vineri, 18 august 2017

Ieşeanul Răzvan Aghion, semifinalist la un turneu de tenis în Belgia



Turneul de tenis Argayon Cup, din Nivelles (Belgia) se dispută în perioada 12-20 august 2017, pentru categoriile de vârstă 14 ani şi 16 ani, la masculin şi feminin. La acest turneu din calendarul "Tennis Europe", la categoria 14 ani, participă şi jucătorul Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi), însoţit în Belgia, pentru trei competiţii de acest tip, de antrenorul şi bunicul său Vergil Aghion.
În proba de simplu, pe tabloul principal, ieşeanul Răzvan Aghion s-a calificat până în semifinalele turneului belgian, după următoarele rezultate:
- Şaisprezecimi de finale: Răzvan AGHION (România) - Guillaume JACOB (Belgia) 6-4, 6-4;
-  Optimi de finale: Răzvan AGHION (România) - Jim AARTS (Olanda) [6] 6-2, 6-1;
- Sferturi de finale: Răzvan AGHION (România) - Alessio BASILE (Belgia) [4] 6-2, 7-5;
- Semifinale (din 18 august): Matthew William DONALD (Cehia) [2] - Răzvan AGHION (România) 6-4, 6-0.
În finala probei de simplu, pe 19 august, se vor confrunta Constantinos KOSHIS (Cipru) [1] şi Matthew William DONALD (Cehia) [2].
În finala probei de dublu am consemnat: Matthew William DONALD (Cehia) / Constantinos KOSHIS (Cipru) [1] - Alessio BASILE / Martin KATZ (Belgia) [2] 6-2, 6-3.
Deşi nu are nici 14 ani împliniţi, ieşeanul Răzvan Aghion a evoluat şi în proba de dublu, alături de românul Vlad Marcu, dar la categoria 16 ani! După un prim tur liber, în sferturile de finală ale probei de dublu, perechea Aghion / Marcu (cap de serie nr. 2) a pierdut cu 2-6, 5-7 în faţa cuplului german Finn GENTZSCH / Luca Matteo SOBBE. Proba de dublu la "16 ani" a revenit cuplului Jeremy DE BODT (Belgia) / Baptist ONDERDONCK (Olanda). La simplu, tot la 16 ani, finala se va disputa între jucătorii Luca Matteo SOBBE şi Sven THIERGARD [2], ambii din Germania.
Sâmbătă, pe 19 august, se vor disputa şi finalele feminine ale probei de simplu, astfel:
- La 14 ani: Martina MARKOV (Germania) [3] - Anne Christine LUTKEMEYER OBREGON (SUA);
- La 16 ani: Nelly KNEZKOVA (Cehia) [4]  - Hanne VANDEWINKEL (Belgia) [2].
În perioada 19-28 august 2017, Răzvan Aghion va participa la turneul "Uccle Trophy", de la Brüxelles, din Belgia, unde este calificat direct pe tabloul principal al probei de simplu. În acest moment, la categoria 14 ani, ieşeanul Răzvan Aghion se situează pe locul 375 mondial, în clasamentul Tennis Europe, cu 75 puncte la activ.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu