vineri, 10 ianuarie 2014

Avem un “majorat” în tenisul românesc: campionul Bogdan-Ionuţ Apostol împlineşte 18 ani !


Născut la data de 17 ianuarie 1996 la Iaşi, tenismenul Bogdan-Ionuţ Apostol va împlini peste puţine zile 18 ani, deci va deveni „major” cu acte în regulă ! Dublul campion al României pe anul 2013 la secţiunea juniori „U 18”, Bogdan-Ionuţ Apostol este pe locul 1 în ţara noastră la categoria sa de vârstă, cu 29.500 puncte nominalizate în clasamentul Federaţiei Române de Tenis. Mai mult chiar, românul Bogdan-Ionuţ Apostol este pe locul 79 în clasamentul mondial ITF elaborat pe 6 ianuarie 2014, tot la categoria juniori - 18 ani, având astfel cea mai bună clasare în topul mondial, din toate timpurile, pentru un tenismen ieşean, care evoluează acum pentru CSM Paşcani, după ce a trecut pe la cluburile CFR Iaşi, TC Coreco Iaşi şi Dafora Mediaş.
Ieşeanul Bogdan-Ionuţ Apostol este şi component de bază al lotului României de tenis pentru juniori (Under 18) şi component al lotului lărgit al României de Cupa Davis. Elev în clasa a XI-a, Bogdan-Ionuţ Apostol nu neglijează nici studiile liceale, dorind să facă performanţă nu numai în sport, ci şi pe băncile şcolii. 
Antrenorul său este binecunoscutul Toni Gaşpar, care este şi căpitanul nejucător al lotului României de juniori şi de la care Bogdan-Ionuţ Apostol a învăţat multe dintre secretele tenisului, dar mai ales faptul că sportul de performanţă înseamnă muncă, seriozitate şi multe sacrificii, dar şi faptul că totul se face în echipă !
În România, Bogdan-Ionuţ Apostol este nu numai NUMBER ONE la tenismenii sub 18 ani, dar este clasat de FR Tenis şi pe un onorant locul 13 la seniori, deşi el este doar la vârsta junioratului !
Pe 1 ianuarie 2014, într-un clasament condus de SENIORII Victor Hănescu, Adrian Ungur, Marius Copil, Victor Crivoi şi Dacian Crăciun, iată că ieşeanul Bogdan-Ionuţ Apostol este pe locul 13, cu 6933 puncte şi face paşi repezi spre TOP 10 !

* Salt spre marea performanţă din cadrul turneelor de Grand Slam

Anul 2013 i-a permis lui Bogdan-Ionuţ Apostol să „viziteze” lumea şi să joace cu mult succes în turneele de mare importanţă din calendarul ITF, precum cele din Franţa, Elveţia, Spania, Italia, Croaţia, Republica Moldova, Cehia, Slovacia. În România, Bogdan-Ionuţ Apostol a avut rezultate promiţătoare în turneele internaţionale de la Timişoara, Iaşi şi Mediaş, atât la simplu cât şi la dublu.
Cu echipa României de juniori, Bogdan-Ionuţ Apostol s-a clasat pe locul 5 la turneul final al Campionatului European de tenis U 18 (European Summer Cups), competiţie care a avut loc în Franţa.
Pe plan intern, Bogdan-Ionuţ Apostol este dublu campion al României la simplu şi la dublu, în proba de dublu împreună cu partenerul său Nicolae Frunză.
În aceste zile, ieşeanul Apostol trebuia să evoluează pe tabloul principal al juniorilor din cadrul turneului de Grand Slam Australian Open, dar costul de transport cu avionul pentru el şi antrenorul său, de circa 6.000 euro, l-au făcut pe talentatul tenismen ieşean să renunţe la participarea la prima mare competiţie din carieră, dar speră să ajungă în 2014 la importantele turnee de la Roland Garros şi Wimbledon, mai „aproape” de casă !
Anul 2013 a fost pentru mine unul excepţional, unde am realizat rezultate la care nici nu mă aşteptam la un moment dat. 2014 vreau să fie şi mai bun sau cel puţin la fel de bun ca 2013. Şi în primul rând îmi doresc să rămân sănătos ! Dacă am ratat acum, din motive financiare, participarea la Australian Open, vreau ca anul acesta să nu ratez totuşi participarea la turneele de juniori de la Roland Garros şi Wimbledon. Vreau să joc în continuare în turneele ITF, unde adun puncte în clasamentul mondial şi vreau să continui să joc şi în acest an la cel mai frumos turneu din viaţa mea, cel de la arena CFR Iaşi, la Trofeul Municipiului Iaşi, pentru că acolo joc mereu cu gândul că sunt acasă !
Anul 2014, pe plan internaţional, îl voi începe în luna februarie la turneul de la Chişinău, în Republica Moldova. Vor urma probabil turneele ITF din Turcia şi obişnuitele mele turnee ITF din Europa şi din România.
La acest început de an 2014, mulţumesc tuturor celor mă înconjoară şi mă încurajează. Mulţumesc clubului CFR Iaşi, acolo unde m-am iniţiat în tenis şi unde mereu mă simt ca între prieteni. Mulţumesc actualului meu club, CSM Paşcani, care mă susţine în activitatea sportivă de performanţă. Mulţumesc părinţilor mei, mulţumesc antrenorului Toni Gaşpar şi mulţumesc colegilor cu care mă pregătesc, Teodor Leahu, Ştefan Vinţi şi Claudiu Mircea
”, ne-a declarat în această seară, într-o mică pauză a antrenamentului zilnic, Bogdan-Ionuţ Apostol, cu siguranţă un viitor mare campion al României în „sportul alb”.  
Să mai menţionăm că ieşeanul Bogdan-Ionuţ Apostol a reuşit în cariera sa internaţională un număr de 29 de victorii la simplu şi alte 32 de victorii în proba de dublu. La cât mai multe, Bogdane şi un călduros „La mulţi ani”, de 18 ori, peste doar câteva zile !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu