duminică, 27 august 2017

Vicecampioana naţională CS Navobi Iaşi s-a "autoretrogradat" în Liga a II-a de fotbal feminin!


Sursa foto: CS Navobi Iaşi
Echipa de fotbal feminin CS Navobi Iaşi a terminat sezonul 2016-2017 pe locul 2 în Liga I şi a fost finalistă în Cupa României. Au fost performanţe notabile pentru fotbalul feminin din Dealul Copoului, dar aceste succese nu au adus prea multă "bucurie" la echipa păstorită acum de Cristian Ambrosie (fratele lui Adrian Ambrosie, ajuns acum preşedinte executiv la CSM Poli Iaşi). Pentru sezonul 2017-2018, echipa ieşeană s-a "autoretrogradat" şi s-a înscris doar în Liga a II-a!
Pe site-ul clubului ieşean de fotbal feminin, noul preşedinte executiv, Cristian Ambrosie, explină de ce s-a ajuns în această situaţie: "În urma unei discuţii care a durat câteva săptămâni, noi, cei din conducerea clubului, am decis să înscriem, pentru campionatul următor, echipa în eşalonul secund, din mai multe motive. Unul dintre ele şi cel mai important a fost să ne reorganizăm ca echipă, având în vedere că multe dintre componente nu erau localnice şi pe parcursul anului s-au făcut mari sacrificii de ambele părţi, mai ales de ordin financiar. Un alt argument care a înclinat balanţa către această decizie a fost şi faptul că jucătoarele nu mai puteau fi motivate să repete performanţele anterioare, adică maxim locul doi, pentru că, să fim oneşti, campiona Olimpia Cluj nu are şi nu va avea în următorii doi-trei ani o pretendentă care să o poată detrona. Acolo vorbim de epicentrul fotbalului feminin, academie de junioare începând cu vârsta de şapte ani, nucleul echipei naţionale, bugete de neatins de către celelalte cluburi din ţară şi altele. Un alt motiv foarte important este acela că, din respect şi pentru jucătoarele care nu au avut ocazia să joace mai mult în campionatul trecut, datorită concurenţei foarte mari, dar s-au pregătit la fel bine şi au răspuns prezent la fiecare meci, am hotărât să le dăm ocazia să se exprime la un nivel la care, cu siguranţă, vor arăta tot ce au invăţat, alături de un nucleu de cinci sau şase componente mai experimentate rămase din echipa "de aur". Financiar vorbind nu puteam face faţă în Superligă (NR - Liga I), fără a da salarii la jucătoarele care s-au sacrificat pentru echipă şi oraş. Ori cu bugetul avut sau pe care ne bazăm în acest an, era foarte dificil. Ultimul cred, dar nu cel din urmă motiv a fost şi numirea ,,locomotivei” clubului Navobi, fondatorul, mentorul, antrenorul Adrian Ambrosie, în funcţia de preşedinte al CSM Poli Iaşi. Fără el, capacitatea de parcurgere ale aceluiaşi traseu, aproape că s-a înjumătăţit! În concluzie, a fost un cumul de factori care a dus la elaborarea noului nostru proiect. Dar pentru că Navobi Iaşi a avut în permanenţă preocuparea pentru competiţie, pentru atingerea unor performanţe şi pentru că ne plac provocările, anul acesta obiectivul nostru este clar: promovarea! Nu va fi o simplă formalitate, o ştim de la început, pentru că, în liga a doua ne vom întâlni cu echipe de tradiţie de-acum în fotbalul feminin, ba mai mult, cred că jumătate din ele îşi propun acelaşi lucru. De aceea, cu multă muncă şi la fel de multă pasiune, cu unitate în echipă, cu, sperăm, ajutorul financiar al factorilor locali sau, de ce nu, al iubitorilor de fotbal, de sport în general şi potenţi finaciar, eu cred că promovarea nu va fi doar o propunere pur teoretică. Şi, nu-i aşa, mai bine arată o promovare decât o retrogradare".
De menţionat că Liga a II-a de fotbal feminin are două serii, cu câte opt echipe fiecare, iar prima rundă programează, pe 17 septembrie 2017, partidele:
- SERIA I:
FCM Viitorul Reghin - Armonia Dolheşti, CS Navobi Iaşi - Real 2 Craiova, Măgura 2012 Bacău - Selena SN Constanţa, Onix Râmnicu Sărat - Universitatea Galaţi.
- SERIA a II-a:
Piros Security Sinand - CS Ineu, Olimpic Star Cluj - Ladies Târgu Mureş, OLIMPIA 2 UT Cluj - Vasas 2 Femina Odorhei,
SPORTING Lugas - Independenţa Baia Mare.
Pentru CS Navobi Iaşi, programul complet al turului de campionat din Seria I a Liga a II-a de fotbal feminin, arată astfel:
- Etapa I (17 septembrie 2017): Navobi Iași – Real 2 Craiova;
- Etapa a II-a (1 octombrie 2017): Selena Constanța –  Navobi Iași;
- Etapa a III-a (8 octombrie 2017):  Navobi Iași – Onix Râmnicu Sărat;
- Etapa a IV-a (22 octombrie 2017): Măgura Bacău –  Navobi Iași;
- Etapa a V-a (29 octombrie 2017):  Navobi Iași – Universitatea Galați;
- Etapa a VI-a (12 noiembrie 2017):  Navobi Iași – Viitorul Reghin;
- Etapa a VII-a (19 noiembrie 2017): Armonia Dolhești –  Navobi Iași.
În Liga I de fotbal feminin (10 echipe), sezonul va debuta pe 2 septembrie 2017, prima etapă programând, de la ora 11.00, partidele: ASA 2013 Târgu Mureş - CSŞ Târgovişte, Universitatea Alexandria - Vasas Femina Odorhei, Fortuna Becicherecu Mic - CFR 1933 Timişoara, Heniu Prundu Bârgăului - Clubul Sportiv Real Craiova, OLIMPIA UT CLUJ - Asociația „Fotbal Club Fair-Play” Bucureşti.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu