joi, 30 mai 2013

Baschetbaliştii ieşeni luptă pentru revenirea în prima ligă


Echipa Poli CSŞ Unirea Iaşi

În perioada 31 mai-2 iunie, în Capitală va avea loc turneul de calificare în Liga Naţională de baschet masculin, cu prezenţa echipelor Steaua Bucureşti (gazda competiţiei), Concordia Chiajna, Ştiinţa Bucureşti şi Politehnica CSŞ Unirea Iaşi, ultima formaţie fiind condusă de pe banca tehnică de antrenorii Costel Moscalu (principal) şi Gabriel Clapon (secund).
După ce echipa feminină de fotbal CS Navobi Iaşi şi cea de volei Penicilina Iaşi au reuşit promovarea în prima ligă, iată că şi baschetbaliştii de la Poli CSŞ Unirea Iaşi încearcă acelaşi lucru la finele acestei săptămâni.
Şedinţa tehnică a turneului din Capitală va avea loc vineri, 31 mai, cu începere de la ora 15:00, la Sala Sporturilor a Regimentului de Gardă Mihai Viteazu Bucureşti.
Programul jocurilor turneului de calificare în Liga Naţională, cu participarea celor patru echipe din Liga I, se prezintă asrfel:
Vineri, 31 mai:
- Ora 16:30: CS Concordia Chiajna -  Politehnica CSŞ Unirea Iaşi;
- Ora 19:00: CSA Steaua Bucureşti - CSU Ştiinţa Bucureşti; 
Sâmbătă, 1 iunie:
- Ora 16:30: CS Concordia Chiajna - CSU Ştiinţa Bucureşti;
- Ora 19:00: CSA Steaua Bucureşti - Politehnica CSŞ Unirea Iaşi;
Duminică, 2 iunie:
- Ora 16:30: CSU Ştiinţa Bucureşti - Politehnica CSŞ Unirea Iaşi;
- Ora 19:00: CSA Steaua Bucureşti - CS Concordia Chiajna.
Primele două clasate vor promova în Liga Naţională de baschet masculin, primele favorite fiind Steaua Bucureşti şi Concordia Chiajna, dar Poli CSŞ Unirea Iaşi poate produce surpriza competiţiei !
De remarcat că, în echipa ieşeană, a revenit pentru turneul din Capitală tânărul jucător Vlad Cobzaru (17 ani, 2.02 metri înălţime), care în prezent este elev în SUA, la St. Johnsbury Academy (statul Vermont). De asemenea, Vlad Popovici şi Florin Dăscălescu, care au susţinut recent bacalaureatul în sesiunea specială de la Ploieşti, vor fi şi ei prezenţi în formaţia studenţilor ieşeni, care mai pot conta la turneul organizat de Steaua Bucureşti pe jucătorii Ionuţ Hurhui, Constantin Amarghioalei, Mădălin Nicolae,  Alexandru Botez, Horia Cristiean, Alexandru Pădineanu, Liviu Rotariu, Marian Necşanu, Alexandru Chidiu, George Surugiu, Theodor Stamate.
Să mai menţionăm că ieşenii Popovici, Cristiean, Rotariu şi Dăscălescu au fost selecţionaţi în lotul naţional al României U 20, care pe 3 iunie va începe pregătirea pentru participarea la Campionatul European – Divizia Secundă.  Antrenorul secund al echipei României (U 20) este ieşeanul Gabriel Clapon. Un alt ieşean, “americanul” Vlad Cobzaru, a fost selecţionat şi el în lotul României, dar la Under 18.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu