marți, 12 iunie 2018

UER a apreciat că epigrama ieşeană a ajuns peste hotarele patriei!


La şedinţa Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI), din 10 iunie 2018 au participat 26 de membri. Au fost şi câteva absenţe motivate, deoarece o parte din membri ALPI erau plecaţi în concediu sau au reprezentat asociaţia la diferite festivaluri de umor organizate în alte localitatăţi din România.

În debutul manifestării, au fost prezentate premiile cucerite în ultima perioadă de scriitorii din cadrul asociaţiei ieşene, inclusiv premiile Uniunii Epigramiştilor din România (UER) "acaparate" de Any Drăgoianu şi Mihai Batog-Bujeniţă.
"Am cucerit premiul UER pentru promovarea epigramei în străinătate şi acest premiu a fost împărţit cu jurnalistul Dan Teodorescu, deoarece acesta a fost principalul vector al relaţiei cu ziarele din diaspora, dar mai pot menţiona şi rolul doamnei Martha Eşanu la acest capitol", a declarat directorul ALPI, scriitorul Mihai Batog-Bujeniţă.
Au mai fost amintite şi alte evenimente culturale la care au participat membri ALPI, precum spectacolul "O lume minunată" din cadrul Cenaclului George Topîrceanu, de la clubul CFR Iaşi şi vernisajul doamnei Gabriela Cucinschi, organizat la Cercul Militar din Dealul Copoului.
S-a mai amintit despre festivatatea de premiere a Concursului Internaţional de Creaţie Literară "Prietenia prin ochi de copil", organizat de Asociaţia Universul Prieteniei Iaşi (preşedinte: Rodica Rodean) şi unde scriitorul Mihai Batog-Bujeniţă a făcut parte din juriul. Au mai fost prezentate cărţi şi reviste primite spre lectură, dar şi cele editate de membrii ALPI.
Au recitat apoi din propriile creaţii literare Georgeta   Paula   Dimitriu, Doina Toma, Corina Matei-Gherman, Viorica Şerban, Livia Cornelia Bejan, Sofia Doina Gavrilă, Corneliu Carp, Sorin Cotlarciuc, Mihai Haivas, Gheorghe Bălăceanu, Constantin Profir, Vasile Unguraşu, Constantin Mihai, Aurel Popescu, Ioan Hodaş, Mihai Batog-Bujeniţă.
Au mai participat, ca invitaţi, scriitorul Constantin Mănuţă şi prof. Victor Iosif, ultimul la debut în cadrul ALPI.   
Următoarea întâlnire cu publicul în cadrul Asociaţiei moldave este programată în ziua de duminică, 8 iulie 2018, la ora 10.00, tot în sala de lectură a Bibliotecii Judeţene Gheorghe Asachi din Iaşi.  
DAN TEODORESCU (Sursa: MBB)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu