marți, 17 februarie 2015

Popicarul Paul Rohotin revine la CFR Olimpia ACB Iaşi


CFR Olimpia ACB Iaşi (sursa foto: Facebook)

Etapa a III-a din cadrul Cupei României la popice este programată sâmbătă, 21 februarie 2015 la Petrila. Revenit din Germania şi având drept de joc pentru CFR Olimpia ACB Iaşi începând cu 1 ianuarie 2015, lansatorul Paul-Ciprian Rohotin va evolua din nou pentru formaţia moldavă, alături de ceilalţi popicari ai grupării antrenate de Remus Antimirescu. În vârstă de 26 ani, Paul-Ciprian Rohotin (născut pe 14 ianuarie 1989, cu un record personal de 717 popice doborâte), originar din Hunedoara, acolo unde a şi început pentru prima dată jocul de popice, a evoluat în ultimii doi ani pentru două echipe din 1. Bundesliga, SKC Victoria Bamberg şi Aufwärts Donauperle Straubing, dar a revenit acum la formaţia care l-a propulsat spre marea performanţă încă de pe vremea junioratului, CFR Olimpia ACB Iaşi.
Ca un fapt inedit, vă informăm că Paul-Ciprian Rohotin va evolua acum pentru CFR Olimpia ACB Iaşi alături de fostul său antrenor de la Siderurgica Hunedoara, Mănel Manea, ambii luptând în prezent pentru formaţia moldavă.
Pentru etapa a III-a din Cupa României, cea de la Petrila, lotul echipei CFR Olimpia ACB Iaşi va fi alcătuit din lansatorii Ioan Hordilă, Gyula Veres, Ion Cercel, Costică Ciurdea, Mănel Manea, Florin Opincă, Bogdan Tudorie, Paul Rohotin, Iulian Gabriel Cucu şi Remus Antimirescu, ultimul fiind şi antrenorul formaţiei ceferiste.
Înaintea rundei de la Petrila, Paul Rohotin ne-a declarat: „Mă bucur că am revenit la CFR Olimpia ACB Iaşi, echipă cu care doresc în acest an să câştig Cupa României şi un nou titlu de campioană naţională şi să evoluez în continuare în cupele europene şi Liga Campionilor. Am vrut să ajut echipa ieşeană şi în actuala ediţie din Liga Campionilor, în meciurile cu francezii şi sârbii, dar nu am avut drept de joc. A fost foarte bine pentru foştii şi actualii mei colegi în disputele cu Racing Club Strasbourg, a fost mai puţin bine în meciurile cu Kuglaski Klub Belgrad, dar faptul că echipa noastră a ajuns în primele opt din Liga Campionilor este un succes. Dacă voi prinde echipa pentru etapa a III-a din Cupa României, cea de la Petrila, voi face tot posibilul să obţinem un nou succes pentru a nu mai avea emoţii în runda finală, cea de la Ploieşti, din 6 iunie 2015”.  
După primele două etape din Cupa României, cele de la Târgu Mureş şi Iaşi, clasamentul competiţiei masculine se prezintă astfel:
1. CFR Olimpia ACB Iaşi – 8 puncte (cu un total de 6824 p.d. = 3446 p.d. la Tg. Mureş + 3378 p.d. la Iaşi);
2. CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii – 6 puncte (6736 p.d. = 3385 + 3351);
3. Inter Petrila – 3 puncte (6183 p.d. = 3112 + 3071);
4. Electromureş Târgu Mureş – 3 puncte (6180 p.d. = 3136 + 3044).
În campionatul intern, CFR Olimpia ACB Iaşi mai are de jucat în sezonul regulat două partide, cu CFR Cluj (acasă, pe 28 februarie, de la ora 10.00) şi Electromureş Tg. Mureş (în deplasare, pe 21 martie). Conform Federaţiei Române de Popice-Bowling, turneul final pentru echipele de seniori va avea loc la Ploieşti, în perioada 24-26 aprilie 2015.
În perioada 8-23 mai 2015, la Speichersdorf (Germania) vor avea loc întrecerile Campionatului Mondial de popice pentru tineret „U 18” şi seniori, la masculin şi feminin. Din lotul lărgit al României pentru „Mondialele” seniorilor fac parte şi Gyula Veres, Ion Cercel, Mănel Manea, Florin Opincă, Paul Rohotin, Bogdan Tudorie (toţi de la CFR Olimpia ACB Iaşi), antrenorul federal fiind Remus Antimirescu.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu