luni, 16 martie 2015

Actualitatea sportivă ieşeană (baschet, tir sportiv, karate tradiţional, şah): Dinamoviştii se impun sub panourile din Sala Polivalentă ieşeană


Sursa foto: Facebook

Etapa a V-a a turneului semifinal de baschet masculin, din Liga I, a programat partida Politehnica CSŞ Unirea Iaşi – Dinamo Bucureşti 64-81 (14-14, 17-21, 18-28, 15-18). Chiar dacă a fost doar un meci din eşalonul secund, aşa cum remarca şi antrenorul ieşean Viorel Nănescu, unul dintre arbitri a fost buzoianul Laurenţiu Grigoraş, arbitru FIBA, care a „fluierat” alături de Andrei Răileanu (Focşani). Punctele ieşenilor au fost realizate de M. Nicolae 8, Rotariu 14 (1x3), Hurjui 10 (2x3), Dăscălescu 2, Pădineanu 1, Timofte 5 (1x3), Alin Moldovanu 7, Ţigănescu 11 (1x3) şi Gârbea 6.  
Celelalte rezultate ale etapei au fost: CSM VSKC Miercurea Ciuc - CS Phoenix Galaţi 67-81 şi CSU Ştiinţa Bucureşti – Rapid Bucureşti 126-51. Ieşenii sunt pe locul 4, cu 7 puncte şi vor evolua în runda următoare la Galaţi, în faţa liderului Phoenix, neînvins după partidele din tur. După alte cinci etape din retur, primele patru clasate se vor califica la turneul final, pentru promovarea în Liga Naţională.

* Ieşeanul Adi Ioviţă îl învinge pe campionul olimpic Alin Moldoveanu

La Poligonul ”Iosif Sârbu” al Federației Române de Tir Sportiv din Capitală s-au desfășurat Campionatele Naționale de tir sportiv ale României pe 2015, la probele de aer comprimat - seniori.
Sportivii ieșeni de la CS Politehnica, care au participat la competiţia de la Bucureşti, au fost următorii:
- Pistol: Alexandru Saucă (antrenor: Ioan Săcăleanu);
- Puşcă: Adi Ioviţă şi Bogdan Gheorghiu (antrenor: Rodica Apetroaie), respectiv Andrei Rusu şi Dragomir Iordache (antrenor: Mihai Axinte).  
Au fost în total 123 sportivi participanți de la 14 cluburi din România, iar CS Politehnica Iaşi a cucerit 3 medalii, dintre care una de aur şi două de argint.
Pe prima treapă a podiumului, la puşcă, s-a clasat ieşeanul Adi Ioviţă, care a reușit să se impună în faţa tuturor competitorilor şi cu un avantaj de 0,3 puncte a luat faţa campionului olimpic en-titre Alin Moldoveanu (locul 2, de la Dinamo Bucureşti-CS Omega Tehnoton Iaşi). Pe locul 3 s-a clasat Cristian Rizea, de la CS Dinamo București. Putem spune că Adi Ioviţă a reeditat finala din 2011, când s-a impus de asemenea în faţa lui Alin Moldoveanu.
O medalie de argint a cucerit echipa de puşcă de la CS Politehnica Iaşi (Adi Ioviță, Andrei Rusu, Bogdan Gheorghiu), pe locul 1 fiind CS Dinamo Bucureşti, iar pe locul 3 Steaua Bucureşti. Pe locul 4 s-a clasat echipa CSŞ Rădăuți. Tot un argint a obţinut şi ieşeanul Alexandru Saucă, în proba individuală de pistol.

* Medalii naţionale pentru karateka de la CS ENPI Iaşi

La Izvorani s-a organizat, în cadrul Complexului Olimpic, finala Campionatului Național de Karate Tradițional Fudokan-Shotokan, pentru cadeți, juniori, tineret și seniori.
La categoria juniori, sportivii de la CS ENPI IAŞI au obţinut urmatoarele rezultate:
- Lupescu Alexandru: medalie de bronz la fukugo; medalie de bronz  kumite pe echipe, împreună cu Huţanu Cosmin şi Trupina Ionuţ.
- Trupina Ionuţ: medalie de aur la kata pe echipe, împreună cu Croitoru Vlad şi Huţanu Cosmin; medalie de argint la embu masculin, impreuna cu Croitoru Vlad şi medalie de argint la fukugo.
La tineret, în concursul masculin, ieşenii de la ENPI au cucerit următoarele medalii:
- Bălăiaşa Dragoş: medalie de argint la kata individual; medalie de argint la kumite individual; medalie de bronz la fukugo; medalie de aur la embu masculin, împreună cu Lupescu Alexandru; medalie de argint la embu mixt, împreună cu Timofte Andreea; medalie de aur la kata pe echipe, împreună cu Postolache Octavian şi Lupescu Alexandru şi medalie de aur la kumite pe echipe, împreună cu Postolache Octavian  şi Ciubotariu Aurel.
- Postolache Octavian: medalie de bronz la kumite individual.
- Ciubotariu Aurel: medalie de bronz la fukugo. 
Cei menţionaţi anterior, în baza rezultatelor obținute, au reușit să se califice pentru CAMPIONATUL  EUROPEAN de KARATE TRADIŢIONAL FUDOKAN SHOTOKAN pentru Copii, Cadeți, Juniori, Tineret şi Seniori, competitie ce va avea loc la NAPOLI – ITALIA, în perioada 26-30 martie 2015”, ne-au declarat  conducătorii de la CS ENPI Iaşi, prin preşedintele Constantin Adăscăliţei (4 DAN) şi instructorul Irina Pascaru  (2 DAN).

* Turneu de şah cu premii de 25.000 euro la Iaşi

După cum ne-a declarat prof. Vlad Ungureanu, antrenor la CS Politehnica Iaşi, zilele trecute s-a decis perioada de desfăşurare a ediţiei a II-a a competiţiei  la nivel internaţional „Iaşi OPEN 2015” la ŞAH, cu premii totale de 25.000 euro, care va fi 29 mai-5 iunie 2015, în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE). „Mulţumim Primăriei Municipiului Iaşi pentru sprijinul acordat”, ne-a mai menţional Vlad Ungureanu, care este şi secretarul AJ Şah Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu