luni, 25 iunie 2018

"Lansările Europene" ale jurnalistului ieşean Dan Teodorescu au ajuns la sportul popicelor


Cartea cu nr. 12 din ultimii 2 ani şi 10 luni a jurnalistului ieşean Dan Teodorescu a văzut lumina tiparului în 22 iunie 2018. Este de fapt al 14-lea volum editat în ultima perioadă de Dan Teodorescu, deoarece două cărţi au avut câte două volume fiecare. Cartea de acum se numeşte "Lansări Europene" şi ea îmbină, ca de obicei, cronicele sportive cu reportajele culturale din cadrul manifestărilor la care a participat autorul. De data aceasta este vorba de sportul popicelor, cel care face performanţă în România, dar şi peste hotarele carpatine, chiar dacă în campionatele interne au mai rămas puţine echipe care mai practică acest sport de mare tradiţie în ţara noastră. Recentul Campionat Mondial de popice găzduit de Cluj-Napoca în mai 2018 este detaliat într-un capitol special al cărţii, acolo unde România a cucerit două medalii de bronz la seniori, prin perechea Duka Tilda - Petruţ Mihălcioiu şi Nicolae Lupu, ultimul evoluând de mai mult timp pentru formaţia germană SKC Victoria Bamberg.
Se mai fac referiri despre echipele de top din România în sportul popicelor, CFR Olimpia ACB Iaşi şi Electromureş Romgaz Tg. Mureş (actualele campioane naţionale la masculin şi respectiv feminin), despre CFR Cluj, Conpet Petrolul Ploieşti, Inter Petrila, Electromureş Tg. Mureş, KSE Tg. Secuiesc, Rapid Bucureşti, despre întrecerile individuale şi pe echipe la cadeţi, juniori, seniori şi veterani, toate cronicele fiind însoţite de galerii foto inedite.
La capitolul cultură se menţionează multe lansări de carte şi vernisaje expoziţionale de la Muzeul Unirii, Cercul Militar, Clubul CFR Iaşi şi Hotelul Moldova, despre Adunarea Generală a APSR de la Bucureşti, spectacolele artistice care au avut loc la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă, în cadrul Cenaclului George Topîrceanu, şedinţele cu public din cadrul Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI), despre parteneriatul cultural dintre ALPI (România) şi Asociaţia culturală Dacia e.V. (Germania), despre excursia pe teme culturale din Bulgaria a autorului, despre manifestările culturale organizate la Vatra Dornei în cadrul Ligii Scriitorilor din România - Filiala Iaşi-Moldova, despre înfiinţarea unui Centru Cultural Româno-Germania la Nürnberg, de către românca cu "Şapte inimi" Ionela van Rees-Zota, nimeni alta decât managerul general al Agenţiei de Presă "Aşii Români" şi al revistei de nivel european "Vocea Ta", acolo unde Dan Teodorescu este redactor de mai mulţi ani.
Grafica cărţii este asigurată de binecunoscuţii caricaturişti de nivel internaţional Eduard Mattes (născut la Iaşi, dar care locuieşte de mai mulţi ani la Haifa - Israel) şi Cristian Topan (din Bucureşti).
Cartea "Lansări Europene" are 600 pagini în format mare "B 5 Academic" şi este editată la PIM Iaşi. Editorialele din prefaţa cărţii sunt asigurate de scriitorii Sorin Cotlarciuc, Angela Pistol şi Corina Matei-Gherman, iar în postfaţă scriu oamenii din lumea popicelor, precum antrenorul emerit federal Remus Antimirescu şi arbitrii internaţionali Gheorghe Zăgreanu şi Gheorghe Blasicz.
Coperta nr. 4 aparţine germancei de origine română Ionela van Rees-Zota, care scrie editorialul "Dan Teodorescu - Altfel!".
"Este a 12-a mea carte şi al 14-lea volum. Lumea spune să nu mă opresc aici, deoarece mai am multe sporturi performante despre care pot scrie, iar cultura pentru mine este ca şi pâinea caldă pentru cei flămânzi! Eu rămân flămând de sport şi cultură în Iaşi, într-o fostă capitală a României, în an de Centenar şi în anul aniversării Marii Uniri din 1918!", ne-a declarat, în final, jurnalistul Dan Teodorescu, membru UZPR şi APSR, vicepreşedintele Ligii Scriitorilor din România - Filiala Iaşi-Moldova, membru senior ALPI şi redactor la publicaţiile Vocea Ta (Nürnberg - Germania) şi "Mioriţa USA" (Sacramento / California - SUA), dar şi cu multe colaborări redacţionale la alte publicaţii din ţară şi străinătate, inclusiv în domeniul poeziei. (REDACŢIA)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu