duminică, 24 iunie 2018

Cătălin Sumănaru, de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la tenis de masă



La Iaşi se joacă tenis de masă, iar Cătălin Sumănaru (FOTO) este un reprezentant de seamă al acestui sport. În luna iunie 2018, tânărul ieşean Cătălin Sumanaru a participat la două turnee de tenis de masă în zona Bucovinei, cucerind locul 1 atât la concursul de la Gura Humorului, cât şi în cel de la Suceava.
Pe 16 iunie 2018, Cătălin a cucerit locul 1 la turneul denumit "AmaTur - Hai ai noştri" de la Gura Humorului, iar pe 23 iunie 2018 el s-a clasat tot pe prima treaptă a podiumului la Cupa Suceavei - ediţia a III-a, la Elite / Open, la competiţia găzduită de Sala de sport a Colegiului Naţional "Ştefan Cel Mare" din Suceava.
Despre sportul practicat de fiul ei, doamna Adriana Sumănaru, un "fan" al tenisului de masă, ne-a declarat: "Am să vă spun cele ce urmează nu în ideea de a scrie neapărat despre Cătălin, ci de a face cunoscut faptul că în Iași se face tenis de masă. Chiar  dacă
<<Primăria  Municipiului Iași iubește sportul>>, puţini știu că se joacă  tenis de masă în Iași. Și ca să mai punctez un amănunt la această  <<iubire>>,  vă mai  spun ceva.  Acum trei săptămâni, un grup de tineri inimoși, împătimiți ai tenisului de masă din Iaşi, au avut inițiativa organizării unui consurs  AMATUR  la Sala Polivalenă. Au găsit ceva sponsori, au plătit  sala  în avans, iar vineri, cu o zi înainte de concurs,  când s-au dus să monteze mesele de tenis au aflat că sala era  rezervată pentru o prezentare de modă. Cum am apărut noi, ieşenii, în faţa celor 180 de jucători din ţară care erau înscriși  pentru a participa la acest concurs? Neserioși, nu?".
Să mai menţionăm că, în conformitate cu cele spuse de organizatori pe forumul site-ului www.tenisdemasă.ro, Circuitul Individual de Tenis de Masă AmaTur România este alcătuit dintr-un lanț de turnee de tenis de masă, organizate pe întreaga durată a anului, în mai multe localități ale țării și pe mai multe nivele de reprezentare - locale, zonale și naționale, încheindu-se cu un Turneu Final, spre sfârşitul anului.
Circuitul urmărește atragerea iubitorilor tenisului de masă, simpli pasionați sau foști sportivi de performanță care doresc să-l practice în mod organizat, la nivel local sau național. Totodată, creează posibilitatea unor întâlniri ale celor mai buni participanți amatori cu jucători legitimați de nivel apropiat.
Circuitul este organizat de AmaTur România, prin Coordonatorii naționali. La turnee poate participa însă, cu drepturi depline, orice persoană legitimată sau nelegitimată, care are statut de jucător amator sau avansat.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu