duminică, 6 septembrie 2015

Amical cu balonul oval la Bucureşti: România – Tonga 16-21


Sursa foto: FRR şi BMV
Echipa nationala de rugby a Romaniei a pierdut ultima verificare inainte de plecarea la Cupa Mondiala, 21-16 (10-6) impotriva putericei selectionate din Tonga.
Partida a inceput cu Stejarii in apropierea 22-ului tonganilor, presiunea echipei noastre ducand la o lovitura de pedeapsa pe care insa Vlaicu a ratat-o, iar initiativa a trecut de partea adversarilor, dar din fata butului nici Morath nu a reusit sa trimita balonul printre barele butului.
In ciuda ratarii lui Morath, Tonga a continuat sa domine si, dupa o serie de pick-and-go-uri care ne-au masat in apropierea propriului teren de tinta, Poparlan a vazut cartonasul galben, iar in 14 jucatori defensiva noastra a cedat si a urmat un eseu de penalizare.
Din pozitie ideala Morath a transformat si in minutul 22 oaspetii conduceau cu 7-0. Imediat a urmat replica Stejarilor care prin Vlaicu au redus diferenta de scor dintr-o lovitura de pedeapsa concretizata de la aproximativ 48 de metri.
Acelasi Vlaicu s-a afirmat din nou in minutul 31 cand sutul sau a trimis balonul printre barele butului advers de la jumatatea terenului, pana la pauza ambele echipe anagajandu-se intr-o lupta apriga dusa cu precadere pe inainatare, din care a rezultat o penalitate prin care Morath a trimis cele doua echipe la cabine cu rezultatul de 10-6.
Repriza secunda a inceput cu adversari nostri in ofensiva si am fost nevoiti sa ne aparam la un mol de margine al tonganilor periculos pentru terenul nostru de tinta. Iesiti de sub presiune, Stajarii au inceput sa domine cu inaintrea si astfel am reusit sa mutam jocul in jumatatea de teren a oaspetilor.
Surugiu a trimis inteligent un balon de urmarire pe care l-a recuperat Fercu, acesta insa a fost placat la cativa metri de eseu, faza a continuat cu Poparlan care a fost oprit in ultima instanta de apararea tonganilor.
La cateva minute distanta, dupa cateva gramezi ordonate castigate de inaintarea noastra, a urmat o penalitate din care Vlaicu a marcat dar Morath a refacut diferenta in ciuda presiunii Stejarilor (13-9 pentru Tonga).
Cu zece minute inainte de final, dupa faza cursiva a tonganilor balonul a ajuns la Takulua care dupa o patrundere individula a marcat un eseu care i-a desprins decisiv pe oaspetr, mai mult Morath a concretizat si o lovitura de pedeapsa prin care scorul devenise 21-9.
Romania a incheiat meciul in ofensiva si dupa mai multe momente de fixare, Radoi a finalizat cu eseu insistenta inaintarii, Vlaicu a transformat stabilind rezultatul final, 21-16 in favoarea echipei din Insulele Pacificului.
Atmosfera creata in jurul echipei nationale de rugby a Romaniei, la Stadionul ”Arcul de Triumf”, a fost una fantastica.
Naţionala României a avut parte şi de o dubla premieră in meciul cu Tonga. Paula Kinikinilau, sportiv de origine tongană și Johannes Van Heerden, originar din Africa de Sud, au debutat pentru Stejari.
Meciul a avut si un scop caritabil, incasarile rezultate din vanzarea biletelor urmand a fi donate lui Sione Vaiomounga, jucator de origine tongana, legitimat la campioana CSM Stiinta Baia Mare, care sufera de insuficienta renala. Aceasta a venit din Maramures pentru a vedea meciul dintre cele doua tari.
Echipele care au intrat pe teren:
- Romania: 1. Andrei Ursache, 2. Otar Turasvili, 3. Paulica Ion, 4. Valentin Poparlan, 5. Johan Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci, 8. Mihai Macovei (cpt), 9. Florin Surugiu, 10. Danut Dumbrava, 11. Adrian Apostol, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Madalin Lemnaru, 15. Catalin Fercu. Rezerve: 16. Andrei Radoi, 17. Mihaita Lazar, 18. Horatiu Pungea, 19. Marius Antonescu, 20. Daniel Carpo, 21. Valentin Calafeteanu, 22. Ionut Botezatu, 23. Csaba Gal
- Tonga: 1. Soane Tonga’uiha, 2. Elvis Taione, 3. Halani ?Aulika, 4. Tukulua Lokotui, 5. Joe Tu’ineau, 6. Steve Mafi, 7. Nili Latu (cpt), 8. Sione Kalamafoni, 9. Sonatane Takulua, 10. Kurt Morath, 11. Fetu’u Vainikolo, 12. Siale Piutau, 13. Will Helu, 14. David Halaifonua, 15. Telusa Veainu. Rezerve: 16. Paula Ngauamo, 17. Alisona Taumalolo, 18. Sila Puafisi, 19. Hale T Pole, 20. Viliami Ma’afu, 21. Sosefo Ma’ake, 22. Latiume Fosit, 23. Vungakoto Lilo.
(Sursa: FR Rugby)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu