joi, 3 august 2017

Locuri pe podium la Trofeul Elisa-SCM Bacău pentru tenismenii ceferişti ieşeni



În aceste zile de sfârşit de iulie şi început de august 2017 s-au disputat întrecerile unui important turneu juvenil de tenis la Bacău, el făcând parte din calendarul competiţional al FR Tenis, de la categoria 16 ani.
La Trofeul Elisa-SCM Bacău din cadrul Circuitului Naţional FRT au luat parte şi tenismenii ieşeni de la CS CFR, Bianca Andrei şi respectiv Răzvan Aghion, ultimul împlinind în decembrie 2017 doar 14 ani.
La feminin, în proba de simplu, Bianca Andrei a cucerit medalia de argint, după ce a pierdut finala în faţa lui Daniela Andreea Roşca (CSM Bucureşti), la scorul de 4-6, 2-6.
În schimb, în proba de dublu, perechea Andrei Bianca (CS CFR Iaşi) / Daria Munteanu (TC Coreco Iaşi) a cucerit trofeul pus în joc, după 3 victorii din tot atâtea posibile pe tabloul final de tip şah. În marea finală, Andrei şi Munteanu le-au învins pe Daniela Andreea Roşca (CSM Bucureşti) şi Andreea Lila (CSM Craiova) cu scorul de 6-2, 7-6 (7).
În proba masculină, la simplu, pe un tabloul principal de "32", Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi, antrenat de bunicul Vergil Aghion) a reuşit victorii în primele două tururi, după cum urmează: 6-2, 6-1 cu Ştefan Alistar (SCM Bacău) şi 6-2, 6-2 cu Andrei Butnaru (ACS MS Team Bucureşti). În sferturile de finală, Răzvan Aghion a pierdut doar după trei seturi, cu 1-6, 6-2, 3-6 în faţa lui Ştefan Andrei (CS Dacia Galaţi), cel care avea apoi să fie finalist. În finala probei de simplu, într-un "DUO sau chiar TRIPLU ANDREI", am consemnat: Andrei Andrei (CSM Bucureşti) - Ştefan Andrei (CS Dacia Galaţi) 6-0, 6-3.
În proba de dublu masculin, în sferturile de finală, am consemnat: Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) / Adrian Gheorghe (CSM Brăila) - Ştefan Andrei (CS Dacia Galaţi) / Albert Ştefan (Viva TC Galaţi) 6-3, 6-7 (2), 10-8. În semifinale, cuplul Bogdan Manole (SCM Bacău) / Andrei Andrei (CSM Bucureşti) s-a impus în faţa perechii Răzvan Aghion / Adrian Gheorghe cu scorul de 6-3, 6-3.
În finala probei de dublu, cuplul Bogdan Manole (SCM Bacău) / Andrei Andrei (CSM Bucureşti) a învins cu 6-3, 2-6, 10-3 pe ieşenii Teodor Cojocaru şi Ştefan Dediu, de la TC Micul AS, dar care au început tenisul la CS CFR Iaşi în anii din urmă.
Directorul turneului băcăuan a fost Mihai Octavian Ciuntea, iar arbitrajul a fost asigurat de Lucian Ghia.
În perioada următoare, ieşeanul Răzvan Aghion va participa la trei turnee internaţionale de tenis de la Brüxelles, din Belgia.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu