vineri, 3 mai 2013

Concordia Chiajna – CSMS Iaşi, un meci crucial pentru ambele echipe


Sorin Cârţu

* Luni, pe 6 mai, de la ora 20.30, în direct pe Digi Sport 1, etapa a 29-a din Liga I de fotbal programează partida Concordia Chiajna – CSMS Iaşi, ambele echipe luptând pentru evitarea retrogradării.

În Vinerea Mare dinaintea Paştelui, într-o conferinţă de presă de la stadionul din Dealul Copoului, noul antrenor al moldovenilor, Sorin Cârţu, a menţionat: "Luni, la Chiajna, pornim cu cel puţin 50% şanse. Va fi un meci extrem de important pentru tot ce înseamnă viitorul echipei. Pe lângă Vladu şi Mitrea, care s-au pregătit separat, nici Straton nu s-a simţit grozav. Apoi, Milea, care a jucat cu 40 de grade cu Braşovul, are o inflamaţie la un deget care, pentru a nu fi nevoit sa apelăm la o intervenţie chirurgicală, o tratăm cu antibiotice. Luni vom avea nevoie de 18 jucători apţi de competiţie. Nu ştiu cum voi juca. Poate apare Tudor, poate apare Semenenko, poate jucăm cu doi în faţă, vom vedea...".
Sorin Cârţu a mai spus că regretă unele decizii luate la jocul cu FC Braşov, pierdut de ieşeni cu 1-2 pe teren propriu: "Regret acum, aşa e când nu-ţi iese. Poate trebuia să joc cu un singur închizător, poate trebuia să aleg pe altcineva pentru postul de fundaş stânga, poate trebuia sa fac schimbările mai devreme".
Antrenorul CSMS Iaşi, Sorin Cirtu, a declarat că a găsit o echipă care nu poate face faţă cerinţelor sale şi care nu crede în promisiunile conducerii. "Am avut săptămâna asta mai multe discuţii cu jucătorii. Întâi au discutat <secunzii> mei cu ei, apoi am discutat în vestiar toţi, cu mine de faţă. E un lucru grav, sunt probleme de fond în vestiar, am rămas stupefiat de unele discuţii. Fotbaliştii mi-au spus că antrenamentele de până la venirea mea nu depăşeau 60-70 de minute şi că nu au făcut niciodată două antrenamente pe zi. Programul cu care am venit eu a fost normal pentru o echipă de Liga I, însă ei spun că le-a dat bioritmul peste cap. De aceea, săptămâna asta am mai dat la o parte din principiile pe care le am, am făcut tenis cu piciorul, am făcut ceva mai lejer. Nu cred că e ceva grav să te antrenezi 90 - 100 de minute sau să faci două antrenamente pe zi. Apoi, relaţia cu clubul i-a dus în starea de demotivare, jucătorii spun că nu cred că vor primi primele de 1.500 de euro, de 2.000 de euro promise" a declarat tehnicianul în conferinţa de presa de astăzi.
După cele 28 de etape disputate până acum, Concordia Chiajna este pe locul 15, cu 26 puncte la activ, iar CSMS Iaşi ocupă penultima poziţie a clasamentului (locul 17), cu numai 22 puncte.
Programul complet de jocuri al rundei cu nr. 29, din Liga I de fotbal, se prezintă astfel:
Vineri, 3 mai:
- Ora 18:00: Gaz Metan Mediaş – Ceahlăul Piatra Neamţ (în direct pe Digi Sport 1);         
- 19:45: Steaua Bucureşti – Pandurii Tg. Jiu (Dolce Sport 1);           
- 20:30: Gloria Bistriţa – Dinamo Bucureşti (Digi Sport 1);  
Sâmbătă, 4 mai:
- 14:00: FC Braşov – Rapid Bucureşti (Antena 1 / Dolce Sport 1);  
- 16:00: Astra Giurgiu – Oţelul Galaţi (Digi Sport 1);           
- 18:00: CS Turnu Severin – Petrolul Ploieşti (Digi Sport 1);            
- 20:30: Universitatea Cluj - FC Vaslui (Digi Sport 1);         
Duminică, 5 mai:
- 20:00: Viitorul Constanţa - CFR Cluj (Digi Sport 1);         
Luni, 6 mai:
- 20:30: Concordia Chiajna - CSMS Iaşi (Digi Sport 1).
DAN TEODORESCU
           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu