sâmbătă, 11 mai 2013

România, doar locul 11 în întrecerea mondială a cadetelor



În intervalul de timp 9-25 mai 2013, la Zalaegerszeg (Ungaria) au loc Campionatele Mondiale de popice pentru cadeţi (ediţia a X-a) şi seniori (ediţia a V-a), acolo unde este prezentă şi delegaţia României.
În lotul tricolor al cadeţilor a fost inclus şi tânărul popicar Alexandru Şulic, iar din lotul seniorilor fac parte şi Ion Cercel şi Paul Rohotin, toţi trei de la CFR Olimpia ACB Iaşi. Însoţeşte delegaţia României la aceste C.M. din Ungaria şi antrenorul Remus Antimirescu (CFR Olimpia ACB Iaşi), care de la 1 mai 2013 este şi antrenor federal interimar la FR Popice-Bowling.
La Mondialul de cadeţi şi cadete (9-15 mai), România va participa la proba pe echipe, individual clasic, sprint şi tandem, antrenorii tricolorilor fiind Grigore Blaga (la masculin) şi Constanţa Constantin (la feminin).
Sâmbătă, pe 11 mai, a avut loc întrecerea pe echipe la cadete, acolo unde pe podium s-au clasat: 1. Croaţia – 2410 p.d. – record mondial (cel mai mare rezultat a aparţinut lansatoarei Mirna Bosak, cu 619 p.d., dar evoluţii foarte bune au avut şi sportivele Valentina Pavlakovic – 614 p.d. şi Klara Sedlar – 603 p.d.); 2. Germania – 2284 p.d.; 3. Serbia – 2216 p.d. Pe locul 11 s-a clasat România, cu 2101 popice doborâte, rezultatele individuale fiind: Mihaela Violeta Sterea – 522 p.d., Renata Erdos – 526 p.d., Elena Loredana Vişan – 549 p.d., Antonia Birtalan – 504 p.d., pe post de rezervă fiind Georgiana Alice Vasile. Ultimele două clasate în competiţie au fost Franţa (1038 p.d.) şi Bosnia-Herţegovina (1013 p.d.), dar aceste naţiuni au avut doar două sportive cadete în lot.
Duminică, pe 12 mai, este programată întrecerea pe echipe a cadeţilor, în lotul României fiind inclus şi ieşeanul Alexandru Şulic, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional.
La ediţia a V-a a seniorilor şi senioarelor (15-25 mai), “Mondialul” din Ungaria este programat doar la nivel de echipe naţionale, cele ale României fiind conduse de selecţionerii Seres Sandor (la feminin) şi Marcel Dobrică (la masculin). La C.M. de seniori şi senioare de la Zalaegerszeg, unul dintre arbitrii competiţiei va fi românul Gheorghe Blasicz, din Mediaş.

* Popicarii veterani de la CFR Olimpia ACB Iaşi pleacă duminică, 12 mai, în turneul din Germania


Echipa de popice veterani (seniori +50) de la CFR Olimpia ACB Iaşi este dublă campioană naţională în ultimele două ediţii. În perioada 22-24 august 2013, arena CFR Iaşi va găzdui un nou turneu final al popicarilor veterani, acolo unde echipa moldavă vrea să obţină cel de-al treilea titlu naţional consecutiv, în anul în care juniorii clubului ieşean au cucerit cel de-al cincilea titlu consecutiv, iar seniorii ieşeni pe cel de-al patrulea din ultimele şapte sezoane.
Pentru a avea cât mai multe meciuri de pregătire în picioare, cu adversari de top, echipa de popice veterani CFR Olimpia ACB Iaşi va pleca în perioada 12-18 mai 2013 într-un turneu internaţional în Germania, la invitaţia Asociaţiei Rumanienhilfe e.v. Passau (preşedinte: Georg Barth – membru în Comisia Juridică a Federaţiei Internaţionale de Popice – WNBA). Pe o perioadă de 7 zile, ieşenii vor disputa trei jocuri în Germania, în trei zile diferite, celelalte patru zile fiindu-le necesare pentru deplasarea cu două microbuze pe distanţa de 3.000 km (dus-întors), pe ruta Iaşi – Oradea – Passau – Dingolfing şi retur.
Pe 14 mai, ieşenii vor juca împotriva nemţilor de la BSG 2000 Passau, pe 15 mai vor întâlni pe ISAR Dingolfing, iar pe 16 mai se vor confrunta cu Dreiflusse Bosna Passau.
Echipa CFR Olimpia ACB Iaşi va deplasa în Germania următorii 8 sportivi veterani (seniori peste 50 ani): Ţidularu Vasile (căpitan-jucător, născut pe 15.04.1946), Cotlarciuc Sorin (30.10.1951), Dăscălescu Florin (29.04.1945), Dăscălescu Ioan (03.09.1949), Herman Ioan (22.12.1941), Ispir Mihai (11.05.1940), Penciuc Dumitru (14.09.1958, aflat în mare formă !), Roiu Aurel (17.01.1957). Lipsesc din motive obiective titularii Giorge Covăsală şi Leontin Popp.
Delegaţia clubului ieşean va fi însoţită în Germania de Dan Teodorescu, director sportiv şi ofiţer de presă la CS CFR Iaşi şi de arbitrul internaţional Gheorghe Zăgreanu, ultimul şi pe post de translator de limbă germană.
Pentru acest turneu internaţional, Primăria Municipiului Iaşi a oferit mai multe plachete de excelenţă oficialilor din Germania din cadrul Federaţiei Internaţionale de Popice, cât şi Primarului din oraşul Dingolfing, care vor fi înmânate celor în cauză de către conducerea delegaţiei ieşene de la CFR Olimpia ACB.
Înainte de plecarea spre Germania, care are loc duminică, 12 mai, de la ora 7.00, din incinta bazei sportive CFR Iaşi, lansatorul Dumitru Penciuc (FOTO) ne-a declarat: “Mă simt în formă, la antrenamente am avut peste 480 popice doborâte la 100 bile lansate în sistem german, cu 50 de bile la plin şi 50 la izolat, dar contează mai mult ce vom face cu toţii în turneul din Germania, pe nişte piste străine nouă în acest moment. Vom lupta însă pentru rezultate cât mai bune la Passau şi Dingolfing, în faţa unor adversari puternici şi cu siguranţă nu ne vom face de râs !”.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu