vineri, 1 iunie 2018

Ieşencele Andreea Verdeş şi Laura Aniţei participă la Campionatele Europene de gimnastică ritmică

Andreea Verdeş
În prima zi de vară calendaristică, gimnastele ieşene de ritmică iau startul la Campionatele Europene pentru seniori şi juniori, care vor avea loc în localitatea Guadalajara, din Spania. În zilele de 1, 2 şi 3 iunie 2018, în Pabellon Multiusos (Pavilionul Multifuncţional), cu o capacitate de 5230 de locuri, cele mai bune practicante ale acestei discipline de pe continent se vor întrece în probele: individual compus, minge, pangică, măciuci, cerc şi ansamblu de 5 sportive, la senioare şi junioare. 
România va fi reprezentată de două gimnaste din Iaşi, senioara Andreea Verdeş şi junioara Laura Aniţei, componente ale Clubului Sportiv Şcolar Unirea, pregătite de antrenorul coordonator Constantin Radu. Ambele au avut evoluţii bune la competiţiile internaţionale din acest an şi antrenorul ieşean speră ca talentatele lui eleve să atingă vârful de formă la întrecerea continentală.
În clasamentele “Cupei Mondiale”, realizate prin adiţionarea punctelor la turneele cuprinse în calendarul federaţiei internaţionale de specialitate, domină sportivele din Israel, Rusia, Bulgaria şi Ucraina. Numele care apar cel mai des în frunte sunt Linoy Ashram, Karin Taseva, Alexandra Soldatova, Dina şi Arina Averina.
În proba de cerc, Andreea Verdeş ocupă locul 27 din 46 de gimnaste care au obţinut puncte.
La Campionatele Europene de la Guadalajara, la individual compus, se vor califica în finală şi vor lupta pentru medalii 24 de gimnaste, dar nu mai mult de două de fiecare ţară, iar la obiecte, opt sportive, dar nu mai mult de una pentru o ţară. România va mai fi reprezentata de Denisa Stoian, de la  CSM Ploieşti la junioare, şi de Denisa Mailat, de la Steaua Bucureşti, la senioare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu