luni, 20 mai 2013

Ieşeanul Bogdan Apostol, dublu campion al României la tenis de câmp


Bogdan Apostol şi bucuria victoriei !

* În parteneriat cu Federaţia Română de Tenis, TC Pamira Sibiu a organizat recent Campionatele Naţionale de Vară pentru juniorii de sub 18 ani.

La competiţia amintită a luat parte şi ieşeanul Bogdan Apostol (născut pe 17 ianuarie 1996), fost component al cluburilor CFR Iaşi şi TC Coreco Iaşi, dar care acum concurează pentru CS Dafora Mediaş.
Într-un turneu arbitrat de Mircea Constantin, ieşeanul Bogdan Apostol a jucat excepţional şi a câştigat ambele probe, de simplu şi dublu, la ultima dintre ele împreună cu Nicu Frunză (Sportul Studenţesc Bucureşti).
În partidele finale am consemnat următoarele rezultate:
- Dublu masculin:
Bogdan Apostol (CS Dafora Mediaş) / Nicolae Frunză (Sportul Studenţesc Bucureşti, nr. 1) – Alexandru Buzelan (LPS CSŞ Constanţa) / Andrei Marinescu (Dinamo Bucureşti) 6-2, 6-2.
- Simplu masculin (într-o partidă care a durat 3 ore şi 10 minute):
Bogdan Apostol (CS Dafora Mediaş, nr. 1) - Nicolae Frunză (Sportul Studenţesc Bucureşti, nr. 4) 5-7, 7-5, 6-4.
Festivitatea de premiere a fost făcută de primarul Sibiului, Klaus Johannis şi preşedintele FRT, George Cosac.
La finalul competiţiei de la Sibiu, preşedintele FR Tenis, George Cosac, a menţionat: „Ne bucurăm că au fost meciuri foarte disputate între juniorii din top 100, care vor concura la Roland Garros şi Wimbledon”.
Într-un alt turneu din ultima perioadă, la Mediaş, Bogdan Apostol a participat la competiţia denumită “TRANSGAZ Mediaş” (ediţia a 37-a), din cadrul circuitul internaţional ITF pentru juniorii de 18 ani.
În proba de simplu, ieşeanul Bogdan Apostol (nr. 8 pe lista favoriţilor) a ajuns până în semifinale, unde a pierdut în faţa câştigătorului turneului, italianul Stefano Napolitano (nr. 5), cu  scorul de 3-6, 3-6.
În proba de dublu însă, perechea Bogdan Apostol / Nicolae Frunză a câştigat trofeul pus în joc, după victoria din finala competiţiei, cu scorul de 6-2, 6-7(5), [10-3] în faţa cuplului Cem Ilkel (Turcia) / Goran Markovic (Serbia, nr. 3).
Aflat pe locul 92 în lume în clasamentul ITF, Bogdan Apostol a fost prezent în ultima perioadă şi la unele turnee din Franţa şi Spania, acolo unde însă, datorită unor probleme medicale (dureri stomacale şi viroze) rezultatele nu au putut să fie cele dorite.
Totuşi, în proba de dublu, alături de partenerul său tradiţional Nicolae Frunză, ieşeanul Bogdan Apostol, susţinut cum nu se poate mai bine în tenisul de performanţă şi de tatăl său, Ionel Apostol, a ajuns până în sferturile de finală ale turneelor de la Villena – Spania (la “Trofeo Juan Carlos Ferrerro”) şi Istres – Franţa (la Open d'Istres Ouest Provence).
În urma turneelor disputate în ultima perioadă, talentatul tenismen ieşean, Bogdan Apostol, ne-a declarat astăzi, 20 mai, următoarele: “Sunt foarte fericit că am devenit recent campion de juniori al României atât la simplu cât şi la dublu. Îmi doream nespus acest dublu succes, deoarece este o mândrie să devii campion al ţării tale  la doar 17 ani ! De asemenea, îmi pare bine că am câştigat proba de dublu la puternicul turneu de la Mediaş şi dacă eram mai atent ajungeam şi în finala de simplu. Din păcate, însă, au urmat pentru mine turneele din Spania şi Franţa, unde am fost bolnav şi nu am putut evolua în plenitudinea forţelor. Totuşi, succesele din ultima perioadă îmi dau încredere pe viitor şi de-abia aştept să joc şi la turneul internaţional ITF din luna august, de la mine de acasă, adică de la arena CFR Iaşi !”.
În zilele următore, Bogdan Apostol va fi prezent la turneul ITF de la Bacău, cu premii de 15.000 dolari, iar apoi va participa la Campionatele Europene de Tenis, la individual (din Elveţia) şi pe echipe.  
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu