miercuri, 2 septembrie 2015

Trofeul Victor Hănescu a fost acaparat de ieşeanul Răzvan Aghion!


Răzvan Aghion, Vergil Aghion şi nu numai...
Timp de mai multe zile, la Curtea de Argeş s-a desfăşurat Trofeul Victor Hănescu din cadrul Circuitului Naţional FR Tenis, pentru categoria de vârstă 12 ani. Turneul de categoria superioară A, în întrecerea masculină, a fost adjudecat miercuri, 2 septembrie 2015, de talentatul Răzvan Aghion, de la CS CFR Iaşi, antrenat de bunicul Vergil Aghion şi mama Raluca Aghion, care a avut un parcurs excelent în proba de simplu, din poziţia de cap de serie nr. 2.
Pe un tabloul principal de "64", Răzvan Aghion a reuşit următoarele victorii:
- Turul I: fără adversar (BYE);
- Şaisprezecimi de finală: 6-0, 6-0 cu Rareş Curea (CS Campion Argeş);
- Optimi de finală: 6-4, 6-4 cu Călin Ştirbu (TC Stănică Craiova);
- Sferturi de finală: 6-0, 6-1 cu Andrei Firaru (TC Campion Olt, nr. 8);
- Semifinale: 6-1, 6-3 cu Darius Bălan (TC Stănică Craiova);
- Finala: 6-1, 6-2 cu Alin Fătu (TC Bucureşti, nr. 1).
Arbitrajul a fost asigurat de Iordache Giban, directorul de concurs fiind Ioan Cozma.
Despre turneul de la Curtea de Argeş, antrenoarea Raluca Aghion ne-a declarat: "Finala a durat trei ore, iar Răzvan a câştigat meciul împotriva primului favorit Alin Fătu după un joc epuizant, disputat pe o căldură toridă, în care i-a curs şi sânge din nas şi a făcut pauză medicală. Din păcare, turneul a avut o organizare foarte proastă, copiii trebuind să dispute chiar 2-3 meciuri pe zi, pe o căldură foarte mare. Turneul i-a epuizat pe copii, iar unii părinţi au făcut chiar şi reclamaţie la FR Tenis. Suntem bucuroşi că Răzvan a rezistat, că şi-a învins durerea de spate şi a câştigat turneul. Dacă totul va fi bine pe viitor, de pe 11 septembrie, Răzvan va evolua în Campionatul Naţional de Tenis pentru echipele de 12 ani, la invitaţia şi alături de cei de la Sportul Studenţesc Bucureşti".
În proba de dublu, pe un tablou principal de "16", tot la turneul de la Curtea de Argeş, Răzvan Aghion a concurat alături de Eduard Schipor (TC Coreco Iaşi), iar perechea ieşeană a ajuns până în sferturile de finală, unde a fost învinsă cu 6-2, 5-7, 6-10 de cuplul oltean Cătălin Bercea / Călin Ştirbu (TC Stănică Craiova).
În final, să mai menţionăm un fapt inedit petrecut în urmă cu mai mulţi ani, mai precis pe 1 decembrie 2009, la arenele de tenis CFR Iaşi, atunci când, într-o seară, la lumina refectoarelor, vestitul Victor Hănescu a făcut câteva schimburi de mingi cu micii tenismeni ieşeni. La un moment dat, puştiul de numai 5 ani şi 11 luni atunci, Răzvan Aghion, a venit la fileul disputei şi l-a întrebat pe invitatul de seamă al clubului ceferist moldav următoarele: "Victore, ai curajul să joci cu mine !". Toată lumea a izbucnit în râs, inclusiv Victor Hănescu, dar uite că acum, după aproximativ 6 ani, tânărul Răzvan Aghion, ajuns acum la frumoasa vârstă de 11 ani şi 8 luni, a adus Trofeul Victor Hănescu acasă, la Iaşi, după ce anul acesta a mai concurat şi la importante turnee de nivel internaţional, în România, Belgia şi Republica Moldova!
DAN TEODORESCU 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu