duminică, 5 mai 2013

Popicarii ieşeni, în “vizită de lucru” în Ungaria şi Germania


Remus Antimirescu şi Ion Cercel

În perioada 9-25 mai 2013, la Zalaegerszeg (Ungaria) vor avea loc Campionatele Mondiale de popice pentru cadeţi (ediţia a X-a) şi seniori (ediţia a V-a), acolo unde va fi prezentă şi delegaţia României.
În lotul tricolor al cadeţilor a fost inclus şi tânărul elev în clasa a XII-a al Colegiului Naţional din Iaşi şi popicar la CFR Olimpia ACB Iaşi, Alexandru Şulic.
Din lotul seniorilor fac parte şi Ion Cercel şi Paul Rohotin, ambii de la CFR Olimpia ACB Iaşi, în lotul lărgit fiind inclus şi tânărul Bogdan Tudorie, tot de la clubul de la “Gara Mare”.  Va însoţi delegaţia României la aceste C.M. din Ungaria şi antrenorul Remus Antimirescu (CFR Olimpia ACB Iaşi), care de la 1 mai 2013 este şi antrenor federal interimar la FR Popice-Bowling.
La Mondialul de cadeţi şi cadete (9-15 mai), România va participa la proba pe echipe, individual clasic, sprint şi tandem, antrenorii tricolorilor fiind Grigore Blaga (la masculin) şi Constanţa Constantin (la feminin).
În întrecerea pe echipe, cu 4 sportive în formaţia de start, România va debuta pe 11 mai la cadete, pe o arenă cu 8 piste. Sportivele noastre vor începe întrecerea la ora locală 10.00 (ora 11.00 în România) pe pista nr. 7. Vor continua competiţia pe pista 4 (ora locală 12.20), apoi pista 5 (ora locală 13.30) şi vor încheia concursul pe pista 2 (ora locală 14.40). La ora 17.30 (în România la ora 18.30) va avea loc festivitatea de premiere în proba pe echipe a cadetelor. Sunt cuprinse în întrecerea pe echipe a cadetelor naţionalele din Serbia, Ungaria, Italia, Bosnia-Herţegovina, Franţa, Germania, România, Polonia, Cehia, Austria, Croaţia, Slovenia, Slovacia.
Duminică, pe 12 mai, este programată întrecerea pe echipe a cadeţilor, cu participarea grupărilor naţionale din Bosnia-Herţegovina, Franţa, Slovacia, Polonia, Cehia, Austria, Germania, Italia, Croaţia, România, Ungaria, Slovenia, Serbia. Cadeţii din România vor intra pe următoarele piste de concurs: nr. 8 (ora locală 10.10), nr. 3 (ora locală 11.20), nr. 6 (ora locală 13.40) şi nr. 1 (ora 14.50). La ora locală 17.45 (18.45 în România) va avea loc festivitatea de premiere a competiţiei.
Pe 13 mai sunt programate probele de tandem feminin şi masculin.
Pe 14 mai se vor disputa probele de tandem mixt şi sprint (la feminin şi masculin).
Pe 15 mai sunt programate probele de individual clasic, la cadete şi cadeţi, cu festivitatea de premiere programată la ora locală 16.30 (în România va fi ora 17.30).

* Grupă preliminară dificilă la Zalaegerszeg pentru popicarii români

La ediţia a V-a a seniorilor şi senioarelor (15-25 mai), “Mondialul” din Ungaria este programat doar la nivel de echipe naţionale, cele ale României fiind conduse de selecţionerii Seres Sandor (la feminin) şi Marcel Dobrică (la masculin).
La feminin, România face parte din grupa B, alături de Serbia, Estonia şi o echipă venită din calificări.
La masculin, România are o grupă extrem de grea (D), alături de campioana mondială Serbia, Italia şi o echipă venită din calificări, probabil Germania.
Meciurile din grupele preliminare sunt programate în zilele de 18 mai (România-echipă din calificări), 20 mai (România – Estonia) şi 22 mai (România – Serbia) - la feminin, respectiv 19 mai (România – Italia), 21 mai (România – echipă din calificări) şi 23 mai (România – Serbia) - la masculin.  
Primele două clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare merg apoi în sferturile de finală, programate pe 24 mai. Semifinalele şi finalele pentru podium sunt programate pe 25 mai, în ultima zi a competiţiei.

Echipa de seniori +50 de la CFR Olimpia ACB Iaşi
* Popicarii “seniori +50” de la CFR Olimpia ACB Iaşi, în turneu de pregătire la Passau şi Dingolfing

Echipa de popice veterani (seniori +50) de la CFR Olimpia ACB Iaşi este dublă campioană naţională în ultimele două ediţii. În perioada 22-24 august 2013, arena CFR Iaşi va găzdui un nou turneu final al popicarilor veterani, acolo unde echipa moldavă vrea să obţină cel de-al treilea titlu naţional consecutiv, în anul în care juniorii clubului ieşean au cucerit cel de-al cincilea titlu consecutiv, iar seniorii ieşeni pe cel de-al patrulea din ultimele şapte sezoane.
Pentru a avea cât mai multe meciuri de pregătire în picioare, cu adversari de top, echipa de popice veterani CFR Olimpia ACB Iaşi va pleca peste câteva zile la un turneu internaţional în Germania, la invitaţia Asociaţiei Rumanienhilfe e.v. Passau (preşedinte: Georg Barth – membru în Comisia Juridică a Federaţiei Internaţionale de Popice – WNBA).
Acest turneu, care este suportat de popicarii ieşeni veterani din propriile buzunare în proporţie de 90 %, are următoarele repere:
- 12 mai – plecarea cu microbuzul din Iaşi şi cazarea la Băile Felix - Oradea.
- 13 mai – plecarea din Băile Felix - Oradea şi cazarea la Passau, în Germania.
- 14 mai – joc internaţional de popice BSG 2000 Passau – CFR Olimpia ACB Iaşi şi întâlnire oficială cu preşedintele Federaţiei Internaţionale de Popice – secţiunea clasică NBC dl. Siegfried Schweikardt, cel care, cu această ocazie, va înmâna conducerii clubului CFR Iaşi o diplomă de excelenţă şi medalia „Acul de Aur” din partea conducerii NBC.
- 15 mai – joc internaţional de popice ISAR Dingolfing – CFR Olimpia ACB Iaşi, cu întâlnire oficială cu primarul oraşului Dingolfing şi vizitarea împreună cu partea germană a uzinelor BMW.
- 16 mai – joc internaţional de popice Dreiflusse Bosna Passau – CFR Olimpia ACB Iaşi şi întâlnire cu sportivii popicari români care evoluează la echipa celor „Trei Fluvii” din Passau.
- 17 mai – plecarea din Passau şi cazarea la Băile Felix - Oradea.
- 18 mai – plecarea din Băile Felix - Oradea şi sosirea seara la Iaşi.
Echipa ieşeană va deplasa în Germania următorii 8 sportivi veterani (seniori peste 50 ani):
1. Ţidularu Vasile (căpitan-jucător) - născut pe 15.04.1946 - profesia de bază: maistru instalaţii - pasiuni: sport, turism;
2. Cotlarciuc Sorin – 30.10.1951 - medic stomatolog - sport, literatura-este epigramist cu multe volume editate, agroturism;
3. Dăscălescu Florin - 29.04.1945 – tehnician - sport, turism, gastronomie, lectură;
4. Dăscălescu Ioan - 03.09.1949 – electrician - sport, muzică;
5. Herman Ioan - 22.12.1941 - proiectant specialist căi ferate - sport, calculatoare;
6. Ispir Mihai - 11.05.1940 - maistru tâmplar - sport, turism;
7. Penciuc Dumitru - 14.09.1958 - mecanic locomotivă - sport, muzică, turism, religie;
8. Roiu Aurel - 17.01.1957 - operator chimist - sport, muzică, turism.
Delegaţia clubului moldav va fi însoţită în Germania de ing. Dan Teodorescu, director sportiv şi ofiţer de presă la CS CFR Iaşi.

* Plachete de excelenţă pentru Germania din partea Primăriei Municipiului Iaşi

Primăria Municipiului Iaşi oferă mai multe plachete de excelenţă oficialilor din Germania din cadrul Federaţiei Internaţionale de Popice, cât şi domnului Primar din oraşul Dingolfing, care vor fi înmânate celor în cauză de către conducerea delegaţiei ieşene din cadrul echipei de popice CFR Olimpia ACB Iaşi.
Înaintea plecării spre Germania, căpitanul-jucător al formaţiei de veterani CFR Olimpia ACB Iaşi, Vasile Ţidularu, ne-a declarat: “Ne pregătim la turneul din Germania pentru a cuceri un nou titlu naţional în România. Facem zilnic antrenamente la arena CFR Iaşi, deoarece vrem să demonstrăm în patria popicelor din Europa, care este Germania, că în România sunt lansatori talentaţi la toate eşaloanele de vârstă. Vor fi în Germania trei meciuri dificile pentru noi, cu adversari extrem de puternici, dar vom lupta pentru rezultate bune, care să ne motiveze pentru turneul final de pe teren propriu, din luna august 2013, chiar dacă ne vor lipsi la turneul din Germania doi titulari, Giorge Covăsală şi Leontin Popp. În final, în aceste zile de sărbătoare, vă rog să-mi daţi voie să doresc un Paşte fericit, cu multă sănătate şi linişte sufletească tuturor suporterilor noştri ! Hristos a înviat !”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu