miercuri, 1 mai 2013

Borussia Dortmund, prima finalistă în Liga Campionilor



* Formaţia germană Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor pentru a doua oară în istorie, după ce a trecut, cu scorul general de 4-3, de echipa spaniolă Real Madrid, în semifinalele competiţiei.

Marţi seara, în meciul retur de pe stadionul Santiago Bernabeu, Real Madrid s-a impus în faţa nemţilor cu scorul de 2-0 (0-0), prin golurile marcate de Benzema, în minutul 83 şi Ramos, în minutul 88. În prima manşă, Borussia Dortmund a câştigat, pe teren propriu, cu scorul de 4-1 şi cu scorul general de 4-3 a făcut pasul spre finala competiţiei.
Au evoluat echipele:
- Real Madrid: Diego Lopez - Essien, Varane, Ramos, Coentrao (Kaka '57) - Xabi Alonso (Khedira '67), Modric - Di Maria, Özil, C. Ronaldo - Higuain (Benzema '57). Antrenor: Jose Mourinho.
- Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender (Santana '90+1), Gündogan - Blaszczykowski, Götze (Grosskreutz '14), Reus - Lewandowski (Kehl '87). Antrenor: Jürgen Klopp.
- Cartonaşe galbene: Coentrao '26, Higuain '43, Ramos '79, Khedira '81  / Gundogan '43, Bender '45+1, Weidenfeller '83.
Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Anglia, cu Howard Webb la centru, ajutat de asistenţii Darren Cann şi Michael Mullarkey, de asistenţii suplimentari Mike Dean şi Michael Oliver, în timp ce arbitru de rezervă a fost Stephen Child.
La meci a asistat şi Regele Juan Carlos al Spaniei.
La finalul jocului din capitala Spaniei au fost consemnate următoarele declaraţii:
- Jose Mourinho (antrenor la Real Madrid): "Este o dezamăgire în ceea ce priveşte primul meci. Acum am făcut o partidă bună. Am avut ocazii, suntem mai buni ca ei. Asta este viaţa, nu poţi câştiga de fiecare dată. Am câştigat de două ori Liga Campionilor, mi-ar fi plăcut să o câştig şi pe a treia. În ceea ce priveşte viitorul meu, nimic nu s-a decis";
- Kevin Grosskreutz (jucător la Borussia Dortmund): "Au pus multă presiune pe final prin cele două goluri marcate. Noi am demonstrat însă că suntem o echipă mare şi că merităm să ne calificăm. Nu-mi vine să cred că vom juca finala. Mai întâi vom savura această calificare, iar de mâine ne gândim la finală".
Borussia Dortmund a mai jucat finala Ligii Campionilor în 1997, reuşind să şi câştige trofeul în faţa formaţiei Juventus Torino.
În cealaltă semifinală se întâlnesc, miercuri, 1 mai, FC Barcelona şi Bayern Munchen (ora 21.45, în direct pe Digi Sport 1 şi Dolce Sport 1). În tur, nemţii s-au impus cu scorul de 4-0 în faţa ibericilor.
Finala Ligii Campionilor la fotbal va avea loc pe 25 mai 2013, pe stadionul Wembley din Londra.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu