joi, 23 ianuarie 2014

Ne mai despart doar câteva ore de vernisajul expoziţiei internaţionale “Secvenţe Europene”

Cristian Topan
Expoziţia internaţională Secvenţe Europene va avea vernisajul vineri, 24 ianuarie 2014, exact de Ziua Unirii. Manifestarea va fi găzduită de galeria TOP ART, de la Casa Cărţii (etajul 2) din Iaşi, de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 67, de la ora 16.00.
Prezentarea expoziţiei în care vor expune Robert Barth (Germania), Eduard Mattes (Israel) şi românii Cristian Topan (din Bucureşti), Dan Teodorescu, Gabriela Cucinschi şi debutantul Ovidiu Digeratu-Cucinschi (ultimii trei din Iaşi) va fi realizată de doctorul în psihologie Gheorghe Bălăceanu, care este şi preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici din Iaşi. Vizitatorii expoziţiei vor putea admira artă fotografică, grafică satirică şi pictură.     
Unul dintre expozanţi, Cristian Topan, care este preşedintele Uniunii Caricaturiştilor din România şi un nume de rezonanţă în arta satirică din ţara noastră şi Europa, ne-a declarat:
Realizarea expoziţiei de arte vizuale "Secvenţe Europene" este o inţiativă lăudabilă pe care a avut-o domnul Dan Teodorescu, un adevarat ferment cultural din spaţiul ieşean.
Interesantă mi-se pare şi ideea ca acest eveniment să fie realizat cu ocazia celei de-a 155-a aniversare  a Unirii Principatelor iar participanţii să fie legaţi de spaţiul românesc cu toate că sunt germani, evrei sau români. Deasemeni modernă şi inedită este şi alăturarea într-un spaţiu expoziţional a unor modalităti de exprimare diferită, de la fotografia artistică abordată de Robert Barth, compoziţiile fotografice ce urmăresc detaliul realizate de Eduard Mattes, fotografia de reportaj realizată de Dan Teodorescu, la pictura suprarealistă realizată cu sensibilitate de Gabriela Cucinschi, la grafica satirică abordată de mine.
Arta şi sportul sunt modalităţi de a apropia oamenii, de a crea prietenii, cu ceva ani în urmă am ajuns la Iaşi la invitaţia prietenului Eduard Mattes, artist complex, cu care am realizat o expoziţie de grafică satirică cu tematică box prilejuită de Memorialul Internaţional de Box "Iosif Mattes" (tatăl artistului), iar atunci i-am cunoscut pe domnii Dan Teodorescu şi Doru Andronache, reprezentanţi entuziaşti ai sportului ieşean şi cred că asta a fost "începutul unei lungi prietenii".
În cadrul  vernisajului de vineri, din Ziua Unirii, va avea loc şi un spectacol artistic, cu recitaluri de dans sportiv, poezie, muzică şi epigrame.
Expoziţia internaţională “Secvenţe Europene” va fi găzduită de galeria ieşeană TOP ART în perioada 24 ianuarie – 22 februarie 2014, iar intrarea vizitatorilor va fi liberă.
În incinta expoziţiei va exista şi o CARTE DE ONOARE, în care cei doritori îşi vor putea insera impresiile legate de această inedită expoziţie din străvechea capitală culturală a Moldovei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu