miercuri, 9 august 2017

De trei ori AUR pentru halterofilul ieşean Ilie Ciotoiu



În perioada 8-11 august 2017, la Bistriţa se desfăşoară etapa finală din cadrul Campionatelor Naţionale de haltere tineret (U23). Ieşeanul Ilie Ciotoiu, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron (CS CFR Iaşi) a concurat la categoria 62 kg, unde a cucerit trei medalii de aur, din tot atâtea posibile. Rezultatele sportivului ieşean, devenit acum triplu campion naţional, au fost: 111 kg la smuls, 141 kg la aruncat şi 252 kg la totalul olimpic.
De menţionat că Ilie Ciotoiu are dublă legitimare CS CFR Iaşi-CSM Cluj, dar la categoria de vârstă tineret (U 23) concurează doar pentru clubul moldav, acolo unde de fapt a şi început halterele!
"Ilie Ciotoiu a adus Iaşului din nou trei medalii de aur la haltere, după o evoluţie excepţională la finalele de la Bistriţa. Din păcate, însă, Ilie Ciotoiu ar putea părăsi Iaşul nu peste multă vreme, deoarece are oferte de la cluburile mari de haltere din ţară. Iar Iaşul nu prea are grijă de campionii săi în sport şi de aceea îi pierde cu uşurinţă. De fapt, Ilie Ciotoiu ar putea concurat pentru România şi Iaşi la viitoarele Jocuri Olimpice din 2020, de la Tokyo, dar interesează pe cineva acest aspect?", ne-a declarat antrenorul Dănuţ Fron.
În luna octombrie 2017, Ilie Ciotoiu va reprezenta clubul CFR Iaşi şi România la Campionatele Europene de haltere tineret U 23 de la Tirana, din Albania, cu reale şanse de a urca pe podium.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu