luni, 27 mai 2013

Aur şi argint în Cupa României pentru şahiştii ieşeni !


Medalie de aur pentru şahistele de la CS Poli Antibiotice Iaşi

Şahiştii ieşeni au reuşit o nouă şi mare performanţă în weekend-ul ce tocmai s-a încheiat, în competiţia de la Snagov. Echipa feminină de la CS Politehnica Antibiotice Iaşi a reuşit din nou să cucerească Cupa României, cu 17 puncte la activ, după cinci runde disputate tur-retur. Pe locul 2 s-a clasat ACS Şah Apa Nova Bucureşti, cu 15 puncte, iar pe locul 3 a fost CSM Bucureşti (cu ieşeanca Georgiana Steluţa Morea în echipă), cu 14 puncte. Lotul formaţiei ieşene a fost alcătuit din jucătoarele Irina Bulmaga, Alina L'ami (ex-Motoc), Smaranda Pădurariu şi Ioana Gelip. “Este un moment foarte important care ne dă aripi pentru următoarele competiţii din acest an, când vom ataca titlul naţional în Superligă şi ne propunem o medalie în Liga Campionilor, ce va avea loc în Rhodos, în luna octombrie”, ne-a declarat prof. Vlad Ungureanu, unul dintre antrenorii de şah ai clubului Politehnica Iaşi.
Baieţii de la aceeaşi grupare ieşeană au reuşit şi ei să se claseze pe podium, cucerind medalia de argint (locul 2), cu 15 puncte, după 7 victorii, o remiză şi o înfrângere. Locul 1 a fost ocupat de Clubul de Şah al Municipiului Baia Mare, cu 16 puncte, iar locul 3 de AEM Timişoara, cu 15 puncte, deţinătoarea de anul trecut a titlului. Echipa  ieşeană a fost formată din olandezul Erwin L'ami (soţul Alinei), Gabriel Mateuţă, Vladimir Danilov, Vlad Ungureanu, Vasile Manole şi Vlad Stegariu. La concursul masculin au fost prezente 22 echipe.
Rezultatele din fiecare rundă şi toate informaţiile tehnice se găsesc la adresa: http://chess-results.com/tnr101901.aspx?lan=1.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu