luni, 14 septembrie 2015

Basarabeanul Alexandr Tlepberghenov, două medalii de aur la turneul de aur de la arenele de tenis CFR Iaşi


În perioada 11-13 septembrie 2015, arenele de tenis CFR Iaşi au găzduit un nou turneu din circuitul naţional Tenis Partener, pentru a patra oară în acest an. Competiţia s-a numit Cupa CFR Iaşi, la care au participat sportivi amatori din România şi Republica Moldova, turneul de acum fiind din categoria superioară GOLD.
Sub conducerea directorului de turneu Raluca Aghion, antrenoare de tenis la cluburile CS CFR Iaşi şi CS Vergilius Iaşi, meciurile au fost extrem de palpitante, cu multe răsturnări de scor, iar "Number One" al competiţiei a fost basarabeanul Alexandr Tlepberghenov (din Chişinău / Rep. Moldova - 33 ani), care s-a impus în probele de simplu şi dublu (alături de ieşeanul Claudiu Presecan) de la nivelul de clasificare 6.
Finalele turneului de AUR (GOLD) de la arenele CFR Iaşi au reliefat următoarele rezultate:
PROBA DE SIMPLU:  
- Nivelul 5: Gabriel Burescu (din Iaşi, cap de serie nr. 1) - Dan Marcel Popescu (Iaşi) 6-2, 6-2;
- Nivelul 6: Alexandr Tlepberghenov (Chişinău / Rep. Moldova, nr. 1) - Vlad Micu (Iaşi) 6-7 (5), 7-5, 6-4;
- Nivelul 7: Liviu Ciprian Gavril (Iaşi, nr. 4) - Radu Răzvan Ujică (Iaşi, nr. 3) 0-6, 6-3, 7-6 (3).
PROBA DE DUBLU:
- Nivelul 6: Claudiu Presecan (Iaşi) / Alexandr Tlepberghenov (Chişinău / Rep. Moldova) - Mihai Ciceu (Bacău) / Lilian Vernica (Bacău, nr. 1) 6-4, 6-4;
- Nivelul 7: Gelu Bejan (Bârlad) / Vlad Neculau (Bârlad, nr. 1) - Bogdan Gheorghiţă (Iaşi) / Tudor Gheorghiţă (Iaşi, nr. 2) 6-4, 7-6 (2).

* Răzvan Aghion, medaliat cu bronz pe plan naţional

Tot în intervalul de timp 11-13 septembrie, la Curtea de Argeş s-a disputat Campionatul Naţional Intercluburi pe Echipe de Dublu (CNIED) - Under 12 ani.
Printr-un protocol de colaborare cu CS CFR Iaşi, echipa SPORTUL STUDENŢESC I BUCUREŞTI l-a avut în capul listei de jucători pe ieşeanul RĂZVAN AGHION (care va împlini 12 ani pe 11 decembrie 2015), însoţit la turneu de antrenorul ceferist ieşean şi bunicul său Vergil Aghion.
Fiecare meci s-a consumat după trei partide, una de dublu masculin, una de dublu feminin şi una de dublu mixt.
Rezultatele din finalele de clasament au fost următoarele:
- Locurile 1-2. Dinamo Bucureşti - Ştiinţa Constanţa 2-1.
- Locurile 3-4: Sportul Studenţesc I Bucureşti - Sportul Studenţesc II Bucureşti 3-0
Meciurile din finala mică au fost următoarele:
- Răzvan Aghion / Andrei Tiloi - Alexandru Givan / Alexandru Catrinescu 6-2, 6-4;
- Maria Moglan / Annemarie Cristman - Anastasia Safta / Vanessa Săndulescu 6-2, 6-1;
- Răzvan Aghion / Annemarie Cristman - Alexandru Givan / Anastasia Safta 6-1, 6-4.
- Locurile 5-6: Daimon Sport Club Bucureşti - CSM Focşani 2007 3-0.
Pe locul 7 s-a clasat LPS CSŞ Piteşti.

* Parcurs internaţional pentru ieşeanca Andreea Prisacariu

Însoţită de antrenorul Alexandru Cojocaru, ieşeanca de numai 15 ani Andreea Prisacariu, care a început tenisul la arenele CFR Iaşi sub conducerea antrenoarei Oana Hâncu şi care acum evoluează pentru Daimon Sport Club Bucureşti a jucat în ultima perioada la mai multe turnee internaţionale de juniori, de la Kranj (Slovenia / Triglav Open 2015), Maribor (Slovenia / Maribor Open 2015), Pancevo (Serbia / ITF International 2015), Novi Sad (Serbia / 17th Serbia Junior Open Novi Sad 2015).
Cel mai mare succes al Andreei la aceste turnee a fost la Maribor, acolo unde a câştigat proba de simplu pe un tabloul principal de "64",
după 6-3, 7-5 în finala turneului împotriva jucătoarei Dominika Sujova (Slovacia, 17 ani).
În proba de dublu, alături de partenerele avute, ieşeanca Andreea Prisacariu a ajuns până în sferturile de finală la turneele de la Kranj şi Maribor.
În clasamentul mondial al junioarelor - Under 18, Andreea Prisacariu se afla pe locul 539, la data de 9 septembrie 2015.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu