joi, 14 martie 2013

“Trei din trei” pentru secţia de haltere de la CS CFR Iaşi


Dănuţ Fron

Timp de două zile, pe 13 şi 14 martie, tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, au concurat la prima etapă din cadrul Campionatelor Naţionale pentru seniori, găzduite de Sala Olimpia din Bucureşti.
Clubul ceferist ieşean a avut trei reprezentanţi la competiţia din Capitală, ei fiind Bianca Grigoraş (12 ani, cu doar 4 luni de haltere), Mădălina Ţibichi (13 ani, componentă a lotului naţional de cadete şi al Centrului Naţional Olimpic de la Galaţi) şi George Tănase (17 ani, debutant, cu doar 2 luni de pregătire în sportul halterelor), toţi reuşind să depăşească baremurile impuse de FR Haltere şi să se califice la faza finală, programată la Bistriţa, în luna noiembrie 2013.
În cadrul categoriei 48 kg, ieşeanca Bianca Grigoraş (cu doar 45 kg greutate corporală) şi-a îndeplinit baremul de calificare la faza finală (care a fost de 25 kg la smuls şi 35 kg la ridicat) reuşind un total de 69 kg, după ce a smuls 30 kg şi a ridicat 39 kg şi a reuşit să execute toate cele 6 încercări.
Mădălina Ţibichi, de la CFR Iaşi, a reuşit la cat. 53 kg un total de 107 kg (47 kg la smuls si 60 kg la aruncat) si s-a calificat la faza finală a competiţiei. Baremul era de 35 kg la smuls si 45 kg la aruncat, care a fost depăşit cu brio de Mădălina.
Joi, la categoria 69 kg, a intrat în concurs şi debutantul George Tănase, care a reuşit un total de 155 kg (70 kg la smuls şi 85 kg la aruncat) şi a reuşit şi el calificarea la faza finală de la Bistriţa. Baremurile pentru Tănase au fost de 70 kg la smuls şi 80 kg la aruncat, iar ele au fost trecute cu bine de sportivul ceferist ieşean.
"Sunt bucuros de rezultatele tinerilor mei elevi, care au reuşit cu toţii calificarea la finalele de seniori, chiar dacă ei sunt doar cadeţi sau juniori. Sunt extrem de talentaţi şi merită felicitările tuturor. Din păcate, un alt fost elev de-al meu, Ilie Ciotoiu, sfătuit greşit de unele persoane din anturajul său, a abandonat halterele înaintea acestei competiţii, dar cu rezultatele pe care le avea în palmares el ar fi ocupat acum locul 3, la concursul de la Bucureşti, la categoria sa de greutate. Am auzit că acum îi pare rău de gestul făcut, dar e prea târziu...”, ne-a declarat în această seară antrenorul ieşean Dănuţ Fron.
Cei trei sportivi halterofili de la CS CFR Iaşi, la care se va adăuga şi Alexandra Nichitoaie (12 ani, cat. 48 kg) vor concura şi la Campionatele Naţionale de haltere pentru tineret (Under 23) – etapa I, programate tot la Bucureşti, în perioada 23-27 aprilie 2013. 

* Adversari puternici pentru pugiliştii ceferişti ieşeni la Cupa României de box, de la Bacău

Miercuri, pe 13 martie, a debutat la Sala de Atletism din Bacău, Cupa României la box pentru seniori, cu participarea a 88 de pugilişti. Au fost înscrişi în competiţie şi doi sportivi de la CFR Iaşi, ei fiind Ionuţ Andronache (CFR-CSŞ Unirea Iaşi, cat. 64 kg) şi Daniel Mocanu (CFR Iaşi, cat. 69 kg), ambii fiind asistaţi la colţul ringului de antrenorul Nicu Brânzei şi ambii având mai puţină “baftă” la tragerea la sorţi, unde au primit adversari extremi de puternici în primul tur.
În prima gală de miercuri, Ionuţ Andronache a pierdut la puncte confruntarea cu experimentatul Iulian Stan (Steaua Bucureşti), iar joi, Daniel Mocanu (din păcate accidentat la unul din antrenamentele de ieri, dar care a urcat totuşi treptele ringului) a fost învins prin abandon în repriza a doua de către Nicu Manea (CSM Upetrom Petrolul Ploieşti).
Referitor la meciul din această seară, dintre Mocanu şi Manea, antrenorul ieşean Nicu Brânzei ne-a declarat: “Daniel a urcat treptele ringului şi a boxat foarte bine în prima repriză, ca la finalul ei arbitrul să-mi spună că este 4-2 pentru ploieştean, rezultat nereal după părerea mea şi nu numai a mea. Atunci am aruncat şi eu prosopul la începutul reprizei secunde, pentru că am bănuit ce avea să urmeze şi am dorit să-l menajez pe Daniel Mocanu pentru competiţiile viitoare !”.   
Să mai menţionăm că antrenorul ieşean Nicu Brânzei a fost propus astăzi să facă parte din Colegiul Central de Antrenori al FR Box, colectiv condus de ploieşteanul Titi Tudor.
Finalele Cupei României de la Bacău sunt programate sâmbătă, de la ora 11.00.
Pentru pugiliştii ceferişti ieşeni următoarea competiţie la care vor participa este Cupa României de tineret, de la Brăila, programată în perioada 1-7 aprilie 2013.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu