vineri, 15 martie 2013

Steaua Bucureşti a pierdut “dubla” cu Chelsea Londra şi a fost eliminată din Europa League



* Echipa STEAUA Bucureşti a fost eliminată din Liga Europa, după ce a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 3-1 (1-1), de formaţia engleză CHELSEA Londra, deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, în manşa secundă a optimilor de finală ale competiţiei.

Pentru Chelsea au marcat Mata – min. 34, Terry – min. 58 şi Torres – min. 71, golul Stelei fiind reuşit de Chiricheş – min. 45+1. Fazele de gol s-au derulat astfel:
- 1-0: Ramires a pătruns pe centru, a pasat în interiorul careului către Mata, care a şutat de la circa 9 metri, iar mingea a lovit piciorul lui Tătăruşanu, apoi bara şi a intrat în poartă;
- 1-1: Bourceanu a executat un corner de pe partea dreaptă, iar Chiricheş a trimis mingea în poartă de la doi metri, după ce Cech a respins în faţă balonul şutat de Tănase.
- 2-1: Mata a centrat de pe partea stângă, dintr-o lovitură liberă, iar Terry, nemarcat, a înscris cu o lovitură de cap de la circa 8 metri;
- 3-1: Torres, aflat în interiorul careului în unghi de 45 de grade, a înscris cu un şut plasat la colţul lung, după o pasă în diagonală a lui Mata şi o uşoară deviere cu călcâiul a lui Hazard.
În minutul 87, Torres a ratat o lovitură de la 11 metri, dictată de arbitrul Stephane Lannoy, după un fault comis de Bourceanu asupra lui Hazard, şutând mingea în bara transversală.
Au evoluat echipele:
- Chelsea Londra: Cech - Azpilicueta, Terry, David Luiz, A. Cole - Ramires, Obi Mikel - Oscar, Mata (Moses '90), Hazard (Benayoun '90+3) - Fernando Torres. Antrenor: Rafael Benitez.
- Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Râpă (Adi Rocha '84), Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, Chipciu, Tănase (Tatu '78) - Rusescu. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
- Arbitri: Stephane Lannoy - Frederic Cano, Michael Annonier - Antony Gautier, Ruddy Buquet - Eric Dansault (toţi din Franţa).

- Cartonaşe galbene: Obi Mikel '70, A. Cole '80 / Bourceanu '49, Râpă '58;

În minutul 18, un suporter român a intrat pe teren purtând un tricou inscripţionat pe spate cu mesajul "Mititelu la puşcărie" şi pe faţă "Praetoria Craiova", numele unei facţiuni a galeriei Universităţii Craiova. El a fost scos din suprafaţa de joc de forţele de ordine.
La meciul de pe Stamford Bridge au asistat aproximativ 5.000 de fani români.
Cu scorul general de 3-2 (3-1 în retur şi 0-1 la tur) Chelsea Londra învinge Steaua Bucureşti şi promovează în sferturile de finală ale competiţiei.

* “Chelsea a meritat calificarea”, a spus antrenorul Laurenţiu Reghecampf după partida de pe “Stamford Bridge”

Tehnicianul Laurenţiu Regehcampf a declarat după ce Steaua a fost învinsă de Chelsea cu scorul de 3-1, că formaţia engleză a meritat calificarea în sferturile de finală ale Ligii Europa cel puţin pentru evoluţia foarte bună pe care a avut-o în repriza a doua a întâlnirii de la Londra.
"Trebuie să analizăm exact ceea ce am greşit. Din păcate golul doi a venit prea repede. O greşeală din partea noastră, nu am fost atenţi la acea fază fixă. Ne-am creat câteva ocazii, dar nu am reuşit să mai marcăm. Ştiam că în repriza secundă ei vor face o presiune foarte mare, pentru că aveau nevoie să marcheze două goluri. Este foarte greu în momentul de faţă, încercăm să ne revenim foarte repede, n-avem timp, în două zile vom avea un meci foarte difcil la Bucureşti (NR - cu FC Vaslui). Nu am reuşit să fim atenţi în special la jucătorii lor periculoşi . Le-am spus băieţilor înainte că atunci când Mata intră pe stângul trebuie să-l blocăm. Dar nu au fost atenţi la acea fază în care Chelsea a reuşit să marcheze golul trei", a declarat Reghecampf, la Sport.ro.
Tehnicianul a mai adăugat că formaţia sa a făcut "un meci destul de bun": "Îmi pare rău pentru toţi fanii noştri care au crezut în această calificare. Şi noi am crezut, dar nu am reuşit. Am întâlnit o echipă puternică şi cred că, în seara aceasta, în special după repriza a doua, au meritat victoria. Dacă reuşeam să marcăm la ocazia lui Rusescu, alta era situaţia".

* Vlad Chiricheş a declarat: “Sper cât de curând să ne întoarcem aici”

Fotbalistul echipei Steaua, Vlad Chiricheş, a declarat joi seară, după înfrângerea din meciul cu Chelsea, că este foarte dezamăgit, dar a precizat că speră ca gruparea bucureşteană să revină cât de curând într-o astfel de fază a unei competiţii europene.
"E trist. Sunt foarte dezamăgit. E greu, dar trebuie să trecem peste lucrul acesta, să ne gândim că totuşi am jucat cu Chelsea şi să ne gândim să câştigăm meciurile din campionat. Sper cât de curând să ne întoarcem aici, ca Steaua să joace anul viitor în Liga Campionilor şi să facă o figură frumoasă", a spus Chiricheş.

* Adi Popa menţionează: “Echilibrul s-a rupt când am primit golul doi

După partida de la Londra, mijlocaşul echipei Steaua Bucureşti, Adi Popa, a declarat că echilibrul s-a rupt la golul doi al gazdelor.
"La golul doi s-a rupt echilibrul acestui meci. Am început bine şi a doua repriză, dar după golul doi din fază fixă au pus presiune şi ne-au dominat la forţă. În retur, Chelsea a jucat alt fotbal. Am câştigat experienţă internaţională şi calitate după această dublă cu Chelsea", a spus Adi Popa.

* Alexandru Bourceanu: “Golul doi ne-a dat peste cap !”

Căpitanul echipei Steaua Bucureşti, Alexandru Bourceanu, a declarat joi seară, după înfrângerea din meciul cu Chelsea Londra, că formaţia "roş-albastră" a avut un avantaj bun la pauză, dar golul doi al englezilor i-a dat peste cap.
"Am avut un avantaj bun la pauză şi după pauză am intrat destul de bine, dar am primit acel gol care ne-a dat peste cap. Ne aşteptam ca după pauză Chelsea să intre chiar mai tare. Am primit două sau trei goluri din faze fixe în 20-30 de meciuri, nu cred că e mult. Am jucat cu o echipă redutabilă. Pur şi simplu au fost mai puternici la faza respectivă. Valoarea lor se observă după sumele de transfer care s-au plătit pe ei, vă daţi seama că sunt la un nivel extraordinar. În unele momente am jucat de la egal la egal cu ei şi acest lucru ne-a făcut să fim mândri. Trebuie să învăţăm din asta, să obţinem mai multă experienţă", a spus Bourceanu.

* Echipele calificate în sferturile de finală din Europa League

Trei echipe din Anglia şi câte una din Elveţia, Rusia, Turcia, Portugalia şi Italia s-au calificat în sferturile de finală ale Ligii Europa, care vor avea loc în 4 aprilie (turul) şi 11 aprilie (returul).
Formaţiile calificate în sferturile de finală ale Ligii Europa sunt următoarele: Tottenham Hotspur, Chelsea Londra, Newcastle United (Anglia), FC Basel (Elveţia), Rubin Kazan (Rusia), Fenerbahce Istanbul (Turcia), Benfica Lisabona (Portugalia) şi Lazio Roma (Italia).
Rezultate complete înregistrate în partidele disputate, joi, în manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Europa au fost:
- Rubin Kazan (Rusia) - Levante (Spania) 2-0 după prelungiri, în tur 0-0
Au marcat: Rondon '100, Diadiun '112
- Zenit Sankt Petersburg (Rusia) - FC Basel (Elveţia) 1-0, în tur 0-2
A marcat: Witsel '30
- Internazionale Milano (Italia) - Tottenham Hotspur (Anglia) 4-1 după prelungiri, în tur 0-3
Au marcat: Cassano '20, Palacio '52, Gallas '75 (autogol), Alvarez '110 / Adebayor '96. Fundaşul Cristian Chivu a jucat tot meciul la Internazionale Milano.
- Chelsea Londra (Anglia) - Steaua Bucureşti (România) 3-1, în tur 0-1
Au marcat: Mata '34, Terry '58, Fernando Torres '71 / Chiricheş '45+1
- Fenerbahce Istanbul (Turcia) - Viktoria Plzen (Cehia) 1-1, în tur 1-0
Au marcat: Salih Ucan '44 / Darida '60
- Girondins Bordeaux (Franţa) - Benfica Lisabona (Portugalia) 2-3, în tur 0-1
Au marcat: Diabate '74, Jardel '90+1 (autogol) / Jardel '30, Cardozo '75, '90+2. Meciul a fost arbitrat de românul Ovidiu Haţegan.
- Newcastle United (Anglia) - Anji Mahacikala (Rusia) 1-0, în tur 0-0
A marcat: Papis Cisse '90+4
- Lazio Roma (Italia) - VfB Stuttgart (Germania) 3-1, în tur 2-0
Au marcat: Kozak '6, '8, '87 / Hajnal '62. Fundaşul Ştefan Radu (Lazio Roma) a jucat tot meciul şi a dat pasa decisivă la primul gol, în timp ce mijlocaşul Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), accidentat, nu a fost convocat pentru acest meci
Tragerea la sorţi a partidelor din sferturile de finală va avea loc vineri, la ora 14.00, la Nyon, în direct pe Digi Sport 1.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu