sâmbătă, 21 martie 2015

"Stejarii" vor înfrunta Georgia în finala Rugby Europe Championship


Sursa foto: FRR

Romania si Georgia, cele mai titrate natiuni din ale doilea esalon valoric al batranului continent, isi vor disputa pe Stadionul National Arcul de Triumf, din Bucureşti, suprematia in editia 2015 a Rugby Europe Championship, cat si Cupa Antim Ivireanul.
In vederea acestei dispute de astăzi antrenorul Lynn Howells a decis sa alinieze o echipa echilibrata in replica pentru numerosii georgieni inregimentati in Franta, galezul apeland la Stejarii care evolueaza in Top 14, Pro D2 sau Federale, alaturi de cei din competitia interna.
Linia intai va fi una in premiera pentru aceasta editie a Rugby Europe Championship cu Alexandru Tarus si Andrei Urasche pilieri, iar Otar Turashvili taloner, aceeasi situatie fiind si in linia a doua, unde Alin Coste va evolua alaturi de Marius Sirbe, ambii inregimentati la echipe din Hexagon.
Viorel Lucaci si Valentin Ursache vor fi flancheri, iar Mihai Macovei, pentru a 27-a oara capitan, inchizator,in aceasta componenta linia a treia a Stejarilor s-a mai prezentat pe teren in aceasta editie in partidele cu Portugalia si Spania.
Cuplul de mijlocasi va fi din competitia interna, Vali Calafeteanu, ajuns la selectia jubiliara cu numarul 70, cel mai eficient marcator al nostru cu 27 de puncte, va face pereche cu Danut Dumbrava, in timp ce Csaba Gal si Robert Dascalu vor fi cei doi centri, primul urmand sa bifeze a 80-a prezenta in tricoul echipei nationale.
Dupa ce a evoluat ca fundas, Dorin Manole a fost trecut pe post de aripa, o ipostaza in care acesta a mai fost prezent in anii trecuti, alaturi de Adrian Apostol, care a marcat cele mai multe eseuri, trei la numar, in editia in curs a Rugby Europe Championship.
O alta schimbare de pozitie este cea a lui Ionut Botezatu, care de pe aripa va trece fundas, baimareanul este insa obisnuit cu tricoul purtand numarul 15, pe care l-a purtat si la echipa de club, cat si in confruntarile din competitiile europene ale Lupilor Bucuresti.
Banca de rezerve este una consistenta, cu Andrei Radoi, Mihaita Lazar, Horatiu Pungea, Valentin Poparlan, Stelian Burcea, Florin Surugiu si Florin Ionita, toti jucatori experimentati, alaturi de tanarul Sabin Stratila.
Cei 23 de Stejari pentru confruntarea cu Georgia sunt:
1.Alexandru Tarus (RCM Timisoara), 2.Otar Turashvili (Farul Constanta), 3.Andrei Ursache (Carcassonne), 4.Alin Coste (Carcassonne), 5.Marius Sirbe (Blagnac), 6.Viorel Lucaci (Steaua Bucuresti), 7.Valentin Ursache (Oyonnax), 8.Mihai Macovei (C) (Massy), 9.Valentin Calafeteanu (RCM Timisoara), 10.Danut Dumbrava (Steaua Bucuresti), 11.Dorin Manole (Orthez), 12.Csaba Gal (Universitatea Cluj), 13.Robert Dascalu (Steaua Bucuresti), 14.Adrian Apostol (Farul Constanta), 15.Ionut Botezatu (Stiinta Baia Mare).
Rezerve: 16.Andrei Radoi (Ealing Trailfinders), 17.Mihaita Lazar (Castres), 18.Horatiu Pungea (Lyon), 19.Valentin Poparlan (RCM Timisoara), 20.Stelian Burcea (RCM Timisoara), 21.Florin Surugiu (CSM Bucuresti), 22.Florin Ionita (Steaua Bucuresti), 23.Sabin Stratila (Farul Constanta).
Partida Romania-Georgia, finala editiei 2015 a Rugby Europe Championship, va avea loc sambata, 21 martie, cu incepere de la ora 14:30, pe Stadionul National Arcul de Triumf, si va putea fi urmarita in direct pe TVR 1 si Rugby TV, cat si de la ora 18:00 pe TVR International.

* Arbitri irlandezi pentru partida România-Georgia

Partida de sambata dintre Romania si Georgia, care va decide castigatoarea editiei 2015 a Rugby Europe Championship, va fi condusa de o brigada de arbitri din Irlanda, cu Gary Conway la centru.
Gary Conway este un arbitru tanar, care se afla la primele experiente in competiile importante, fiind inclus pe lista cavalerilor fluierului ai Irish Rugby Football Union in 2011. Ca un aspect interesant, inainte de acest pas catre arbitraj a activat in Italia la Amatori Milano pentru o perioada de un an, in care a incercat sa acumuleze experienta in rugby si sa-si insuseasca limba italiana.
Anul trecut a debutat in Guinness Pro 12 la partida dintre Zebre si Cardiff Blues, iar in editia 2014-2015 a condus opt intalniri, dintre care sase au revenit gazdelor si doua oaspetilor. Tot in 2014 a fost desemnat pentru prima data ca oficieze la centru in European Challenge Cup, adunand trei prezente.
In ceea ce ne priveste, Gary Conway a condus partida contand pentru calificarile in European Rugby Challenge Cup de anul trecut dintre Lupii Bucuresti si Calvisano, respectiv a fost unul dintre asistentii intalnirii de la Nebug dintre Rusia si Romania in Cupa Europeana a Natiunilor, partida castigata de Stejari cu categoricul rezultat de 34-3. Cei doi arbitri asistenti vor fi Nigel Correll si Richard Kerr.
În ultima etapă a competiţiei mai sus menţionate mai sunt programate meciurile Rusia-Portugalia si Spania-Germania.
(Sursa: FR Rugby)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu