joi, 19 martie 2015

FUTSAL: A doua victorie pentru România în grupa principală de la Călăraşi



Sursa foto: FRF

Naționala de futsal a României a învins formația Georgiei cu scorul de 4-1 (1-0), joi, în Sala Polivalentă din Călărași, în Grupa a 7-a din turul principal al preliminariilor EURO 2016.
Tricolorii au făcut din nou un joc de așteptare, ca și în partida cu Kazahstanul (6-4), obținând victoria prin golurile marcate de Dumitru Stoica (min. 02:16 şi 22:12), al doilea cu un șut de la centrul terenului, Szabolcs Manya (min. 25:35) și Emil Răducu (min. 36:14). Pentru georgieni a înscris Nikoloz Zedelașvili (min. 27:42), ei având şi trei bare la poarta lui Vlad Iancu.
Selecționerul Zoltan Jakab a început cu următorul ''cinci'': Vlad Iancu — Cristian Matei, Robert Lupu (căpitan), Laszlo Szocs, Dumitru Stoica. Au mai evoluat Ionuț Movileanu, Florin Ignat, Florin Matei, Gabriel Dobre, Emil Răducu, Szabolcs Manya, Alpar Csoma.
În celălalt meci al zilei, Kazahstanul a învins surprinzător Portugalia cu 3-1 (0-1) și a complicat situația în grupă.
România ocupă primul loc, cu 6 puncte (10-5 la golaveraj), urmată de Kazahstan - 3 pct (7-7), Portugalia - 3 pct (8-3) şi Georgia - 0 pct (1-11).
Sâmbătă vor avea loc ultimele partide, Georgia — Kazahstan (ora 17.00) și România — Portugalia (19.30). Pentru a prinde calificarea directă la EURO 2016, România poate pierde în faţa Portugaliei la două goluri diferenţă, dar să înscrie minim 2 goluri. La o diferenţă negativă mai mare de 2 goluri, România poate rata totul, deoarece Kazahstanul  este favorită în faţa Georgiei. În caz de egalitate de puncte între două sau mai multe echipe, se iau în calcul „victoriile directe” !
Câștigătoarea grupei se califică direct la EURO 2016 — găzduit de Serbia. Reprezentativele de pe locurile secunde din cele șapte grupe principale plus echipa de pe locul 3 cu cel mai bun punctaj vor disputa, în perioada 15-22 septembrie 2015, un baraj în dublă manșă.

* Cu ieşenii în tribunele arenei din Călăraşi

Sâmbătă, în tribunele arenei din Călăraşi se vor afla şi jucătorii echipei de futsal CSMS Iaşi, cei care duminică, 22 martie, de la ora 17.00, se vor confrunta cu Dunărea Călăraşi în penultima rundă a sezonului regulat din Liga I. "Poate fi orice scor, numai să nu pierdem !", ne-a declarat în această seară antrenorul echipei ieşene Nelu Stancea, referitor la meciul de duminică, cu Dunărea Călăraşi.
Meciul Dunărea Călăraşi – CSMS Iaşi va fi arbitrat de brigada Ivănescu Marian - Boharu Predescu Ionel (ambii din Bucureşti).
Rezervă va fi Gunciu Roberto Florentin (Popeşti Leordeni), iar observator federal Băjan Alexandru (Videle).
Din etapa a 21-a s-a jucat până acum Progresul Focşani-KSE Tg. Secuiesc 3-8 (1-2). Celelalte partide sunt: Spicom Sf. Gheorghe – CS United Galaţi, CFF Clujana Cluj – CS Muncitorul Reşiţa (ambele pe 23 martie, la ora 18.00, respectiv 19.00) şi City’us Tg. Mureş – FK Odorheiu Secuiesc (marele derby, pe 24 martie, de la ora 19.45), iar Autobergamo Deva va sta.
În ultima etapă, în Sala Polivalentă ieşeană, sâmbătă, 28 martie, de la ora 16.00, CSMS Iaşi va întâlni pe CFF Clujana Cluj.
(Sursa: AGERPRES  şi DAN TEODORESCU)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu