duminică, 3 iunie 2018

Rezultat remarcabil al Laurei Aniţei la “Europenele” de gimnastică ritmică

Laura Aniţei
Gimnastica ritmică ieşeană îşi demonstrează o dată în plus valoarea, prin rezultatul de excepţie obţinut de junioara Laura Aniţei la Campionatele Europene din Spania. Eleva antrenorilor Cătălina şi Constantin Radu la C.S.Ş. Unirea Iaşi a ocupat locul 4 în proba de cerc, în compania a 72 de sportive de pe întreg continentul. Micuţa gimnastă din Iaşi, în vârstă de 14 ani, a avut o evoluţie ascendentă. S-a calificat în finală cu 15,600 puncte, de pe poziţia a şasea. În reuniunea pentru medalii, Laura Aniţei, aflată la prima participare la un campionat european, a avut o evoluţie de ţinută în Pavilionul Multifuncţional din oraşul Guadalajara, primind din partea arbitrelor 16,750 puncte, cu 1,150 mai mult decât în calificări. Românca s-a aflat la 0,700 puncte de medaliata cu bronz Krystyna Pohranichna din Ucraina, dar înaintea reprezentantelor Azerbaidjanului, Italiei, Spaniei şi Franţei. Cum era de aşteptat titlul european a revenit rusoaicei Polina Shmatko, cu 18,825 puncte.
„Sunt foarte fericit pentru acest loc 4, care are valoarea unei medalii.Vreau să cred că este o bucurie pentru toţi ieşenii. Laura a depăşit zeci de reprezentante ale unor ţări care au condiţii de pregătire mult superioare nouă. Să reuşeşti aşa ceva într-un sport care se practică pe scară largă în întreaga lume, înseamnă performanţă. Şi noi, cei de la Iaşi, am demonstrat că putem reuşi. Mulţumim tuturor celor care ne sprijină să facem să se vorbească de România şi de Iaşi, C.S.Ş. Unirea şi Colegiul tehnic de transporturi şi construcţii. Aş vrea să subliniez şi susţinerea de care ne-am bucurat din partea Primăriei, a domnului Mihai Chirica, pentru buna desfăşurare a activităţii la Sala din cartierul Bularga”,
ne-a declarat antrenorul coordonator prof. Constantin Radu.
Laura Aniţei este elevă în clasa a şaptea la Liceul cu Program Sportiv din Iaşi şi este campioană naţională la cerc şi panglică şi vicecampioană a ţării la individual compus în anul 2017.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu