luni, 20 mai 2013

CS Navobi Iaşi a promovat în Superliga de fotbal feminin !


Duminică, 19 mai 2013, terenul sintetic al Complexului Emil Alexandrescu din Dealul Copoului a găzduit partida CS NAVOBI IAŞI – INDEPENDENŢA BAIA MARE 2-1 (1-0). Au înscris: Andreea Dăscăleanu – min. 37 şi Mădălina Petria – min. 85, respectiv Crista Sandu – min. 46.
Meciul din Copou, din cadrul turneului de baraj pentru promovarea în prima ligă de fotbal feminin a fost echilibrat şi cu multe ocazii de ambele părţi.
După golul egalizator înscris de băimărence, echipa din Iaşi a resimţit şocul şi a cedat mijlocul terenului, iar oaspetele au avut două ocazii clare de gol prin care puteau prelua conducerea pe tabela de marcaj. Încurajate de public şi în special de jucătorii de la formaţia de Liga I CSMS Iaşi, dar şi de colegele de pe banca de rezerve în frunte cu americanca Justine Prata (care nu a putut juca în acest meci), echipa Navobi Iaşi şi-a creat şi ea câteva ocazii de a marca prin Andreea Ceauşu, Mihaelea Ghebănoaei şi Simona Anastasiu şi a revenit în joc. Golul câştigător avea să fie înscris de Mădălina Petria, proaspăt întoarsă la echipă din Italia, printr-un şut din 8 metri în colţul scurt al porţii adverse, în urma unei centrări perfecte reuşită de Andreea Ceauşu.
Putem spune că a fost o victorie muncită pentru CS Navobi Iaşi, meritată şi dorită de echipa patronată de Adrian Ambrosie, care s-a calificat în Superligă alături de Olimpia Cluj, FCM Tg. Mureş, CFR Timişoara, CS Brazi, Real Craiova, Blue Angel Braşov. Ultima formaţie se va alege dintre Independenţa Baia Mare şi Fair Play Bucureşti.
Echipa CS Navobi Iaşi a prezentat următoarea alcătuire: Mădălina Enache – Ana Maria Roşu, Iulia Giurgica, Larisa Ambrosie (căpitan), Roxana Prodan (’50 Olivia Obreja) – Ana Foia (’88 Ştefana Ciobanu), Rahela Gangal (’80 Costina Albu), Georgiana Ilaş (’65 Simona Anastasiu) – Andreea Dăscăleanu (’70 Mădălina Petria), Andreea Ceauşu. Din lotul ieşean mai fac parte jucătoarele Cătălina Cojocaru, Pantelimona Mihoc, Justine Prata, Aurelia Doboşeru, Artimeza Ciubotariu. Antrenori: Adrian Ambrosie, Andrei Ilaşcă şi Marius Ciutacu. Director sportiv: Cristian Ambrosie. Medic: Eduard Mihăilă.
Meciul din Copou a fost arbitrat bine de brigada Vlad Baban - Ştefan Patrichi şi Dan Ştefănescu.
Suntem bucuroşi că am reuşit să încununăm cu o victorie efortul nostru comun din ultimii 2 ani. Felicit pe toate fetele din echipă care şi-au adus contribuţia la realizarea acestui succes. Am avut emoţii, dar şi credinţa că vom reuşi. Şi am reuşit cu bani puţini, cu multe sacrificii şi cu mult devotament. Mulţumim suporterilor care au fost alături de noi şi celor care ne-au ajutat financiar: Primaria Municipiului Iaşi, Quartz Matrix, Pieta, Motel Bucium, Popas Păcurari, Supless. De asemenea vrem să mulţumim partenerilor media care ne-au promovat mereu, fie la TV, radio, în ziarele locale sau pe blogguri. Urmează o nouă etapă, în care va trebui să muncim mai mult, mai bine şi să arătăm că promovarea a fost meritată. Aşteptăm lângă echipă noi sponsori şi noi jucătoare care vor să facă parte din cea mai frumoasă familie, Navobi Iaşi”, a declarat la finalul partidei prof. Adrian Ambrosie, manager la CS Navobi Iaşi.
Clasamentul la zi al turneului de promovare se prezintă astfel:
1. CS NAVOBI IAŞI                       4          2          1          1          4-5       7
2. FAIR PLAY BUCUREŞTI           3          1          1          1          4-2       4
3. INDEPENDENŢA B. MARE      3          0          2          1          2-3       2
Ultima etapă a barajului va aduce pe 26 mai, la Baia Mare, faţă în faţă, echipele Independenţa din localitate şi Fair Play Bucureşti, una dintre ele urmând a urca în Superligă, acolo unde vor fi 8 echipe în sezonul următor. Liga I de fotbal feminin va avea pe viitor 2 serii, tot cu 8 echipe fiecare.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu