sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Simona Halep şi Sorana Cîrstea, pe tabloul principal la Sydney


Sursa foto: http://www.apiainternational.com.au

Românca Simona Halep a participat la tragerea la sorţi a meciurilor de pe tabloul principal al turneului feminin de tenis “APIA International” de la Sydney (Australia), dotat cu premii de 710.000 dolari.
În primul tur, Simona Halep (22 ani, cap de serie nr. 7) o va întâlni pe americanca Madison Keys (18 ani, nr. 38 WTA), într-un meci destul de dificil pentru jucătoarea noastră, ajunsă nr. 11 în clasamentul WTA, după ce în 2013 a câştigat 6 turnee WTA şi a avut 53 de victorii în circuitul mondial. Meciul Halep-Keys este programat duminică, pe 5 ianuarie 2014, de la ora locală 11.00, pe “Ken Rosewall Arena”.
La turneul de la Sydney participă şi românca Sorana Cîrstea (locul 22 WTA), care se va confrunta în turul I cu o jucătoare venită din calificări.
Din păcate, în turul secund al calificărilor, românca Irina Begu (23 ani, nr. 131 WTA) a fost învinsă de germanca Julia Goerges (25 ani, nr. 72 WTA), cu 6-1, 7-6 (7/2) şi a ratat prezenţa pe tabloul principal al probei de simplu.
Prima favorită a probei de simplu feminin este poloneza Agnieszka Radwanska (locul 5 WTA). Câştigătoarea turneului feminin va primi 470 puncte WTA şi va încasa un cec în valoare de 120.000 dolari.
La dublu feminin, cuplul Simona Halep-Raluca Olaru se va confrunta în turul inaugural cu perechea Timea Babos (Ungaria)- Lucie Safarova (Cehia).
În turneul masculin de la Sydney, dotat cu premii de 452.670 dolari, în proba de dublu, perechea formată din românul Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer va întâlni în turul I cuplul Rohan Bopanna (India) / Aisam-Ul-Haq Qureshi (Pakistan).
În proba de simplu masculin, dar în calificări, Kristijan Mesaros (Croaţia, locul 196 ATP, care a câştigat în 2013, la arena CFR Iaşi, locul 1 la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis) a pierdut astăzi la Sydney, cu 6-4, 6-4  în faţa elveţianului de origine finlandeză Henri Laaksonen (locul 244 ATP).

* Victorie în China pentru Monica Niculescu

Vă mai informăm că în finala de dublu feminin a turneului de la Shenzen (China, cu premii totale de 500.000 dolari), românca Monica Niculescu şi Klara Zakopalova (Cehia) au învins cu 6-3, 6-4 cuplul format din surorile gemene Lyudmyla şi Nadiya Kichenok (Ucraina), după o oră şi 16 minute de joc.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu