miercuri, 11 februarie 2015

Confruntare istorică la arena de popice CFR Iaşi



Manşa a doua din sferturile de finală ale Ligi Campionilor la popice programează sâmbătă, pe 14 februarie 2015, de la ora 13.00, meciul dintre CFR OLIMPIA  ACB IAŞI şi KUGLAŠKI KLUB BELGRAD (Serbia), meciul fiind găzduit de arena CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, acolo unde spectatorii vor avea intrarea liberă. Pentru a ajunge în sferturile de finală, ambele combatante au eliminat echipe puternice în optimi, ieşenii pe francezii de la Racing Club Strasbourg, iar sârbii pe campionii de la Makpetrol Skopje (FYR Macedonia).
Meciul de la arena CFR Iaşi va fi arbitrat de internaţionalul Gheorghe Blasicz (Mediaş / România), iar loturile celor două echipe, conform listelor înaintate la Federaţiei Internaţionale de Popice / NBC se prezintă astfel:
- CFR Olimpia ACB Iaşi (România): ANTIMIRESCU Cătălin-Remus, CERCEL Ion, CIURDEA Costică, CUCU Iulian Gabriel, HORDILĂ Ioan, MANEA Mănel, OPINCĂ Florin, TUDORIE Bogdan, VERES Gyula. Oficiali: ANTIMIRESCU Cătălin-Remus (antrenorul echipei şi antrenor federal la FR Popice-Bowling), PIPA George-Radu (preşedinte), TEODORESCU Dan-Ştefan (director sportiv şi ofiţer de presă), ŢIDULARU Vasile, ZĂGREANU Gheorghe.
Revenit din 1. Bundesliga din Germania la CFR Olimpia ACB Iaşi de la 1 ianuarie 2015, sportivul Paul Ciprian ROHOTIN nu are drept de joc acum pentru echipa ieşeană, în Liga Campionilor, ci numai în campionatul intern.
- KK Belgrad (Serbia): ANTAL Arpad,  BARANJ Congor, CALIC Jovan,  KOVACIC Igor, LICINA Zarko, OSTOJIC Goran, PAVLOVIC Vojko, SAKIC Njegos, SIMIJONOVIC Milos, SOKAC Srdjan, STEPANOVIC Goran, STIKOVAC Jovica, TIMOTIC Boro, VLAJKOV Radovan, ZAKIC Dejan. Oficiali: PAVLOVIC Vojko (antrenorul echipei, care este şi antrenorul naţionalei de juniori a Serbiei şi secretar general al Federaţiei de Popice a Serbiei, vorbitor de limba română !!!), RADIFKOVIC Ljiljana, RADIFKOVIC Zoran, TIMOTIC Boro.
În meciul tur, din urmă cu trei săptămâni, KK Belgrad (Serbia) a învins pe CFR Olimpia ACB Iaşi (România) cu scorul de 7-1 la puncte de echipă (16-8 la puncte de set / manşe câştigate; 3846 p.d. – 3696 p.d.). Chiar dacă a pierdut prima manşă din capitala Serbiei, cu un rezultat de 3696 popice doborâte, gruparea ieşeană a realizat un nou record personal pe echipe. Dacă analizăm rezultatul la capitolul „popice doborâte”, putem menţiona că sârbii, cu o diferenţă de numai 150 „beţe” faţă de oaspeţii de atunci, au fost mai buni decât ieşenii doar cu 1,98 % !!!
Jucăm pentru a cincea oară în Liga Campionilor, dar pentru prima dată am ajuns în sferturi, deci în primele opt formaţii din Europa, doar cu sportivi români şi fără nici un „stranier” printre titulari, un lucru la modă chiar şi în popice. Avem un adversar extrem de puternic acum, cu mulţi componenţi din naţionala Serbiei, echipă care an de an a urcat pe podiumul întrecerilor mondiale. Vom lupta însă pentru victorie, asta e dorinţa noastră pentru meciul retur, să vedem dacă vom şi putea să obţinem acest lucru !”, ne-a declarat antrenorul-jucător Remus Antimirescu.
Celelalte meciuri de sâmbătă, din sferturile de finală ale competiţiei masculine din Champions League, sunt: KK Zapresic (Croaţia) - Szegedi TE (Ungaria, în tur: 2-6), KK Neumarkt Imperial Life (Italia) - SKV Rot-Weiß Zerbst  (Germania, în tur: 2-6), ZP Sport  a.s  Podbrezova (Slovacia) - BSV Voith St. Pölten (Austria, în tur: 5-3).
Învingătoarele din sferturi vor promova la turneul final de patru (FINAL FOUR), de la Straubing (Germania), din perioada 28-29 martie 2015.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu