sâmbătă, 26 august 2017

Bianca Andrei - Daria Munteanu, un cuplu ieşean de aur la turneul internaţional de tenis de la Arad


Bianca Andrei şi Daria Munteanu, locul 1 la Arad

În perioada 21-26 august 2017, la Arad se dispută turneul internaţional de tenis pentru juniorii de 14 ani, din calendarul Tennis Europe, denumit HAI CUP, la feminin şi masculin.
La competiţia organizată de Tenis Profi Arad, sub directoratul lui Ovidiu Fereştean, participă şi Maria Bianca Andrei, de la CS CFR Iaşi, dar şi Daria Maria Munteanu, de la CS Coreco Iaşi.
În proba de dublu fete, cuplul Maria Bianca Andrei - Daria Maria Munteanu (cap de serie nr. 1) a câştigat trofeul pus în joc, după următoarele rezultate:
- turul I: liber - fără adversar;
- Sferturi de finală: 6-1, 6-2 cu Andreea Alexandra Lila / Alexia Petria Tecu (România);
- Semifinale: 6-2, 6-3 cu Oana Bianca Marinescu / Alessia Popescu (România, nr. 3);
- Finala: 6-1, 6-3 cu Ioana Daria Macos / Daria Săvulescu (România, nr. 4).
În proba de simplu, ceferista Maria Binca Andrei (nr. 3) a ajuns până în sferturile de finală, unde a fost învinsă de colega de generaţie Daria Maria Munteanu (nr. 7), la scorul de 6-2, 3-6, 1-6.
În semifinale, Ioana Daria Macos (nr. 2) s-a impus în faţa lui ieşencei Daria Maria Munteanu cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, iar sâmbătă, pe 26 august, va juca finala competiţiei în faţa primei favorite, Alexandra Petric.
La masculin, proba de dublu a revenit perechii Dinko Dinev / Filip Zilkay (Bulgaria-Slovacia), iar în finala probei de simplu, de sâmbătă, 26 august, se vor "duela" bulgarii Svetlin KEREMEDCHIEV [1] şi Dinko DINEV [3].

* Al doilea turneu în Belgia pentru ieşeanul Răzvan Aghion

Tot în intervalul de timp 21-26 august 2017, în Belgia, la Brüxelles se desfăşoară turneul juvenil pe tenis "Uccle Trophy", pentru categoria de vârstă 14 ani. La masculin, printre concurenţi s-a aflat şi Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi), însoţit de antrenorul şi bunicul său, Vergil Aghion. A fost al doilea turneu în Belgia pentru Răzvan Aghion, după cel disputat săptămâna trecută, la Nivelles.
În proba de simplu, Răzvan Aghion a ajuns până în sferturile de finală, unde a fost învins de primul favorit,
Constantinos KOSHIS (Cipru), la scorul de 3-6, 1-6. În marea finală din 26 august se vor confrunta Constantinos KOSHIS (Cipru) şi Maxime HILLHOUSE (Franţa) [2].
În proba de dublu, în sferturile de finală, cuplul român Răzvan Aghion / Andrei Corneliu Nica a pierdut cu 2-6, 1-6 în faţa perechii Maxime HILLHOUSE / Constantinos KOSHIS (Franţa-Cipru, nr. 1), care a câştigat apoi trofeul pus în joc.
La fete, proba de dublu din capitala Belgiei a fost adjudecată de cuplul belgian Chyara ONIA SEKE / Amelie VAN IMPE, iar finala la simplu va avea loc sâmbătă, 26 august, între belgiencele Chyara ONIA SEKE [1] şi Juliette BOVY [5].
Săptămâna viitoare, Maria Bianca Andrei va evolua la turneul internaţional de tenis de la Oradea (denumit "Oradea Junior Trophy"), iar Răzvan Aghion la un alt turneu pentru categoria 14 ani, de la Brüxelles, din Belgia (denumit "Léo Cup").     
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu