlni puternica echipă a Georgiei. (Sursa: FRR)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu