vineri, 11 septembrie 2015

Canotajul balcanic vâsleşte la Baza Nautică de la Dorobanţ, de lângă Iaşi



Campionatului Balcanic de canotaj pentru juniori se va desfășura sâmbătă și duminică la Baza Nautică Dorobanț Iași. Și-au anunțat participarea alături de țara noastră cinci țări membre ale Asociației Balcanice: Grecia, Bulgaria, Serbia, Turcia, Macedonia. Cipru va concura în două probe ca țară invitată. Se vor alinia la startul celor 21 de probe 298 de sportivi.
Vineri, pe 11 septembrie, de la ora 18:00, va avea loc la Palas Mall din Iași festivitatea de deschidere a competiției. Probele de concurs se vor desfășura sâmbătă și duminică de la ora 9:30, până în jurul orei 13,00.
Cu acest prilej se vor înfrunta canotori cu frumoase perspective. În proba de dublu rame, România va fi reprezentată de ieșencele Anca Filip și Amalia Bereș, medaliate cu bronz la Campionatul european din această vară și componente ale echipajului campion european de 8 plus 1.
La schif simplu, un duel palpitant va fi cel dintre campioana României, Ancuța Bodnar, și bulgăroaica Desislova Gheorghieva, vicecampioană europeană și medalită cu bronz la ”mondiale” în această probă.
Marko Ristic și Zoran Rajic, clasați pe locul al treilea la ”europene” cu echipajul de patru rame al Serbiei, vor concura de această dată la dublu rame pentru titlul balcanic cu românii Constantin Hârgău și Alexandru Chioseaua, vicecampionii mondiali ai probei.
Vor lupta pentru medaliile de aur, de asemenea, Elena Logofătu și Nicoleta Pașcanu, vicecampioane mondiale la dublu rame, Ciprian Tudosă, Mihai Ianoș, Cosmin Pascari și Alexandru Matincă, campioni mondiali la patru rame, grecul Papasarekelariou Georgios, medaliat cu bronz la patru vâsle la C.M., turcii Sahin Inanc și Ismar Beroiglu, componenți ai echipajului de patru rame medaliat cu ”bronz” la campionatul lumii.
În fiecare zi, reuniunea va fi încheiată de probele 8 plus 1, care va da naștere la dueluri pasionante între echipajele țărilor participante. 
La Baza Nautică Dorobanț  se poate ajunge cu microbuze maxi-taxi care pleacă din zona Târgu Cucu (în spatele Curții de Apel) . Intrarea este liberă, publicul având posibilitatea să urmărească cursele din tribunele amplasate pe malul lacului, în apropierea acestora existând și o terasă - cafenea. 
"Este o competiție foarte importantă pentru canotajul românesc, pentru că vor lua startul sportivii care sperăm să ducă mai departe tradiția marilor succese internaționale pe care le-au realizat generațiile anterioare. Oaspeții din celelalte țări au venit cu competitori valoroși și din această perspectivă anticipez că vor fi întreceri echilibrate și cu un nivel ridicat al performanțelor. Canotajul are un grad înalt de spectaculozitate și este un bun prilej de relaxare pentru publicul ieșean pe care îl invit în cele două zile la Baza Nautică Dorobanț să asiste la concurs", a menţionat Sandu Pop, secretarul general al F.R. de Canotaj
"Balcaniada de canotaj este cea mai importanta competiție sportivă internațională găzduită în acest an de municipiul nostru. Ne-am străduit să fim gazde bune, prin asigurarea condițiilor de concurs, de cazare și de masă optime. Avem speranța că juniorii noștri vor lupta cu ambiție pentru a se afirma în Balcani, iar aceste întreceri vor fi o  rampă de lansare spre campionatele europene și mondiale”, a mai declarat Adrian Poeană, vicepreședinte al Federației şi directorul CSM Iași. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu