vineri, 31 ianuarie 2014

La EURO 2014 la futsal: Rezultat mincinos la meciul România-Ucraina 0-1 !


Lotul României în meciul cu Ucraina (sursa foto: UEFA)

În „Lotto Arena” din Anvers
Galeria României şi cea din IAŞI în Lotto Arena din Anvers
(Belgia), în cadrul Campionatului European de futsal, Ucraina s-a impus la limită în faţa României, cu scorul de 1-0 (1-0), prin golul marcat de
Dmytro Sorokin, în min. 17:01, în urma unei greşeli individuale a lui Florin Matei.
În repriza secundă, România a atacat mai mult poarta adversă şi a avut două şuturi în bară prin Cosmin Gherman (min. 30) şi Robert Lupu (min. 36). Chiar dacă a pierdut la limită meciul cu galonata echipă a Ucrainei, România este calificată deja în sferturile de finală ale competiţiei, acolo unde ar putea întâlni Rusia, cea mai bună formaţie din grupa B.
La finalul disputei contra ucrainienilor, din tabăra tricolorilor, cei susţinuţi din tribunele arenei belgiene de mulţi suporteri români, inclusiv din Iaşi, au fost consemnate următoarele declaraţii, postate pe site-ul UEFA:
- Nelu Stancea (selecţionerul naţionalei României şi antrenor principal la CSMS Iaşi): “După victoria noastră în play-off, contra Serbiei, am avut ca obiectiv promovarea în sferturile de finală din cadrul turneului final, din Belgia. Am realizat acum acest lucru, iar în meciul cu Ucraina puteam marca şi noi, dar nu am reuşit. Probabil că jucătorii noştri nu au fost concentraţi la nivelul optim. Oricum, rezultatul corect al partidei România – Ucraina era poate unul de egalitate. Am avut şanse să reuşim remiza, am avut două şuturi în bară, iar în repriza a doua am jucat mai bine decât Ucraina. Jucătorii noştri suferă după această înfrângere, deoarece ei ştiu că au meritat cel puţin o remiză, dar speranţa de viitor rămâne !”.
- Marian Şotârcă (jucător-apărător al echipei României): “Am jucat foarte bine cu Ucraina, într-un meci extrem de strâns între două echipe bune. Am făcut o mare greşeală şi ei au marcat. În jocurile echilibrate, echipa care face o greşeală, de obicei pierde. Din păcate, acum am pierdut noi. Suntem fericiţi, dar un pic şi trişti. Acesta a fost obiectivul nostru, de a ajunge la sferturile de finală, dar suntem trişti pentru că am pierdut meciul cu Ucraina. Am vrut să facem acelaşi lucru ca şi în Croaţia acum doi ani, să ajungem în ultimele opt echipe rămase în turneul final. Dacă putem câştiga şi în sferturile de finală, deşi va fi foarte dificil, atunci va fi un lucru bun pentru noi, dar dacă nu va fi OK, nici o problema. România, în acest moment, poate concura împotriva echipelor mari din lumea fotbalului în sală !”.
Clasamentul la zi în grupa A arată astfel:
1. Ucraina                    1          1          0          0          1-0       3         
2. România                  2          1          0          1          6-2       3
3. Belgia                      1          0          0          1          1-6       0
Ultimul meci al grupei, Ucraina – Belgia, este programat sâmbătă, pe 1 februarie, de la ora 21.45, în direct pe Eurosport 2.
Joi seara, în vedeta cuplajului din Lotto Arena s-a mai disputat meciul din grupa B, Olanda – Portugalia 0-5 (0-2).
Clasamentul la zi al grupei B arată astfel:
1. Rusia                       1          1          0          0          7-1       3
2. Portugalia                1          1          0          0          5-0       3
3. Olanda                    2          0          0          2          1-12     0
Vineri sunt programate partidele: Croaţia – Cehia (ora 19.30, în direct pe Eurosport, în grupa D) şi Slovenia – Azerbaidjan (ora 21.45, în direct pe Eurosport 2, în grupa C, arbitrul A2 al jocului fiind piteşteanul Bogdan Sorescu)
Primele două clasate din fiecare grupă se califică în sferturile de finală de la EURO 2014. În sferturile de finală se împerechează grupele A şi B şi grupele C şi D, după programul: 1A-2B, 1B-2A, 1C-2D şi 1D-2C. Meciurile din sferturi se vor disputa în Palatul Sporturilor din Anvers, pe 3 şi 4 februarie 2014.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu