joi, 23 ianuarie 2014

Horia Tecău, semifinalist la Australian Open la dublu mixt



În sferturile de finală ale probei de dublu mixt din cadrul turneului de Grand Slam de la Melbourne (Australian Open), perechea alcătuită din indianca Sania Mirza şi românul Horia Tecău s-a impus joi în faţa cuplului formată din nemţoaica Julia Goerges şi pakistanezul Aisam-ul-Haq Qureshi, cu scorul de 6-3, 6-4.
Câştigătorul titlului la dublu mixt de la Australian Open 2012, atunci alături de americanca Bethanie Mattek-Sands, românul Horia Tecău ajunge acum în careul de aşi al probei, cu şanse reale la un nou succes. De menţionat că Sania Mirza a cucerit şi ea laurii probei de dublu mixt la Antipozi, la turneul din 2009.
În semifinale, vineri, pe 24 ianuarie, Tecău şi Mirza (favoriţii nr. 6) se vor “duela” cu deţinătorii titlului, australienii Jarmila Gajdosova şi Matthew Ebden. În cealaltă semifinală se va disputa partida Jie Zheng (China) / Scott Lipsky (SUA) - Kristina Mladenovic (Franţa) / Daniel Nestor (Canada).
În zilele următoare, în celelalte probe de la Australian Open se mai dispută partidele:
- Dublu masculin (finala):
Eric Butorac (USA) / Raven Klaasen (RSA) - Lukasz Kubot (POL) [14] / Robert Lindstedt (SWE) [14].
- Dublu feminin (finala):
Sara Errani (ITA) [1] / Roberta Vinci (ITA) [1] - Ekaterina Makarova (RUS) [3] / Elena Vesnina (RUS) [3].
- Simplu feminin (finala):
Na Li (CHN) [4] - Dominika Cibulkova (SVK) [20].
- Simplu masculin (semifinale):
Rafael Nadal (ESP) [1] - Roger Federer (SUI) [6].
În prima semifinală disputată deja s-a înregistrat rezultatul: Tomas Berdych (CZE) [7] - Stanislas Wawrinka (SUI) [8] 3-6, 7-6 (7/1), 6-7 (3/7), 6-7 (4/7).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu