marți, 14 ianuarie 2014

Israel va găzdui următorul campionat european de minifotbal



Israel este ţara care va găzdui Campionatul European de Minifotbal din 2014. “miniEURO 2014” va avea loc în oraşul Eilat în perioada 12-17 noiembrie a.c. şi va aduce la start cele mai bune 24 de echipe naţionale din întreaga Europă.
Pentru organizarea celui mai important eveniment al minifotbalului european alături de Israel au mai concurat Germania, Austria, Kazahstan şi Polonia. Decizia a fost luată la sfârşitul săptămânii precedente de către 29 de preşedinţi ai federaţiilor naţionale de minifotbal din Europa care s-au întâlnit în cadrul unei Adunări Generale a European Minifootball Federation, în Polonia, la Wroclaw. Pe lângă subiectul desemnării ţării gazdă a “miniEURO 2014” delegaţiile federaţiilor naţionale au discutat şi analizat în grupuri de lucru evoluţia minifotbalului la nivel european şi expansiunea sa la nivel internaţional.
Wroclaw este oraşul care în 2012 a găzduit meciuri din cadrul UEFA EURO, dar şi orașul din care a pornit dezvoltarea minifotbalului în Polonia, în urmă cu puţini ani. La fel ca şi România, Polonia este un model de reuşită, dar şi de cooperare la nivel guvernamental, ceea ce a condus la înregistrarea a peste 100.000 de jucători şi o recunoaştere a acestui proiect inclusiv de către UEFA. Fostul preşedinte al Parlamentului European şi Prim Ministru al Poloniei, Jerzy Buzek, este unul dintre ambasadorii minifotbalului polonez.
În mai puţin de 2 ani de zile de organizare instituţională, European Minifootball Federation a reuşit să însumeze 29 de federaţii naţionale de pe bătrânul continent şi peste 1 milion de jucători amatori, reprezentând cel mai important proiect destinat dezvoltării sportului de masă în Europa după căderea comunismului.
“miniEURO 2013” organizat în insula Creta (Grecia) unde au participat 24 de echipe naţionale a reprezentat un real succes pentru dezvoltarea minifotbalului. Acest eveniment a fost transmis “live” în 19 ţări din Europa şi totodată a înregistrat cele mai mari cifre ale numărului spectatorilor prezenţi în tribune, la finala disputată de echipa naţională a României împotriva Croaţiei cel puţin 5.000 de spectatori asistând la un adevărat regal minifotbalistic.
Anul 2014 va reprezenta un alt timp al performanţei pentru minifotbalul european care reprezintă deja un fenomen social care va cuprinde în următorii ani întregul mapamond. Federaţia europeană reprezintă un model de succes şi deşi suntem o organizaţie sportivă tânără avem ambiţia de a deveni una dintre cele mai performante federaţii. Minifotbalul a adus fenomenul fotbalistic mai aproape de oameni”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, preşedinte al European Minifootball Federation şi al Federaţiei de Minifotbal din România.  
Echipa naţională de minifotbal a României este cvadruplă campioană europeană după succesele obţinute la Bratislava (2010), Tulcea (2011), Chişinău (2012) şi Rethymno (2013).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu