vineri, 29 martie 2013

Federaţia Internaţională de Popice salută participarea României la Campionatele Mondiale de cadeţi !



* Campionatele Mondiale de Popice de la Zalaegerszeg (Ungaria) se desfăşoară în două etape distincte: 9-14 mai - pentru cadeţi şi cadete (Under 18), 15-25 mai – pentru seniori şi senioare.
Arena de popice din Zalaegerszeg (Ungaria)

După o analiză mai profundă, Federaţia Română de Popice-Bowling din Bucureşti a găsit resursele financiare pentru participarea României şi la “Mondialele” de popice pentru cadeţi şi cadete, nu numai la cele pentru seniori şi senioare.
În sprijinul FRPB a sărit şi clubul sportiv CFR Iaşi, care asigură naţionalei de cadeţi a României, în regim de gratuitate, un cantonament de 5 zile la arena CFR Iaşi, în perioada 3-7 aprilie 2013, cu menţiunea că în intervalul de timp 8-10 aprilie, tot la arena de popice ieşeană vor avea loc şi Campionatele Naţionale de popice pentru cadeţi şi cadete (U 14 şi U 18) în probele individual clasic şi tandem şi putem spune că aceste două acţiuni se completează reciproc.
Din lotul lărgit al României pentru C.M. de popice pentru cadeţi fac parte 10 tineri sportivi sub 18 ani, trei dintre ei fiind ieşenii Alexandru-Ionuţ Şulic şi Gheorghe Buhuş (ambii de la CFR Olimpia ACB Iaşi) şi Iulian Cucu jr (CS Vlădeni Plus). Ceilalţi şapte lansatori sunt Fekete Hunor-Jozsef, Emanuel-Constantin Surd, Cătălin-Bogdan Balogh şi George Turla (toţi de la CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii), Vasile-Andrei Maxim şi Marius Lucuţ (ambii de la UNIO Satu Mare) şi Radu-Gabriel Balaban (Inter Petrila).
Cadeţii vor fi pregătiţi pentru „Mondialele” din Ungaria de către Grigore Blaga (Cluj) şi Marcel Dobrică (Petrila), ultimul fiind şi selecţionerul lotului naţional de seniori, lot din care fac parte şi popicarii Ion Cercel, Paul Rohotin şi Bogdan Tudorie, toţi de la CFR Olimpia ACB Iaşi.
Referitor la înscrierea României „pe ultima sută de metri” la Campionatele Mondiale de popice pentru cadeţi de la Zalaegerszeg şi anunţarea ei la „NBC”, germanul Peter Richter, secretarul general al Federaţiei Internaţionale de Popice, a trimis conducerii FR Popice-Bowling următorul mesaj plin de cuvinte de amabilitate şi prietenie:
MULŢUMIRI DIN INIMĂ PENTRU ACEASTĂ INFORMARE. NE BUCURĂM NESPUS DE MULT PENTRU FAPTUL CĂ AŢI GĂSIT O MODALITATE DE A ASIGURA PARTICIPAREA TUTUROR SPORTIVILOR LA CAMPIONATUL MONDIAL. NOI, LA RÂNDUL NOSTRU, AM ÎNTREPRINS TOT CE A FOST POSIBIL PENTRU A DA POSIBILITATEA SPORTIVELOR SI SPORTIVILOR DIN ROMÂNIA SĂ POATĂ PARTICIPA LA TOATE PROBELE - ECHIPĂ, TANDEM ŞI SPRINT - ŞI IATĂ CĂ AM REUŞIT ! NE BUCURĂM DEJA DE ACUM, DACĂ NE PUTEM REVEDEA ŞI VĂ DORIM O PREGĂTIRE OPTIMĂ ! PE DOMNUL GEORG BARTH (NR - german de origine română, membru în Comisia Juridică a WNBA) ÎL ROG SĂ TRADUCĂ ACEST TEXT PENTRU A NU APĂREA NEÎNŢELEGERI (NR – lucru ce s-a şi întâmplat). Semnat: PETER RICHTER”.
În final, antrenoarea federală Vasilica Pometcu ne-a declarat astăzi următoarele: “Am primit cu bucurie mesajul domnului Peter Richter că putem concura cu cadeţii la toate probele de concurs. Astfel, România va participa la Mondialele de cadeţi din Ungaria la sprint, tandem şi în proba pe echipe. Echipa României de cadeţi care va participa la competiţia de la Zalaegerszeg, din luna mai, va fi alcătuită din cinci sportivi, patru titulari şi o rezervă. Avem acum un lot lărgit din 10 lansatori şi în funcţie de rezultatele obţinute în pregătiri vom alege pe primii cinci dintre ei !”.
DAN TEODORESCU 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu