duminică, 24 iunie 2018

România, locul 4 la Campionatul European de Fotbal al angajaţilor din penitenciare


În perioada 18-22 iunie 2018, echipa de fotbal a angajaţilor din cadrul Penitenciarului Iaşi şi lucrători din cadrul Penitenciarului Brăila au alcătuit lotul echipei reprezentative a României, care a participat la cea de-a XIV-a ediţie a Campionatului European de Fotbal între echipele sistemelor penitenciare EURO4PRIS.

Competiţia s-a desfăşurat în Republica Moldova, la Complexul Sportiv al Federației Moldovenești de Fotbal din localitatea Vadul lui Vodă, de lângă Chişinău.
De menţionat că, începând cu anul 2004, echipa de fotbal constituită la nivelul Penitenciarului Iași a participat la şase ediții ale Campionatului European de Fotbal al Personalului de Penitenciare.
La prima participare la Campionatul European de Fotbal destinat personalului de penitenciare, în anul 2004, la Nymburk, în Cehia, echipa de fotbal a obținut locul 3 și medalia de bronz, precum și aprecierea unanimă a organizatorilor și participanților pentru eleganța în comportare și jocul spectaculos prestat.
La ediția a VIII-a a campionatului, organizată în 2006, la Venarey les Laumes, în Franța, echipa României a obținut locul 6, iar la ediția a IX-a, care s-a desfășurat în 2008, la Nitra, în Slovacia, a obținut locul 4.
La ediția a X-a, din 2010, organizată la Medulin, în Croația, România a obținut locul 2 după o finală susţinută cu echipa reprezentativă a Cehiei, finală pierdută în urma loviturilor de departajare.
Administraţia Naţională a Penitenciarelor din România, cu implicarea Penitenciarului Iaşi, a organizat ediţia a XI-a a Campionatul European de Fotbal al Personalului de Penitenciare „EURO 2012“ la Iaşi, toate eforturile fiind răsplătite prin câştigarea titlului de campioană de către echipa reprezentativă a sistemului penitenciar din România.
La ediția a XI-a, din 2014, organizată la Klagenfurt, în Austria, România a ocupat locul 2, după finala jucată cu reprezentativa Slovaciei.
În aceste zile de iunie, din 2018, la cea de-a XIV-a ediţie din cadrul Campionatului European de Fotbal între echipele sistemelor penitenciare, competiţie găzduită de Moldova din stânga Prutului, România a luptat pentru un loc bun în cadrul turneului european cu alte şapte selecţionate din Republica Moldova, Cehia, Slovacia, Turcia, Estonia, Polonia și Bulgaria.
Lotul României, coordonat de antrenorul ieşean Constantin Tiron şi alcătuit din 23 de jucători, unii cu prezenţe şi în prima ligă a ţării de fotbal sau futsal, a avut de suportat adversari puternici, meciurile fiind extrem de disputate şi spectaculoase.
După festivitatea de deschidere a competiţiei, la care au fost prezenţi Anatolie Munteanu - Secretarul General de Stat al Ministerului Justiţiei, Ruslan Berzoi - Vicepreşedintele FMF, Alexei Brăducean-Dulgher - Preşedintele Asociaţiei de fotbal „Nistru-DIP”, alţi oaspeţi şi oficiali au debutat jocurile de fotbal, cele opt participante fiind împărţite în două grupe iniţiale.
În grupa B au evoluat Cehia, Bulgaria, Estonia şi România. Echipa României a avut două victorii şi o înfrângere, după următoarele rezultate: 3-0 cu Estonia, 2-0 cu Bulgaria şi 0-2 cu Polonia.
România a jucat apoi finala mică, unde a pierdut cu 0-2 confruntarea cu gazdele din Republica Moldova, tricolorii din dreapta Prutului terminând competiţia pe un onorant loc 4, iar cei stânga Prutului cucerind medaliile de bronz ale competiţiei.
Campioană europeană a devenit Cehia, care a devansat pe podium echipele Poloniei (locul 2), respectiv a Republicii Moldovei (locul 3).
La ceremonia de premiere au fost prezenţi Nicolae Eşanu - Secretarul de Stat al Ministerului Justiţiei, Aureliu Şuhan - Directorul interimar al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco - Directorul adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor - Alexei Brăducean-Dulgher - Preşedintele Asociaţiei de fotbal „Nistru-DIP”, mulţi invitaţi din străinătate. Forul fotbalistic naţional din Republica Moldova a fost reprezentat de către Ruslan Berzoi - Vicepreşedinte, Igor Soltanici - Inspector Federal şi Alexandru Zaharia - Specialist Securitate.
DAN TEODORESCU (Sursa: FMF)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu