marți, 1 august 2017

Antrenorul Nelu Stancea a revenit în Dealul Copoului



După patru sezoane petrecute pe banca tehnică a echipei de futsal CSM Politehnica Iaşi, antrenorul bucureştean Nelu Stancea a făcut o "pauză" de un campionat (2016-2017), atunci când formaţia din Dealul Copoului a fost pregătită de antrenorul-jucător Gabriel Dobre şi mai apoi de "secundul" Florin Nichifor. Din 24 iulie 2017, formaţia de futsal CSM Poli Iaşi a reluat antrenamentele la Sala LPS Iaşi, noul antrenor fiind de fapt vechiul antrenor Nelu Stancea, care a revenit astfel la echipa moldavă, cea cu care a evoluat în permanenţă în turneul play-off (locurile 1-8) din Liga I şi a jucat şi o finală de Cupa României. Nelu Stancea a pregătit mai mulţi ani şi naţionala de seniori a României la futsal, pe care a promovat-o la un moment dat la turneul final al Campionatului European din Belgia, din 2014, de la Anvers / Antwerp.
În aceste zile, la antrenamentele echipei de futsal CSM Poli Iaşi s-au prezentat jucătorii: Ioan Grigoraş, George Pădure - Liviu Ruxandari, Andrei Despan, Robert Mircia, Radu Guţu, Alexandru Pricop, Valentin Pricop, Mario Şchiopu, Sebastian Cărare şi Radu Pisică (care este însă în convalescenţă după o accidentare mai veche şi se crede că va absenta o mai lungă perioadă de timp).  
Din vechiul lot de jucători, nu s-au prezentat la antrenamentele grupării din Copou portarul Marius Chiriac, apoi Bogdan Baboi şi Alex Panaite, iar Victor Mandea, Narcis Cataramă şi Cosmin Stan sunt plecaţi la muncă, în străinătate.
Din stafful echipei ieşene fac parte Ionel Popa (team-manager), Ştefan Tudorache (director sportiv), Vlad Baban (director de marketing), Marian Sărbătoare (maseur) şi Dan Teodorescu (ofiţer de presă). Antrenorii echipei ieşene sunt Nelu Stancea (principal) şi Florin Nichifor (secund), ultimul pregătind şi formaţia de tineret U 19.
Să menţionăm că, pe 2 şi 3 august 2017, la Bucureşti va avea loc Adunarea Generală a FRF - departamentul futsal, atunci cînd se va fixa şi "ţintarul" jocurilor din Liga I, pentru sezonul 2017-2018. La aceste lucrări din Capitală, CSM Poli Iaşi va fi reprezentată de directorul sportiv Ştefan Tudorache.
Săptămâna viitoare, pe 9 şi 10 august, Sala Polivalentă va găzdui turneul amical de futsal denumit Cupa Iaşului, cu participarea echipelor CSM Poli Iaşi, CS United Galaţi, CS City'us Tg. Mureş şi Classic Chişinău (Rep. Moldova). Peste încă o săptămănă, ieşenii vor participa la un turneu de pregătire la Galaţi (Memorialul Nicolae Rainea) programat în perioada 18-19 august în Sala Polivalentă "Dunărea", acolo unde au fost invitate, alături de vicecampionii naţionali de la CS United Galaţi şi CSM Poli Iaşi, echipele Dunărea Călăraşi, FK Odorheiul Secuiesc sau o echipă din Bulgaria. Din 26 august vor debuta meciurile noului sezon competiţional 2017-2018, Liga I urmând a avea, după toate probabilităţile, 12 echipe la startul ei.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu