duminică, 17 martie 2013

Toto Schillaci şi Giancarlo Antognoni au inaugurat Şcoala ieşeană de fotbal “Magic-Trofeo Maestrelli”


* Giancarlo Antognoni şi Salvatore “Toto” Schillaci, două glorii ale fotbalului italian, au inaugurat sâmbătă, la Iaşi, Şcoala de fotbal “Magic-Trofeo Maestrelli”, un proiect iniţiat de omul de afaceri Dan “Mops” Cojocaru.

Şcoala de fotbal se adresează pentru început copiilor cu vârste între 6 şi 12 ani, iar de pregătirea celor mici se va ocupa antrenorul Adrian Cotan, fost fotbalist de renume la Politehnica Iaşi.
Cu acest prilej, la conferinţa de presă organizată sâmbătă, Salvatore Schillaci a declarat că în urmă cu zece ani şi-a deschis la Palermo o şcoală privată de fotbal şi speră ca în viitor să colaboreze cu copiii de la şcoala lui Dan Cojocaru. El speră ca cei 300 de copii care se antrenează la Palermo să ajungă mari staruri în fotbalul italian şi nu numai. Schillaci nu a exclus o colaborare cu pepiniera de la Iaşi.
“Iau în calcul o colaborare cu şcoala Magic-Trofeo Maestrelli de la Iaşi şi sper ca în anii viitori copiii de aici să vină într-un schimb de experienţă la Palermo, pentru a vedea cum se antrenează copiii mei, pentru a vedea un altfel de fotbal. Este o iniţiativă lăudabilă şi încurajez din tot sufletul astfel de proiecte, mai cu seamă că vorbim despre un sacrificiu financiar foarte mare. Copiii sunt viitorul şi trebuie să investim în ei”, a spus Salvatore “Toto” Schillaci.
Prezent la conferinţa de presă, Giancarlo Antognoni a declarat la rândul său că iniţiativa ieşeanului de a deschide o şcoală de fotbal este foarte importantă pentru copii.
“Mă bucur că sunt aici la inaugurare. Sincer, mi-aş dori cât mai multe astfel de iniţiative. Îi încurajez pe părinţi să îndrume copiii să vină la fotbal, iar faptul că se deschid astfel de şcoli private este un lucru extraordinar. La aceste şcoli copiii pot îmbrăţişa o carieră fotbalistică şi merită să investim în ei”.
Iniţiatorul proiectului, Dan Cojocaru a declarat că îşi doreşte ca în câţiva ani să ofere jucători de valoare fotbalului ieşean şi românesc.
“Fotbalul este viaţa mea şi acest lucru mă face să investesc mult suflet şi pasiune în toate proiectele legate de acest sport. Şcoala de fotbal Magic-Trofeo Maestrelli este un proiect la care visez de foarte mulţi ani şi mă bucur că acum a devenit realitate, cu ajutorul membrilor fondatori ai Trofeo Maestrelli, Enzo Banti şi Nicola Stagi. Sper ca micuţii care vin să joace fotbal la această şcoală să ajungă mari jucători, iar în timp să ajungă, de ce nu, la echipa naţională. Cu acest gând pornesc la drum”, a spus Dan “Mops” Cojocaru.

Dan Teodorescu şi Toto Schillaci
* Giancarlo Antognoni este prieten cu Adrian Mutu

Tot în cadrul conferinţei de presă de la “Magic Sport Pub” din campusul studenţesc ieşean Tudor Vladimirescu, Giancarlo Antognoni, campion mondial cu naţionala Italiei în anul 1982, a declarat că Adrian Mutu mai poate ajuta echipa naţională a României prin experienţa şi valoarea lui. Antognoni a precizat că este prieten cu Mutu şi se bucură că „decarul” naţionalei joacă în campionatul Franţei.
„Mutu este prietenul meu şi sunt convins că încă mai poate ajuta echipa naţională a României. Prin experienţa şi valoarea lui poate aduce un plus naţionalei. Chiar dacă a ajuns la o echipă mai mică precum Ajaccio, este bine că joacă, iar campionatul Franţei este unul puternic. Mă bucur pentru el”, a declarat Giancarlo Antognoni.
Referitor la Mutu, Toto Schillaci, golgeterul Cupei Mondiale din 1990, a declarat că „Adrian este un bun jucător, dar în fotbal trebuie să dai dovadă de maximă seriozitate şi de continuitate. Poate că asta i-a lipsit să ajungă mult mai sus”.
Giancarlo Antognoni s-a referit şi la meciul pe care România îl va susţine la Amsterdam, împotriva Olandei, în preliminariile Cupei Mondiale. „Olanda este o echipă puternică, am văzut-o împotriva Italiei. Meciurile nu sunt însă niciodată la fel şi orice se poate întâmpla în fotbal. Olanda porneşte favorită, dar România are şansa ei şi poate obţine un rezultat bun la Amsterdam. Eu cred că se poate califica la Mondiale”, a mai spus Antognoni, care îşi aduce aminte cu plăcere de meciurile jucate împotriva României: „De fiecare dată când am jucat împotriva României am avut meciuri foarte dificile, Italia a fost în dificultate de fiecare dată. România a avut şi are jucători foarte buni, îmi amintesc de Hagi, Gică Popescu, Ungureanu, dar şi de Cămătaru, Boloni, Balaci. Mari fotbalişti”.

* Ciprian Paraschiv, directorul DJST Iaşi, mereu alături de fotbalul ieşean !

Prezent la conferinţa de presă ce a precedat inaugurarea Şcolii de fotbal “Magic-Trofeo Maestrelli”, directorul DJST Iaşi şi fost fotbalist în anii din urmă la Politehnica Iaşi, Ciprian Paraschiv, a declarat: „Am crescut cu fotbalul spectaculos jucat de aceşti doi mari fotbalişti italieni şi este o onoare să-i avem aici, la Iaşi. Mă bucur pentru proiectul gândit de Dan Cojocaru, ştiu cât de mult şi-a dorit să pună pe picioare un club de fotbal şi iată că visul său a devenit realitate. Personal mă bucur mult că micuţii din Iaşi au o nouă alternativă pentru a face sport şi sper să se înscrie la acest club cât mai mulţi copii. Ei sunt viitorul nostru şi trebuie să investim în copii”.

* “In bocca al lupo” pentru Mops Cojocaru !

La conferinţa de presă mai sus amintită am mai consemnat următoarele declaraţii:
- Paul Costaş (vicepreşedintele FR de Minifotbal): “Mulţumesc Mops pentru iniţiativă, mulţumesc că investeşti în fotbalul juvenil. Îmi aduc aminte că în 1973 eram la Viareggio alături de Antognoni, când el juca pentru Fiorentina. După cum a spus şi Toto Schillaci, îi urez lui Mops Cojocaru <In bocca al lupo>, adică mult noroc !”;
- Adrian Cotan (antrenor la Şcoala de fotbal Magic-Trofeo Maestrelli): „Sunt mândru că mă aflu alături de marii fotbalişti italieni. În 1990 eram un puşti când Italia era eliminată de Argentina în semifinalele Cupei Mondiale şi când Toto Schillaci devenea golgeterul competiţiei. Îi sfătuiesc pe părinţi să vină cu copiii la Şcoala de fotbal Magic-Trofeo Maestrelli”. 
La conferinţa de presă de la Iaşi au mai participat Nicola Stagi şi Enzo Banti, fondatorii Trofeo Maestrelli, apoi Giuseppe Faraone şi Michelle Frattini - impresarii celor doi mari foşti fotbalişti amintiţi, dar şi jurnalistul sportiv Enzo Buchioni.
A mai fost prezentă omul de afaceri ieşean Claudia Ursu, care a mai menţionat: “Să sperăm că la Iaşi va apare un al doilea Toto Schillaci şi Giancarlo Antognoni !”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu