marți, 26 martie 2013

Piatra Neamţ şi Hunedoara vor găzdui turneele naţionale la minifotbal



* Luni, Comitetul Executiv al Federaţiei de Minifotbal din România a decis oraşele care vor găzdui anul acesta turneele finale pentru Cupa României şi respectiv Campionatul Naţional.
Ca urmare a creşterii numărului de jucători de minifotbal la nivel naţional, peste 30.000 de practicanţi, dar şi al succesului echipei naţionale pe plan european, anul acesta cinci oraşe şi-au depus ofertele de găzduire a celor mai importante evenimente minifotbalistice din ţara noastră.
Astfel, Cupa României la Minifotbal, ediţia a IV-a, va fi organizată la Piatra Neamţ în perioada 27-30 iunie, în timp ce Campionatul Naţional de Minifotbal, ediţia a VII-a, va fi găzduit, la Hunedoara în perioada 4-7 iulie. Cele două evenimente au o maximă importanță ţinând cont că în urma acestor meciuri se vor selecta în mare parte şi cei mai buni jucători ai naţionalei noastre care vor participa anul acesta, din postura de campioni en-titre, la Campionatul European din toamnă. Menţionăm că echipa naţională de minifotbal a României este triplă campioană europeană, după succesele obţinute la Bratislava, Tulcea şi Chişinău.
Dacă anul trecut la Cupa României au participat 36 de echipe din întreaga ţară, anul acesta ca urmare a creşterii numărului de campionate afiliate la nivel naţional, se aşteaptă ca acest record de participare să fie depăşit. În ceea ce priveşte Campionatul Naţional acesta va aduce la start cele mai bune 20 de echipe din ţară, 7 dintre ele calificate direct conform palmaresului, printre care şi echipa gazdă, restul urmând să fie decise după fazele regionale de precalificare care vor fi organizate în luna iunie la Iaşi, Buzău, Zalău şi Hunedoara.
Minifotbalul în România, la fel cum se întâmplă şi în Europa, are această capacitate enormă de a readuce în prim plan elemente importante care compun identităţile locale. În plus, minifotbalul prin valenţele sale educaţionale, sociale, de întreţinere a sănătăţii şi recreaţionale, poate contribui, în bună măsură, la succesul oricărei strategii de dezvoltare locală. Din acest motiv, mă bucură foarte mult faptul că autorităţile locale din Piatra Neamţ şi Hunedoara sprijină dezvoltarea minifotbalului prin susţinerea organizării acestor turnee finale în cele două oraşe cu tradiţie în fotbalul românesc şi totodată, modele de administraţie publică performantă. Autorităţile locale din România au această oportunitate de a contribui la dezvoltarea sportului de masă, a minifotbalului, ca real fenomen social”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România, dar şi al European Minifootball Federation, forul continental care reprezintă nu mai puţin de 24 de ţări europene şi un număr de aproape un milion de practicanţi de minifotbal.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu