joi, 20 aprilie 2017

Tenis la Bucureşti şi Iaşi, cu micii sportivi de la CS CFR Iaşi



La Centrul Naţional de Tenis şi la Baza "Tenis Club Tineretului" din Bucureşti sunt în plină desfăşurare întrecerile din cadrul Selecţiei Naţionale de Primăvară pentru categoria de vârstă 14 ani. Participă primii 15 sportivi din ţară la această categorie de vârstă, plus un sportiv aflat în plină afirmare şi invitat în concurs de către antrenorul federal.
Clubul Sportiv CFR Iaşi a avut doi sportivi în turul I al calificărilor, dar din păcate ambii nu au reuşit promovarea pe tabloul final de "8" de tip şah, acolo unde se joacă după sistemul "fiecare cu fiecare". Rezultatele cu implicaţii ieşene au fost: Alin Fătu (AS Tenis Club Bucureşti) - Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) 6-4, 6-3, respectiv Alisia Negoiţă (CSŞ Mircea Eliade Bucureşti) - Maria Bianca Andrei (CS CFR Iaşi) 6-4, 6-3.
În schimb, ieşeanca Daria Munteanu (TC Coreco Iaşi) a ajuns pe tabloul final, după 7-5, 6-3 cu Fatima Keita (CS Dinamo Bucureşti). În primele trei meciuri disputate pe tabloul final de "8", de tip şah, Daria Munteanu nu a reuşit însă nici un succes şi a avut un singur set câştigat.
La băieţi, pe 20 aprilie, Alin Fătu (învingătorul din calificări al lui Răzvan Aghion) a fost descalificat în meciul cu Alexandru Stupar (CSM Sibiu), după 0-6, 0-3 şi amendat cu 300 puncte, după ce a încălcat codul sportiv de conduită. Asta după ce, cu două zile înainte, deci pe 18 aprilie, acelaşi Alin Fătu a fost avertizat de arbitrul Lucian Stănciulescu, pentru obscenităţi auditive!
Turneul din Capitală este organizat de FRT, sub stricta supraveghere a antrenorilor federali Radu Bădin şi Cătălin Micula.

* Edy Schipor, mezinul turneului juvenil de la baza "Coreco"

În altă ordine de idei, vă informăm că la Iaşi, la baza de tenis "Coreco" au avut loc recent întrecerile pentru categoria de vârstă 16 ani, sub denumirea Cupa TC Micul AS - Bestar, din cadrul Circuitului Naţional FRT. Mezinul competiţiei a fost Eduard Schipor (CS CFR Iaşi), care are doar... 12 ani!
La simplu, pe tabloul principal de "32", în turul secund, Eduard Schipor nu a avut nici o şansă în faţa lui Bogdan Manole (SCM Bacău), fiind învins cu 6-0, 6-0, iar Edy a renunţat apoi şi la turneul de dublu.  
Partidele finale au adus următoarele rezultate:
- Masculin (simplu): Bogdan Manole (CSM Bacău) - Teodor Cojocaru (TC Micul AS Iaşi) 1-6, 6-3, 6-1.
- Masculin (dublu): Teodor Cojocaru / Ştefan Dediu (TC Micul AS Iaşi) - Bogdan Manole (CSM Bacău) / Ştefan Andrei (CS Dacia Galaţi) 6-3, 6-4.
- Feminin (simplu): Diana Iacob (TC Micul AS Iaşi) - Aida Ranya Sobh (CSŞ Alexandria) 6-3, 6-2.
De remarcat că tenismenii Teodor Cojocaru şi Ştefan Dediu au începutul tenisul la CS CFR Iaşi, iar Diana Iacob a evoluat în multe concursuri din circuitul "Tenis Partener", tot la arenele CFR Iaşi.
Arbitrul principal a fost Cătălin Costaş, iar directorul de turneu Teodor Damian, ambii din Iaşi.
Pe 29 aprilie 2017, la arenele de tenis CFR Iaşi vor debuta întrecerile de la tradiţionalul turneu denumit "Cupa de Primăvară Ruxandra Dragomir-CFR Iaşi".
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu