sâmbătă, 30 iunie 2018

Răzvan Aghion - bun la carte, bun la sport!

Fam. AGHION

La doar 14 ani şi jumătate, Răzvan Aghion este unul dintre sportivii de bază ai secţiei de tenis de câmp de la CS CFR Iaşi, cu participări valoroase în întrecerile de la nivel naţional şi internaţional. De menţionat că Răzvan, antrenat de bunicul Vergil Aghion şi mama Raluca Aghion are rezultate excelente nu numai la tenis, ci şi la învăţătură, el fiind elev la Liceul cu Program Sportiv din Dealul Copoului. La recentul examen de admitere în clasa a IX-a, la clasa de atletism, Răzvan Aghion a obţinut nota generală 9.17 şi a fost al cincilea din secţia lui care cuprinde 32 locuri, comisia de examinare fiind coordonată de preşedintele prof. Vasile Viciu Tănase.
În zilele de vacanţă care vor urma, pentru Răzvan Aghion una extrem de activă pe terenurile de tenis din ţară şi străinătate, sportivul ceferist ieşean va evolua la turneele din România şi Belgia, primul urmând a debuta luni, 2 iulie 2018, la Piatra Neamţ, acolo unde printre invitaţi va fi prezent şi binecunoscutul antrenor Andrei Pavel, conform celor declarate de organizatorii de la CS Kym Star din localitate.     
La Cupa Kym Star de la Piatra Neamţ, la categoria 18 ani, vor evolua Răzvan Aghion şi Teodor Cojocaru (de la CS Micul AS Iaşi, dar care a revenit la prima dragoste, CS CFR Iaşi), dar şi Elena Aghion (doar 8 ani, împliniţi pe 13 aprilie 2018, de la CS Vergilius Iaşi, club partener cu CS CFR Iaşi), nimeni alta decât sora mai mică a lui Răzvan, cea care va juca la categoria 10 ani!
Directorul turneului de sub Pietricica va fi Cristi Moroi, iar arbitru principal Ionel Cobuz.
În continuare, Răzvan Aghion va participa la două turnee internaţionale de juniori din calendarul mondial "Tennis Europe", primul în Belgia, la Bruxelles, în perioada 9-15 iulie, iar al doilea în România, la Curtea de Argeş, în perioada 16-22 iulie 2018.
"Răzvan este bucuros că a trecut cu bine examenul de admitere în clasa a IX-a şi vrea să se dedice în această vară doar tenisului. De la Piatra Neamţ vor urma două turnee de nivel european, la Bruxelles şi la Curtea de Argeş, acolo unde Răzvan va trage tare pentru a acumula cât mai multe puncte şi a urca în clasamentul jucătorilor de 16 ani, deşi el va împlini doar 15 ani pe 11 decembrie 2018. Noi, familia, suntem alături de el atât acasă cât şi pe terenurile de tenis!", ne-a declarat, în final, antrenoarea Raluca Aghion.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu