joi, 14 martie 2013

Chelsea-Steaua, un meci al întregului fotbal românesc !



În această seară de joi, 14 martie, de la ora 22.05, pe “Stamford Bridge” din Londra va avea loc returul din optimile de finale ale Europa League, dintre Chelsea şi Steaua. În jocul tur de săptămâna trecută, disputat pe National Arena din Bucureşti, în faţa a 55.000 spectatori, Steaua a învins Chelsea cu 1-0 prin golul înscris din penalty, în min. 34, de Raul Rusescu.
Referitor la meciul din această seară, antrenorul de 37 ani al Stelei, Laurenţiu Reghecampf, a spus: "Am exersat loviturile de pedeapsă, e adevărat. O să fie un meci dificil, însă vrem să câştigăm. Avem o echipă căreia îi place să joace, în niciun caz nu am venit la Londra să ne apărăm. Nu este numai meciul Stelei, este meciul întregului fotbal românesc !".
În replică, tehnicianul englezilor, ibericul Rafael Benitez, a vorbit despre români în termeni laudativi. ”Suntem cu gândul la meciul cu Steaua. Voi alinia cea mai bună echipă. Îmi place cum joacă Steaua, au evoluţii de calitate. Antrenorul lor face o treabă foarte bună”, a precizat antrenorul de pe banca grupării Chelsea.
Pentru meciul cu Chelsea, care va fi arbitrat de francezul Stéphane Lannoy, Steaua ar putea folosi în această seară următorul “11” de start: Tătăruşanu – Râpă, Szukala, Chiricheş, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Ad. Popa, Chipciu, C. Tănase – Rusescu. Pe banca de rezerve se vor afla Stanca – Gardoş, Filip, Prepeliţă, Adi Rocha, Tatu, Iancu.
Se pare că Latovlevici are unele probleme medicale, dar se speră în recuperarea lui până la începerea partidei.
Programul complet al meciurilor de astăzi, din manşa a doua a optimilor de finală din Europa League, se prezintă astfel:
- FC Rubin Kazan - Levante UD (în tur: 0-0; de la ora 19.00);
- FC Zenit St Petersburg - FC Basel 1893 (0-2; de la ora 19.00, pe Dolce Sport 1);
- FC Internazionale Milano - Tottenham Hotspur FC (0-3; de la ora 20.00, în direct pe Digi Sport 2, Dolce Sport 2);
- Chelsea Londra - Steaua Bucureşti (în tur 0-1; de la ora 22.05, în direct pe Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Pro TV);
- Fenerbahçe Istanbul - FC Viktoria Plzeň (1-0, de la ora 22.05);
- FC Girondins de Bordeaux - SL Benfica Lisabona (0-1; de la ora 22.05, va arbitra românul Ovidiu Alin Haţegan);
- Newcastle United FC - FC Anji Makhachkala (0-0, de la ora 22.05);
- SS Lazio - VfB Stuttgart (2-0; de la ora 22.05, în direct pe Dolce Sport 2).

* Malaga şi Bayern München, ultimele calificate în sferturile de finală din Liga Campionilor

Trei echipe din Spania, două din Germania şi câte una din Franţa, Italia şi Turcia s-au calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, care vor avea loc în 2-3 aprilie (turul) şi 9-10 aprilie (returul).
Formaţiile calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor sunt următoarele: Real Madrid, FC Barcelona, Malaga (toate Spania), Borussia Dortmund, Bayern München (ambele Germania), Paris Saint-Germain (Franţa), Juventus Torino (Italia) şi Galatasaray Istanbul (Turcia).
Ultimele două rezultate înregistrate miercuri seară, în partidele retur din optimile de finală au fost:
- Malaga (Spania) - FC Porto (Portugalia) 2-0 (în tur 0-1)
Au marcat: Isco '43, Santa Cruz '77
- Bayern München (Germania) - Arsenal Londra (Anglia) 0-2 (în tur 3-1)
Au marcat: Giroud '3, Koscielny '86.
Tragerea la sorţi pentru sferturile de finală din Liga Campionilor şi Europa League va avea loc vineri, la Nyon, de la ora 13.00, în direct pe Digi Sport 1.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu