duminică, 27 august 2017

Ieşeanca Andreea Verdeș - la o primă participare la un Campionat Mondial de gimnastică ritmică



Iașul va fi reprezentat, începând de miercuri, 30 august, la cea mai importantă competiție de gimnastică ritmică a anului, Campionatul Mondial, care va avea loc la Pesaro, în Italia. Federația de specialitate a stabilit ca România să fie reprezentată de Ana Luiza Filioreanu și de Andreea Verdeș.  Aceasta din urmă este componentă a CSȘ Anghel Saligny din Iași, unde este pregătită de iscusitul antrenor coordonator Constantin Radu.
Andreea, în vârstă de 17 ani, se află la prima participare la o competiție de acest nivel, la individual urmând să concureze alături de cele mai bune 200 de gimnaste din 54 de țări ale lumii.
Andreea Verdeş va evolua miercuri la cerc și minge, joi la măciuci și panglică. Vineri, primele 24 de sportive, clasificate după suma notelor din primele două reuniuni, vor concura în finala la individual compus. Chiar dacă la această ediție nu vor mai participa primele cinci clasate la Jocurile Olimpice de la Rio, de anul trecut, competiția se anunță foarte puternică, între favoritele la medalii numărându-se gimnastele din Rusia, Belarus, Ucraina, Bulgaria și Israel. La unul dintre ultimele antrenamente, înaintea plecării la Pesaro, Andreea Verdeș ne-a mărturisit: "Sigur, la prima participare la ”Mondiale” există emoții. Dar, anul acesta am participat la șase concursuri de Cupă Mondială, unde le-am întâlnit pe majoritatea favoritelor. M-am obișnuit cu ele și cu atmosfera marilor competiții, așa că plec încrezătoare”.
La această mare întrecere, va lua startul și o altă sportivă care a deslușit tainele acestei discipline cu profesorul Constantin Radu. Este vorba de Alexandra Agiurgiuculese, care este în prezent cea mai bună gimnastă a Italiei și va evolua pentru țara gazdă. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu