duminică, 3 iunie 2018

Ieşeanul Bogdan-Ionuţ Apostol, la prima finală din carieră într-un turneu ITF, în proba de simplu

Bogdan Ionuţ Apostol


În organizarea SCM Bacău, în perioada 26 mai - 3 iunie 2018 s-a desfăşurat turneul internaţional de tenis România F 2 Futures - Trofeul Municipiului Bacău, o competiţie care a avut premii totale de 25.000 dolari plus ospitalitate.
Acest turneu a însemnat şi un traseu excelent parcurs de tenismenul ieşean Bogdan-Ionuţ Apostol (22 ani, legitimat la CSM Paşcani, dar care a început tenisul în urmă cu 16 ani la arenele CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Vergil Aghion), cel care, venit din calificări a ajuns până în marea finală a competiţiei.
Rezultatele lui Bogdan Apostol (locul 785 ATP), în proba de simplu, au fost următoarele:
ÎN CALIFICĂRI (pe tabloul de "64", acolo unde Bogdan Apostol a fost primul favorit):
- turul I - BYE / fără adversar;
- turul al II-lea: 6-2, 6-3 cu Valentin VANŢĂ (România);
- turul al III-lea:
6-3 6-2 cu Vlad Andrei DUMITRU (România).
PE TABLOUL PRINCIPAL de "32":
- Turul I (16-imile de finală): 6-1 6-2 cu Bogdan Andrei MANOLE (România);
- Turul al II-lea (optimile de finală): 3-6, 6-4, 6-1 cu Edris FETIŞLEAM (România);
- Sferturile de finală: 4-6, 7-6 (7), 6-0 cu Vasile-Alexandru GHILEA (România). De menţionat că jucătorul Ghilea a condus la un moment dat cu 6-4, 5-1, dar Apostol a evoluat excelent în continuare şi a întors efectiv soarta partidei!  Vă mai informăm că, în primul tur, Ghilea, întors recent în România după 4 ani de tenis în SUA, îl învinsese cu 6-4, 6-3     pe Fred GIL (Portugalia) [favoritul nr. 6 şi fost nr. 62 ATP în 2011].
- Semifinale: 6-4, 4-6, 6-4 cu Hernan CASANOVA (Argentina) [favoritul nr. 1 şi aflat pe locul 265 ATP].
- Finala: Jules OKALA (Franţa, 20 ani, locul 509 ATP) - Bogdan Ionuţ APOSTOL (România) 6-1, 6-1.
În marea finală de duminică, care a durat doar 53 minute şi s-a strecurat printre picăturile de ploaie, Bogdan Apostol a fost extrem de emoţionat în faţa "bombardierului" de culoare francez, făcând multe greşeli nepermise, asta şi datorită oboselii, deoarece a jucat 9 partide în ultimele 8 zile, 7 la simplu şi alte 2 la dublu. Cu un serviciu excelent, Jules Okala s-a impus clar şi are tot viitorul în faţa, cu speranţa că, nu peste multă vreme, va ajunge şi la turneele de Grand Slam ale lumii, pe tablourile principale.
Jules Okala
La festivitatea de premiere care a urmat pe arena băcăuană au participat Mihai Ciuntea (antrenor de tenis la SCM Bacău şi promotorul turneului), Relu Auraş (directorul SCM Bacău), primarul Cosmin Necula şi supervisorul ITF Dan Nicolae, care au oferit trofeele celor doi finalişti, cel mai important fiind primit de câştigătorul Jules Okala, asistat din tribune de fratele său mai mare!
Ambii finalişti au felicitat apoi organizatorii pentru condiţiile oferite şi pentru ospitalitate.
Printre organizatori s-a aflat şi Cristi Lungu, reprezentantul sponsorului Simba Invest și, totodată, președintele de onoare al secției de tenis de la SCM Bacău.
Primarul Cosmin Necula a menţionat: "Vreau să-l felicit pe cel care a câştigat şi mai vreau să-l felicit şi pe cel care a pierdut. Trofeul Municipiului Bacău este un trofeu al întregii comunităţi băcăuane. Am ajuns la ediţia a 16-a şi vrem să continuăm, poate în condiţii superioare şi din punct de vedere financiar!".
Vă mai informăm că, în finala probei de dublu, am consemnat: Franco AGAMENONE (Argentina) / Hernan CASANOVA (Argentina) [nr. 4] - Gabor BORSOS (Ungaria) / Gonzalo ESCOBAR (Ecuador) [nr. 1] 6-2, 6-3.
Perechea Bogdan-Ionuţ Apostol - Bogdan Borza a ajuns până în sferturile de finală ale probei de dublu, acolo unde a fost învinsă la scorul de 4-6, 1-6 de primul cuplu favorit Gabor BORSOS (Ungaria) / Gonzalo ESCOBAR (Ecuador).
În urma punctelor obţinute în proba de simplu, după acest turneu internaţional de la Bacău, Bogdan-Ionuţ Apostol va face un salt important în clasamentul mondial ATP, ajungând luni, pe 4 iunie 2018, până pe locul 614, cea mai bună clasare din carieră!
Vă mai informăm că, în proba de dublu, Bogdan-Ionuţ Apostol are câştigate două titluri în turneele ITF până în prezent, primul în 2014, în Antalya (Turcia), alături de lituanianul Lukas MUGEVICIUS şi al doilea în 2017, la Piteşti (România), alături de suedezul de origine română Dragoş Nicolae MĂDĂRAŞ.
În perioada următoare, ieşeanul Bogdan-Ionuţ Apostol va participa la două turnee ITF în Italia, la Padova şi Bergamo, fiecare cu premii de 15.000 dolari.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu