miercuri, 27 martie 2013

Ne-au ciuruit ! De patru ori !



* Echipa naţională a României a fost învinsă, marţi, în deplasare, pe Amsterdam ArenA, cu scorul de 4-0 (1-0), de reprezentativa Olandei, într-un meci din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.
Golurile partide au fost marcate de Van der Vaart – min. 12, Van Persie – min. 56 şi 65 din penalty şi Lens – min. 90.
În minutul 12, fundaşul central olandez Martins Indi a recuperat o minge, după o greşeală a lui Raţ, i-a pasat lui Rafael van der Vaart, care a înscris cu un şut plasat de la 16 metri.
Robin van Persie a dus scorul la 2-0 în minutul 56, când a reluat cu o lovitură de cap peste Costel Pantilimon, din colţul careului de şase metri, o centrare venită de pe partea stângă de la Arjen Robben.
În minutul 64, Florin Gardoş l-a faultat în careu pe Jermain Lens, arbitrul Mark Clattenburg dictând penalty. Van Persie a transformat cu un şut în stânga lui Pantilimon, care plonjase în colţul opus.
În minutul 90, Chiricheş respinge o minge venită din aut de pe partea dreaptă până la 16 metri, Maher şutează din prima, Pantilimon respinge în faţă, iar Lens înscrie din şase metri.
România a avut şi ea câteva ocazii de gol în jocul de la Amsterdam, ratate însă de Adi Popa (min. 35 şi 38) şi Bogdan Stancu (min. 78). 
Au evoluat echipele:
- Olanda: Vermeer - Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind - De Guzman (Maher '73), Strootman, Van der Vaart (Clasie '80) - Lens, Van Persie (De Jong '86), Robben. Selecţioner: Louis van Gaal.
- România: Pantilimon - Tamaş, Chiricheş, Gardoş, Raţ - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa (Torje '63), Grozav (Mutu '68), Tănase (Chipciu '60) - B. Stancu. Selecţioner: Victor Piţurcă.
- Cartonaşe galbene: Martins Indi '47, Blind '61 / Chipciu '88.
Partida a fost arbitrată de o brigadă din Anglia, avându-l la centru pe Mark Clattenburg, ajutat la cele două linii de Simon Beck şi Stephen Child, în timp ce Lee Probert a fost rezervă.

* Suporterii români i-au cerut demisia lui Victor Piţurcă !

Imediat după golul de 2-0 marcat de Van Persie, suporterii români prezenţi pe Amsterdam ArenA au început să îi ceară demisia selecţionerului Victor Piţurcă.
La meci a asistat şi atacantul Ciprian Marica, care nu a putut evolua în meciurile cu Ungaria şi Olanda din cauza unei accidentări. Marica a văzut meciul din tribunele stadionului Amsterdam ArenA alături de coechipierul său de la Schalke 04, Klaas-Jan Huntelaar.
Celelalte rezultate ale grupei D au fost: Estonia - Andorra 2-0 şi Turcia - Ungaria 1-1. Clasamentul la zi al grupei D este următorul: 1. Olanda - 18 puncte, 2. Ungaria - 11 puncte, 3. România - 10 puncte, 4. Turcia - 7 puncte, 5. Estonia - 6 puncte, 6. Andorra - 0 puncte.
În etapa următoare, programată pe 6 septembrie 2013, vor avea loc următoarele meciuri: România - Ungaria, Estonia - Olanda şi Turcia - Andorra.

* Explicaţiile lui “Piţi” !

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, marţi, la finalul partidei cu Olanda, scor 0-4, că e inadmisibil modul în care jucătorii săi au primit golurile şi a precizat că fotbaliştii prezenţi la lot, în special cei de la Steaua, nu au fost pregătiţi din punct de vedere fizic.
"Când pierzi cu 4-0 nu prea sunt multe de spus. Am primit goluri nepermis de uşor. Pe final ne-am lăsat descoperiţi. E inadmisibil, dar asta e situaţia şi nu mai avem ce face. Am alergat, am făcut tot ce am putut în teren, am făcut presing, dar aşa se întâmplă când joci împotriva unei echipe mari şi greşeşti", a spus Piţurcă, la TVR.
Victor Piţurcă a afirmat că în cele două meciuri, cu Ungaria şi Olanda, jucătorii echipei naţionale nu au făcut faţă din punct de vedere fizic. "Avem o perioadă lungă la dispoziţie pentru a pune lucrurile la punct. Probabil, în perioada asta, jucătorii care au făcut parte din lotul echipei naţionale, nu sunt foarte bine puşi la punct din punct de vedere fizic. Jucătorii de la Steaua au obosit după cele patru meciuri grele din Liga Europa. În primul rând nu s-au ridicat la nivelul fizic la care ar fi trebuit să se ridice. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în meciul cu Ungaria. Ne-au costat foarte mult golurile primite extrem de simplu", a completat Piţurcă.
Selecţionerul a precizat că nu are ce să îşi reproşeze în ceea ce priveşte alcătuirea primului 11. "Vinovaţi suntem cu toţii, dar în primul rând sunt eu. Nu am ce să îmi reproşez în alcătuirea primului 11, pentru că aşa pregătisem meciul înaintea celui cu Ungaria. Puteau fi alţi jucători şi să pierdem la un alt scor. Bogdan Stancu e un vârf în formă la echipa de club, aleargă foarte mult. Şi el şi Grozav au făcut un efort foarte mare în faţă, dar s-au lovit de adversari puternici. Am şi ratat o ocazie, două", a explicat Piţurcă.
Victor Piţurcă s-a arătat mulţumit de rezultatul de egalitate înregistrat la Istanbul între Turcia şi Ungaria. "E un rezultat bun pentru noi, pentru că există meciul direct cu Ungaria. Dacă vom putea să câştigăm, vom trece pe locul doi, însă vor fi meciuri teribile cu ungurii şi turcii. În momentul de faţă suntem obligaţi să câştigăm cu Ungaria la Bucureşti, pentru a trece pe locul doi. Mai întâi trebuie să batem Ungaria şi apoi vom vedea", a subliniat Piţurcă.
Întrebat dacă nu este puţin un singur punct obţinut în "dubla" cu Ungaria şi Olanda, Piţurcă a răspuns: "Până la urmă trebuie să ne mulţumim şi cu un singur punct, obţinut în ultimele secunde. La cum ne-am prezentat trebuie să fim mulţumiţi şi cu un punct. Aşa ne-am prezentat în momentul acesta. Atât au putut jucătorii sau poate tactica nu a fost cea mai bună sau eu nu i-am antrenat cum trebuie".
Victor Piţurcă a explicat că nu are niciun motiv să îşi dea demisia. "Nu putem să ne dăm demisia aşa uşor. Avem un contract, suntem în cărţile calificării, trebuie să facem un lot puternic pentru viitoarele preliminarii. La nivelul ăsta cu siguranţă vom mai pierde jocuri, dar în momentul de faţă suntem bine. Ştim cu toţii ce fel de oameni şi caractere sunt în România", a conchis Piţurcă.

* Cel mai bun meci al Olandei sub conducerea antrenorului Louis van Gaal

Selecţionerul naţionalei Olandei, Louis van Gaal, a declarat, marţi seară, după victoria în faţa României că a fost cel mai bun meci al elevilor săi de când se află el pe banca tehnică, informează Algemeen Dagblad.
"A fost cel mai bun meci al Olandei sub conducerea mea. Am jucat împotriva unui adversar foarte disciplinat, dar am jucat aproape perfect. Puteam să câştigăm la o diferenţă mai mare, pentru că am mai avut ocazii. Ştiu valoarea lui Van Persie, am avut încredere în el. Mi-a răsplătit această încredere cu două goluri", a spus Van Gaal.
Fundaşul Stefan de Vrij a afirmat că naţionala României nu a pus probleme Olandei. "Poate că ei au avut una sau două ocazii foarte mici, dar nimic mai mult. Totul a fost bine pentru noi şi suntem mulţumiţi. Eu personal am pierdut mingea de câteva ori, dar învăţ din astfel de meciuri", a precizat De Vrij.
Cu "dubla" reuşită în meciul contra României, Robin van Persie a ajuns la 34 de goluri şi i-a întrecut în clasamentul all-time al golgheterilor naţionalei Olandei pe Johan Cruyff şi pe Abe Lenstra, ambii cu câte 33 de goluri. Van Persie l-a egalat în această ierarhie pe Klaas-Jan Huntelaar. Golgheterul all-time al naţionalei Olandei este Patrick Kluivert, cu 40 de reuşite.

* Rezultate din preliminariile europene pentru Cupa Mondială din 2014

Rezultate înregistrate în partidele disputate, marţi, în preliminariile europene pentru Cupa Mondială din 2014 au fost:
Grupa A
- Serbia - Scoţia 2-0
A marcat: Djuricici '60, '65
- Ţara Galilor - Croaţia 1-2
Au marcat: Bale '21 (penalty) / Lovren '77, Eduardo '87
- Belgia - Macedonia 1-0
A marcat: Hazard '62
Grupa B
- Armenia - Cehia 0-3
Au marcat: Vydra '47, '81, Kolar '90+4
- Danemarca - Bulgaria 1-1
Au marcat: Agger '63 (penalty) / Manolev '51
- Malta - Italia 0-2
A marcat: Balotelli '8 (penalti), '45
Grupa C
- Irlanda - Austria 2-2
Au marcat: Walters '25 (penalty), '45+1 / Harnik '11, Alaba '90+2
- Germania - Kazahstan 4-1
Au marcat: Reus '23, '90, Gotze '27, Gundogan '31 / Schmidtgal '46
Grupa D
- Estonia - Andorra 2-0
Au marcat: Henri Anier '45+1, Lindpere '61
- Turcia - Ungaria 1-1
Au marcat: Burak Yilmaz '63 / Bode '71
- Olanda - România 4-0
Au marcat: Van der Vaart '12, Van Persie '56 şi '65 (penalty), Lens '90
Grupa F
- Azerbaidjan - Portugalia 0-2
Au marcat: Bruno Alves '63, Hugo Almeida '79
- Irlanda de Nord - Israel 0-2
Au marcat: Refaelov '78, Ben Basat '85
Grupa H
- Ucraina – Republica Moldova 2-1
Au marcat: Iarmolemko '61, Khacheridi '70 / Suvorov '80
- Polonia - San Marino 5-0
Au marcat: Lewandowski '21 şi '50 (ambele din penalty), Piszczek '28, Teodorczyk '61, Kosecki '90+2
- Muntenegru - Anglia 1-1
Au marcat: Damjanovici '76 / Rooney '6
Grupa I
- Franţa - Spania 0-1
A marcat: Pedro '58.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu