sâmbătă, 2 martie 2013

Echipele ieşene la final de săptămână: Victorie muncită pentru fotbalistele de la CS Navobi



În Seria Est a Ligii I de fotbal feminin, etapa a VIII-a a programat sâmbătă, pe 2 martie 2013, partida FCM Viitorul Reghin – CS Navobi Iaşi 0-1 (0-0). A fost un succes meritat pentru elevele lui Adrian Ambrosie, unicul gol al disputei găzduite de stadionul Avântul Reghin fiind reuşit de internaţionala Andreea Ceauşu, în min. 52.
Pentru CS Navobi Iaşi au evoluat: Mădălina Enache – Ana Maria Roşu (’46 Roxana Prodan), Iulia Giurgică (’72 Ştefana Ciobanu), Larisa Ambrosie (căpitan), Olivia Obreja – Justine Prata, Rahela Gangal, Mihaela Ghebănoaei (’83 Costina Albu), Georgiana Ilaş (’70 Simona Anastasiu) – Ana Foia (’46 Andreea Dăscăleanu), Andreea Ceauşu.
"Meci controlat în totalitate de noi, însă din nou finalizarea a lăsat de dorit. Echipa s-a mişcat bine, a pasat mult şi a avut numeroase ocazii de gol, în ciuda terenului foarte greu. Apărarea a fost sigură şi a rezolvat uşor cele câteva ocazii avute de gazde. Din păcate, am  ajuns acum într-un impas financiar. Avem nevoie în continuare de sprijin, fără de care nu putem face performanţă. Orice este interesat să investească în echipa noastră va avea mari satisfacţii...”, a declarat la finalul disputei prof. Adrian Ambrosie, manager la CS Navobi Iaşi.
După primele 8 runde ale sezonului, CS Navobi Iaşi a acumulat 12 puncte şi luptă în continuare pentru calificarea în Superliga de fotbal feminin.
În runda următoare, pe teren propriu, CS Navobi Iaşi va întâlni pe Viitorul 2010 Buzău.

* Alex Ciobanu, eroul handbaliştilor de la Politehnica Iaşi !

În Seria A din cadrul Diviziei A de handbal masculin, în etapa a XVI-a, în deplasare, Politehnica Iaşi a învins pe Dinamo II Bucureşti cu scorul de 45-27 (20-14), eroul partidei fiind Alexandru Ciobanu, care a înscris pentru formaţia moldavă nu mai puţin decât 20 goluri. În jocul de sâmbătă, elevii antrenorilor Florin Spiridon şi Nelu Zepciuc (Poli Iaşi) au preluat frâiele partidei după minutul 19, atunci când tabela de marcaj arăta un rezultat de egalitate (10-10) şi s-au detaşat clar până la finalul disputei, la o diferenţă de 18 goluri, chiar dacă dinamoviştii au utilizat pe parcursul meciului şi cinci jucători de la prima garnitură, din Divizia Naţională. Golurile formaţiei ieşene au fost reuşite de jucătorii Cătălin Sărăcilă (3), Iulian Albu (2), Alexandru Hîrţan (8), Ştefan Folescu (1), Ilie Burdun (7), Ioan Ciocoiu (2), Eduard Toma (2) şi Alexandru Ciobanu (21 ani, provenit de la HC Minaur Baia Mare) – 20.
La finalul jocului, antrenorul principal al studenţilor din Dealul Copoului, Florin Spiridon, ne-a declarat: “A fost un meci destul de echilibrat în prima repriză, dar la discreţia noastră în partea a doua a jocului. A fost un joc perfect pentru sportivii noştri, care au aplicat corect ideile tactice şi au respectat îndrumările primite, cu multe contraatacuri reuşite în repriza secundă. Felicit întreaga echipă pentru victoria obţinută !”.
După victoria de astăzi, Poli Iaşi a acumulat 13 puncte, iar în etapa viitoare (miercuri, 6 martie, ora 17.00), în Sala LPS din Dealul Copoului se va confrunta cu mai modesta Universitatea Târgovişte.
Duminică, pe 3 martie, în Divizia A de handbal feminin, LPS Iaşi va evolua în deplasare, în faţa formaţiei ACS Bowling Sf. Gheorghe, în cadrul etapei a 18-a din Seria A.

* Un nou insucces pe teren propriu pentru baschetbaliştii ieşeni

În Liga I de baschet masculin, în etapa a IV-a din Grupa Valorică A – Seria a II-a în această seară s-a disputat marele derby Politehnica CSŞ Unirea Iaşi – Concordia Chiajna 72-78 (18-28, 16-13, 11-19, 27-18). A fost a doua înfrângere pe teren propriu pentru elevii lui Costel Moscalu şi Gabriel Clapon, după meciul peirdut în faţa bucureştenilor de la CSU Ştiinţa, în runda a doua.
Punctele ieşenilor au fost reuşite de M. Nicolae - 35, Popovici - 15, Hurjui – 13, Amarghioalei - 3, Rotariu - 3 şi Pădineanu - 3.
Într-un alt joc al etapei, CSU Ştiinţa Bucureşti – Rapid Bucureşti 77 – 63 (28 – 16, 12 – 18, 14 – 19, 23 – 10).
Clasamentul la zi în Seria a II-a arată astfel:
1. CSU Ştiinţa Bucureşti                     3/0       6 pct
2. CS Concordia Chiajna                    3/0       6 pct
3. Phoenix Corona Braşov                  1/2       4 pct
4. Politehnica CSŞ Unirea Iaşi            1/2       4 pct
5. CS Rapid Bucureşti                        0/4       4 pct
În etapa cu nr. 5, din 9 martie 2013, se vor juca partidele CS Phoenix Corona Braşov - CS Politehnica CSŞ Unirea Iaşi şi CS Concordia Chiajna - CSU Ştiinţa Bucureşti, iar CS Rapid Bucureşti va sta. Primele trei clasate se califică în turneul semifinal.  
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu